Ilmafriteerauskeitin kokemuksia – miksi ostaa airfryer

ilmafriteerauskeitin

Miksi ostaa ilmafriteerauskeitin ja muita vinkkejä ruuanlaittoon

Usko tai älä, ongelmaton ruoanlaitto on yleinen halu ympäri maailmaa. Jopa ne meistä, jotka rakastavat ruoanlaittoa ja syömistä melkein yhtä paljon, ovat ensimmäisiä, jotka tunnustavat, että ruoanlaitto ilman sotkua, vuotamista tai polttamista olisi siunaus. Totta puhuen ei todellakaan ole sellaista asiaa kuin ongelmaton ruoanlaitto, vaikka voit tehdä asioita, jotka vähentävät paljon vaivaa ruoanlaitosta. Tämän takia ilmafriteerauskeitin tuokin uuden tavan ruuan laittoon ja helpottaa sitä huomattavasti.

Useimmat vinkit ovat hyödyllisiä aloittelijoille tai kulinaarisen taiteen aloittelijoille, mutta on olemassa hienoja virkistysvinkkejä niille, jotka ovat kokeneempia myös ruoanlaitossa. Toivottavasti opit joitain asioita seuraavien kappaleiden kautta tai ainakin muistat joitain unohtuneita asioita.

Ensinnäkin siivous vie paljon vaivaa ruoanlaiton jälkeen. Kun kysytään vähiten suosikkia asiaa ruoanlaitossa, monet ruuanlaittajat julistavat epäröimättä, että siivous on pahin asia ruoanlaitossa. Asioiden helpottamiseksi puhdista keittiötäsi ruuanlaiton aikana. Pidä pesualtaassa kuumaa vaahdotettua vettä valmiina käytettäväksi koko ruoanlaiton ajan ja pyyhi kaikki roiskeet heti, jotta vältät tahmeat sotkut, jotka on paljon vaikeampaa puhdistaa jälkeenpäin. Huomaa myös, että jos siirrät ruokasi tarjoiluastioihin ja peset kattilat ja pannut heti, ne on paljon helpompi puhdistaa kuin jos ruoan annetaan istua perheesi aterioiden aikana. Ilmafriteerauskeitin helpottaa juurikin siivousta huomattavasti. Kypsennät ruokasi kirjaimellisesti kuumalla ilmalla, joka ei tuota sotkua lainkaan.

Paras ystäväni polttaa jatkuvasti illallisiaan. Syy? Hän uskoo ruoanlaitossa korkeaan tai matalaan, eikä mitään siltä väliltä. Hyvin harvoin aterioita tulisi valmistaa korkealla kuumuudella. Sinun on parempi aloittaa ruoan valmistus keskilämpötilassa tai hieman alilämmössä ja säätää sen mukaan.

Varmista, että uuni on esilämmitetty. Uunin lämpötila todellakin vaikuttaa ruoanlaittoon. Vaikka jotkut uskovat, että esilämmitys on yksinkertaista sähkön tuhlausta, sitä tarvitaan optimaalisten tulosten saavuttamiseksi ruoanlaitossa. Useimmat nykyaikaiset sähköuunit ilmoittavat, kun oikea lämpötila on saavutettu. Toisaalta ilmafriteerauskeittimellä saat tarvittavan lämpötilan heti ja helposti. Et joudu lämmittämään uunia hitaasti oikeaan lämpötilaan.

Valitse reseptejä, jotka kuuluvat mukavuusalueellesi, jotta et tee virheitä tai stressaa liikaa ruoanlaitosta. Kun olet valinnut reseptisi, lue se pari kertaa läpi varmistaaksesi, että ymmärrät paitsi kaikki vaiheet ja varmista myös, että sinulla on kaikki tarvittavat ainesosat ennen aloittamista. Aifryerillä ruuanlaitto on erilaista. Et juurikaan tarvitse monimutkaisia reseptejä ruuan valmista varten. Useimmissa airfryereissä on valmiiksi ohjelmia eri ruokien valmistukseen. Voit esimerkiksi kypsentää kalan juuri sille varatulla ohjelmalla. Löydät maukkaan lihapullareseptin, joka tehdään ilmafriteerauskeittimellä artikkelin lopusta!

Pese kädet huolellisesti ja pese kädet usein. Muistatko edellä mainitun vaahtoavan veden pesualtaan? Haluat käyttää sitä melko usein pestäksesi kaikki pinnat, leikkuulaudat, lautaset tai astiat, jotka ovat joutuneet kosketuksiin raakalihan kanssa ristikontaminaation välttämiseksi. Sama pätee käsiin.

Vaikka jossakin määrin nämä vinkit saattavat tuntua hieman yksinkertaisilta, ongelmatonta ruoanlaittoa ei todellakaan ole olemassa. Mitä enemmän teet, jotta kypsennysprosessi tuntuisi mahdollisimman vaivattomalta, sitä helpompaa ruoanlaitto todella on.

Mikä on ilmafriteerauskeitin eli airfryer?

Airfryer toimii samalla periaatteella kuin kiertoilmauuni, kypsyttäen ruokaa kuumalla ilmalla. Ilmafriteerauskeitin tekee tämän, kuitenkin huomattavasti nopeammin ja helpommin. Kiteytettynä ilmafriteerasukeittimen avulla voidaan valmistaa rapeita ja herkullisia ruokia vähemmällä rasvan määrällä sekä nopeammin kuin perinteisillä tavoilla, ja ruoka säilyttää luonnollisen makunsa. Vähemmän rasvan käyttö vähentää huomattavasti ruuasta saatavien kaloreiden määrää, mikä edistää laihduttamista ja terveellisiä elämäntapoja.

Ilmafriteerasukeittimen avulla ruokaa on myös huomattavasti vaikeampi tai lähes mahdotonta polttaa, joten sillä valmistettu ruoka sisältää vähemmän epäterveellisiä karsinogeenejä. Lisäksi ruuan valmistus on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa.

Voit siis valmistaa lempi herkkujasi kuten ranskalaisia tai siipiä ilmafriteerauskeittimellä. Ruuat ovat huomattavasti terveellisempiä, kuin rasvassa paistaessa, mikä on hyvä asia. Maku ruuissa on huomattavan samanlainen.

Ilmafriteerasukeittimen voi olla hyödyllinen myös vähähiilihydraattista ruokavaliota harjoittaville ihmisille, sillä kotona valmistetut kalapuikot tai leivitetty kana onnistuvat kotona helposti, mausta tai tekstuurista tinkimättä.

paras-ilmafriteerauskeitin

Ilmafriteerauskeitin tuo luksusta arkeen

Pidätkö friteeratun ruoan mausta ja rapeudesta? Kannattaa hankkia ilmafriteerauskeitn, jolla voit valmistaa terveellisesti rapeapintaista ruokaa helposti ja nopeasti. Ruuanlaiton lisäksi voit käyttää laadukasta Airfryer-laitetta myös leivontaan. Kannattaa tutustua laajoihin valikoimiin, joita ilmafriteerauskeittimistä löytyy. Malleja on paljon erivärisiä, erimuotoisia ja tehoisia.

Ilmafriteerauskeitin resepti –lihapullat

Lihapullat ovat hyvä, esimerkki ilmafriteerauskeittimen mainiosta kypsytysominaisuudesta. Lihapullista tulee pinnaltaan rapeita, kuten pannulla paistaen ja sisältä lihapullat ovat mehevän kiinteitä. Lisäksi, vaikka käyttäisi rasvaisempaa lihaa, lihapullat eivät ui pohjarasvassa, kuten uunissa paistaen usein käy. Tämän takia ilmafriteerauskeitin loistaa rasvaisempia lihoja käsiteltäessä. Olen paistanut lihapullat samasta perustaikinasta, jota olen käyttänyt vuosia: 600 g jauhelihaa, pussi Sysmän luomusipulikeittoa, ½ tl maustepippuria ja 1 muna.

Lihapullat ladotaan ilmafriteerauskeittimen koriin siten, etteivät ne kosketa toisiaan. Paistoasetus 200 C ja paistoaika lihapullien koosta riippuen 8–10 minuuttia.

Katso myös parhaat ranskalaiset ilmafriteerauskeittimellä!

Paras ilmafriteerauskeitin

Severin 2430 Airfryer

5/5

Tee itse ranskanperunoita, kypsennä kasviksia tai valmista mitä haluatkin ilman öljyä ja voita Severinin friteerauskeittimellä. Laitteessa on kuusi ohjelmaa, joita on helppo käyttää. Keittimessä on näppärä nestekidenäyttö, ja sen lämpötilaa voi säätää 80 asteesta 200 asteeseen. Lisäksi siinä on 60 minuutin merkkiäänitoiminto. 

Kuumailmatoiminnolla ja 1 500 W:n tehollaan keitin valmistaa rapeaa ruokaa täysin ilman rasvaa. Mukana tulee keraamisesti pinnoitettu friteerauskori, ja laitteessa on automaattinen sammutustoiminto. Laite on helppo puhdistaa. 

Princess Airfryer-uuni

5/5

Jos olet hulluna grillattuun kanaan, ranskanperunoihin tai muihin syntisiin ruokiin, mutta haluat päästä eroon friteerausöljystä, airfryer on juuri sinua varten. Ja jos airfryer on juuri sinua varten, niin on varmasti myös tämä Princessin airfryer-uuni. Uunissa on kosketusnäyttö, jolla saat köyttöösi 10 automaattista ohjelmaa ja valtavan määrän asetuksia. Valmistatpa sitten vihanneksia tai teet nugetteja kotona, airfryer-uuni selviää tehtävästä. Uunin lämmönjakautuma on hyvä, ja se antaa saman rapeuden kuin, mihin olet kenties tottunut airfryeria käyttäessäsi. Saat friteerauksen antaman rapean kuoren, mutta airfryer-uunissa se tuotetaan öljyn sijasta kuumalla ilmalla.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top