4 Parasta sähkövatkainta kotiin!

paras-sähkövatkain

Se ei ehkä vaikuta siltä, mutta sähkövatkain on yhtä arvokas ja monipuolinen keittiölaite kuin yleiskone. Tehokkaimmat käsivatkaimet selviävät kovista taikinoista ja paksuista taikinoista melkein yhtä hyvin kuin monitoimikoneet, mutta nämä kädessä pidettävät laitteet loistavat todella monissa nopeissa ja kevyissä keittiötehtävissä.

Näitä tehtäviä on esimerkiksi kerman vatkaaminen sekä kananmunien vatkaaminen. Lisäksi kastikkeiden sekoittaminen ja esimerkiksi taikinan tekeminen sähkövatkaimella onnistuu helposti.

Sähkövatkaimissa on myös hyötyjä kotikokeille, jotka tarvitsevat sekoittimia vain nopeisiin tehtäviin ja erikoistilanteisiin.  Ne ovat halvempia kuin ylesikoneet ja ne vievät, esimerkiksi vähemmän tilaa työpöydästä. Lisäksi monissa malleissa on lisälaitteet (kuten koukut ja vispilät) sekä säilytyslokerot.

Mutta koska kaikki nämä markkinoilla olevat mallit ovat saatavilla, mistä tiedät, mikä niistä on sinulle paras? Olemme koonneet tähän listan parhaista sähkövatkaimista, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaan sinun tarpeisiin.

paras-sähkövatkain

1. KitchenAid Langaton Sähkövatkain

KitchenAidin johdottoman sähkövatkaimen avulla voit antaa kunnianhimosi viedä sinut mukanaan. Saat tarvitsemasi tehon ilman johtoa. Tämä on testimme mukaan paras sähkövatkain!

paras-sähkövatkain

2. Dualit Sähkövatkain 400 W

Tämä Dualit sähkövatkain on tehokas ja laadukas lisä keittiösi varustukseen. Voit valita monipuolisista nopeusasetuksista sinulle tilanteihisi sopivimman. Tämä on tehokkain sähkövatkain!

paras-sähkövatkain

3. Bosch Sähkövatkain

Hiljainen ja kevyt Bosch Styline MFQ4030 -sähkövatkain sekoittaa ainekset vaivattomasti. Siinä on 5 nopeusasetusta ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut vispilät ja taikinakoukut.  Tämä on edullinen!

paras-sähkövatkain

4. KitchenAid Sähkövatkain 9 nopeudella

Digitaalinen sähkövatkain on KitchenAid-yleiskoneen kevyempi versio, ja se sopii kiireisille kokeille sekä keittiöihin, joissa on rajallisesti työtilaa. Tämäkin on erittäin laadukas sähkövatkain!

Mikä on paras sähkövatkain?

Fixut testasi sähkövatkaimia huolellisesti ja hyvin arvioidakseen todella, mikä malli oli menestynein ja paras leivontaan ja ruuanlaittoon. 

KitchenAid Langaton sähkövatkain on tyylikäs ja todella tehokas sähkövatkain leivontaan ja ruuanlaittoon. Vatkaimen langattomuus tekee siitä erityisen hyvän juurikin leipomiseen. Vatkain on ergonomisesti muotoiltu ja kädensijasta on mukava pitää kiinni.

1. KitchenAid Langaton Sähkövatkain

(Paras)

paras-sähkövatkainKitchenAidin johdottoman sähkövatkaimen avulla voit antaa kunnianhimosi viedä sinut mukanaan. Saat tarvitsemasi tehon ilman johtoa. Uuden johdottoman sähkövatkaimen tehokas ladattava litiumioniakku takaa parhaan mahdollisen käyttöajan ja suorituskyvyn. Yhdellä latauksella* voi sekoittaa jopa 200 keksin taikinan.

Akun merkkivalo ilmoittaa, kun akku on ladattava. Sekoita ja vatkaa suosikkireseptiesi ainekset valitsemalla seitsemästä nopeusasetuksesta sopivin. Pehmeä käynnistys vähentää ainesten roiskumista. Lisäksi sähkövatkain pysyy pystyssä ilman tukea ja pitää vatkaimet ylhäällä sotkun välttämiseksi. 

Miksipä et hankkisi koko tuotesarjaa lempivärissäsi? Johdottomien tuotteiden valikoimaan kuuluu teholeikkuri, sauvasekoitin ja sähkövatkain, jotka myydään erikseen. Mukana toimitetaan kätevä laturi, joka sopii kaikkiin valikoiman tuotteisiin. * Testattu neljällä erällä suklaahippukeksejä. ** Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi ulkona.

2. Dualit Sähkövatkain 400 W

(Tehokkain)

Tämä Dualit sähkövatkain on tehokparas-sähkövatkainas ja laadukas lisä keittiösi varustukseen. Voit valita monipuolisista nopeusasetuksista sinulle tilanteihisi sopivimman. Ergonominen kahva tuo mukavuutta ruoanlaittoon. Pakkaus sisältää 2 erilaista vispiläsarjaa ja taikinakoukut.

Voimakas

400 W: n moottoriin kuuluu useita nopeusasetuksia, ja on ihanteellinen mihin tahansa tehtävään munien vatkaamisesta muihin leipomista ja ruoanlaittoa helpottaviin tehtäviin.

Ainutlaatuinen johto

Pieni, mutta täydellisesti muotoiltu sisäänvedettävällä johdolla ja taitavasti suunnitellulla integroidulla pistokeliitännällä, mikä vähentää häiriöitä ja varmistaa helpon säilytyksen.

3. Bosch Sähkövatkain

(Edullinen sähkövatkain)

paras-sähkövatkainHiljainen ja kevyt Bosch Styline MFQ4030 -sähkövatkain sekoittaa ainekset vaivattomasti. Siinä on tehokas 500 watin moottori, 5 nopeusasetusta ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut vispilät ja taikinakoukut.

Bosch Styline MFQ4030 -sähkövatkain sekoittaa erilaiset taikinat ja vaahdottaa ainekset käden käänteessä.

Teho: Tehokas mutta erittäin hiljainen 500 watin moottori varmistaa erinomaisen lopputuloksen.

Nopeusasetukset: Valittavana on 5 nopeusasetusta sekä pulssi/turbotoiminto, joista voit valita sopivan vatkattavien taikinoiden tai ainesten mukaan.

Muotoilu: Kevyt ja ergonominen muotoilu sekä liukumattomalla pinnoitteella päällystetty kädensija helpottavat laitteen käsittelyä.

Helppo säilytys: Kompakti sähkövatkain ei vie paljoa tilaa säilytyksessä. Johdon voi kiertää kätevästi laitteen ympärille ja kiinnittää klipsillä.

Tarvikkeet: Myyntipakkaukseen sisältyy 2 ruostumattomasta teräksestä valmistettua FineCreamer-vispilää sekä 2 taikinakoukkua.

4. KitchenAid Sähkövatkain 9 nopeudella

(Hiljainen sähkövatkain)

paras-sähkövatkain9-nopeuksisen KitchenAid-digitaalisähkövatkaimen avulla joka ateria on mestariteos. Yhdeksän nopeusvalintaa lisää mahdollisuuksia luovuuteen: hitaat nopeudet sopivat ihanteellisesti herkkien kastikkeiden tai pirtelöiden sekoittamiseen ilman roiskeita.

Suuremmat nopeudet sekoittavat paksut ja raskaat taikinat. Vatkaimen huippunopeuksilla puolestaan valmistuvat kuohkeat vaahdot vaikkapa marenkeihin. Digitaalinen sähkövatkain on KitchenAid-yleiskoneen kevyempi versio, ja se sopii kiireisille kokeille sekä keittiöihin, joissa on rajallisesti työtilaa. Pieni laite saa suuria aikaan aina herkullisista arkiaterioista monimutkaisiin viikonloppuillallisiin.

Laite on myös lujaa KitchenAid-laatua. Se on valmistettu Yhdysvalloissa. Vankkaan 85 watin tasavirtamoottoriin on liitetty digitaalinen LED-näyttö. Ne varmistavat tarkkuuden ja tehon. Laajan lisävarustevalikoiman ansiosta kaikkien makeiden ja suolaisten leivonnaisten valmistaminen on mahdollista. Laitteen mukana toimitetaan vakiona kaksi turbosekoitinta, jotka sopivat erinomaisesti paksuille taikinoille tai suurille määrille. Muita lisävarusteita ovat kaksi taikinakoukkua, 16-lankainen vispilä, sekoitussauva ja puuvillainen suojapussi. Valittavana on neljä klassista väriä: englannin punainen, Onyx musta, Mantelin kerma ja Kontuurihopea. Laite painaa 1,1 kg ja siinä on pehmeä kahva. Niiden ansiosta laite on riittävän kevyt ja mukava käyttää yhdellä kädellä. Kääntyvä virtajohto lisää joustavuutta ja mahdollistaa helpon liikkumisen käytön aikana. Laite on oiva lisäys KitchenAid-tuotesarjaasi tai tärkeä uusi apulainen, joka tekee ruoanlaitosta luovaa.

Millainen on hyvä sähkövatkain ja miten valita?

Sähkövatkaimia on nykyään paljon erilaisia. On johdottomia, tehokkaita, hiljaisia ja paljon lisävarusteilla tulevia. Tämän takia olemme koonneet tämän valinta oppaan, jonka avulla valitset itsellesi parhaan sähkövatkaimen, joka tulee myös kestämään kovassa käytässä loistavasta!

Perus lisäosat

Kaikissa käsisekoittimissa on vispilinosat. Klassisesti vatkaimen kiinnikkeet suunniteltiin keskitolppalla, jonka ympärille vatkaimet rakennettiin. Nykyään useimmat vatkatyylit ovat lankaiskuja ilman esteitä, ja ne on yleensä helpompi pestä. Jotkut vispilät ovat joko vahvistettuja nylon- tai silikonipinnoitettuja, jotta sekoittaminen kulhon reunoille asti on helppoa ja kulho ei naarmuunnu.

Useissa malleissa on myös vispilä, mikä tekee kermavaahdon vatkaamisesta helppoa. Yleensä sähkövatkaimessa on vain yksi vispilä.

Monissa sähkövatkaimissa on taikinakoukkukiinnikkeet tai ne myydään erikseen. Vaikka nämä ovat varmasti hyvä vaihtoehto, pidä odotuksesi maltillisina taikinoiden sekoittamisen suhteen. Pieni erä erittäin pehmeää kanelirullataikinaa saattaa olla mahdollista, mutta varo työntämästä konettasi liian pitkälle.

Tehokkuus

Sähkövatkaimissa keskimääräinen teho on 200-250 wattia. Mikään alle 200 wattia ei kestä kovin paljon ja se on todennäköisesti vaihdettava paljon aikaisemmin kuin hieman tehokkaampi vatkain

Braun HM5130 MultiMix -käsisekoittimessa on vaikuttava 350 wattia, joka on yhtä tehokas kuin jotkut yleiskoneet. Mitä tehokkaampi sekoitin, sitä vähemmän työtä sinun on tehtävä, jotta taikina sekoittuu. Harkitse siis huolellisesti, minkä tyyppisiin asioihin aiot käyttää sähkövatkainta.

Nopeudet ja säätimet

Nopeudet vaihtelevat 5 – 10 nopeuden välillä useimmissa laadukkaissa sähkövatkaimissa. Mitä suurempi määrä sekoittimellasi on nopeuksia, sitä laajempi ohjausalue sinulla on sekoitusprosessin aikana. Nopeussäätimet vaihtelevat digitaalisista painikkeista varustetuista pikavalinnoista vipuohjaimiin.

Vatkaimet, joissa on alhainen tai hidas käynnistysominaisuus (tai useita alhaisia ​​nopeuksia sekoittamisen käynnistämiseksi), ovat uskomattoman hyödyllisiä. Jauhopilvi tai kaakaojauhe, joka lentää kulhostasi heti kun käynnistät sekoittimen, ei ole mukavaa. Pienen tehon lisäämiseksi monissa sekoittimissa on ”turbo”-painike, joka auttaa pääsemään läpi taikinan vaikeista kohdista tai viimeistelemään sekoituksen nopeasti.

Mukavuus & paino

Sähkövatkaimien mukavuus ja paino ovat yhtä tärkeitä kuin minkä tahansa muun sekoittimen ominaisuus, joten sitä ei kannata jättää huomiotta. Konetta on kuitenkin pidettävä pystyssä omin voimin. Sähkövatkaimet on suunniteltu tarkoituksella kevyillä moottoreilla ja vaihteilla, ja niiden kokonaispaino on 2-3 kiloa yleensä.

Jotkut sähkövatkaimet on suunniteltu ergonomisesti mukavan ja turvallisen otteen saamiseksi. Kaarevat kahvat, joissa on liukumattomat, pehmustetut tai silikonikahvat, helpottavat vatkainten käsittelyä sen ollessa käynnissä.

Säilytettävyys

Lähes kaikissa laadukkaissa sähkövatkaimissa on nykyään jonkinlaisia ​​säilytysvaihtoehtoja. Suosituin säilytysratkaisu sisältää kiinnitettävän alustan, johon kaikki lisälaitteet ja virtajohto voidaan säilyttää sekoittimen rungon ollessa päällä.

Väri

Yleensä käsisekoittimet ovat valkoisia, mustia tai hopea/kromiviimeistelyjä, mutta jotkin merkit tarjoavat myös erilaisia ​​värejä ihmisille, jotka haluavat sovittaa yhteen laitteitaan ja lisätä väriä keittiöönsä. KitchenAidin laaja valikoima sekoittimen värejä on muuttanut pelin keittiön suunnittelussa,  ja vaikka yrityksen käsisekoitinvalikoimassa ei olekaan niin paljon vaihtoehtoja, valinnanvaraa on silti mukavasti.

Hinta

Jos yleiskoneen hinta saa sinut kauhistumaan, älä masennu! Käsisekoittimia on saatavana eri hinnoilla, edullisista laadukkaisiin. Suurin osa täällä suositelluista käsisekoittimista on 100 euron arvoisia, mutta niitä löytyy usein alennettuun hintaan eri toimittajilta. 

50 euron sähkövatkain voi olla hyvä vähäisessä käytössä. Se kuitenkin voi alkaa hajoilemaan kovassa käytössä, eikä välttämättä tarjoa yhtä hyvää lopputulosta, kuin laadukkaampi vaihtoehto.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top