Istuttava sähköpotkulauta – 4 parasta vertailussa

istuttava-sahkopotkulauta

Sähköpotkulaudat ovat äärimmäisen suosittuja tällä hetkellä. Suomen kaupungeissa on lähes mahdotonta kulkea näkemättä niitä. 

Valitettavasti perinteiset sähköpotkulaudat eivät sovi aivan kaikille. Tässä istuttava sähköpotkulauta astuu kuvaan. Se on sähköpotkulauta, jossa on myös penkki. Näin sinun ei tarvitse seistä potkulaudan päällä. 

Lue lisää istuttavista sähköpotkulaudoista ja löydä paras istuttava sähköpotkulauta sinulle tästä artikkelista.

Katso myös vertailumme muista parhaista sähköpotkulaudoista!

Mikä on istuttava sähköpotkulauta?

Sähköpotkulaudat ovat ladattavia potkulautoja, joissa sinun ei tarvitse itse potkia vauhtia. Vauhtia säädetään kaasu- ja jarruvipujen avulla. Paras istuttava sähköpotkulauta puolestaan on istuimella varustettu sähköpotkulauta. Istuin voi olla tyypiltään satulamainen tai kunnon penkki.

Malleja on erilaisia, mutta yleensä ne näyttävät potkulaudalta eli niissä on tanko ja tasainen pohja jalkoja varten. Tämän lisäksi niissä on pylväs, jonka päässä on kiinni satula. Osassa malleja on myös tavaroiden kuljetusta varten kori.

Erona sähköpyöriin on se, ettei sinun tarvitse polkea ollenkaan vaan jalat pysyvät paikoillaan laitteen kyydissä. Tämä sopii erityisesti henkilöille, jotka eivät voi pyöräillä tai jotka haluavat tehdä rattoisia matkoja ilman kuntoilua. Toisinaan istuttavia sähköpotkulautoja kutsutaan myös sähköskoottereiksi.

Mitä ovat istuttavien sähköpotkulautojen hyödyt?

 • Tasapaino on helpompi pitää istuen.
 • Matkaa myös pitkiä matkoja yhteen putkeen.
 • Ei väsyneitä jalkoja laudalla seisoskelusta.
paras-istuttava-sähköpotkulauta

1. Engwe S6

(Paras)

Engwen istuttava sähköpotkulauta on ideaali valinta heille, joita kiinnostavat sähköpotkulaudat, mutta jotka eivät pysty seisomaan pitkiä aikoja.

Tämä oli testimme paras istuttava sähköpotkulauta!

hyva-istuttava-sähköpotkulauta

2. Prime3 ESS41WH

(Hyvä vaihtoehto)

Ensisilmäyksellä Prime3-brändin ESS41WH ei näytä sähköpotkulaudalta, mutta se ajaa silti asiansa ja on erittäin mukava sähköskootteri esimerkiksi kaupunkikäyttöön.

istuttava-sahkopotkulauta

3. Manta MES1201H

Tämä takakorilla varustettu sähköpotkulauta on kuin luotu kaupungissa kulkemiseen. Sillä onnistuvat niin työmatkat kuin kauppareissut.

Kori on käytännöllinen tavaroiden säilyttämiseen, koska siihen mahtuu sopivasti reppu tai kauppakassi. 

12 tuumaiset renkaat tekevät ajamisesta monenlaisissa maastoissa ja pinnoilla käytännöllistä.

edullinen-isuttava

4. Swoop ES800

(Edullinen)

Paras istuttava sähköpotkulauta ei aina ole useiden tonnien arvoinen. 

Tietenkin laitteen speksit ovat hieman huonommat, mutta peruskäyttöön halvempikin laite käy hyvin. 

Swoop ES800 on edullinen istuttava sähköpotkulauta penkillä.

Mikä on paras istuttava sähköpotkulauta?

Tästä löydät neljä parasta istuttavaa sähköpotkulautaa sekä yhden mallin halvemmasta kategoriasta.

Testimme parhaaksi istuttavaksi sähköpotkulaudaksi paljastui Engwe S6. Tämä istuttava sähköpotkulauta oli tehokkain, mitä testasimme. Lisäksi siinä oli myös paras akku.

1. Engwe S6

paras-istuttava sähköpotkulautaEngwen istuttava sähköpotkulauta on ideaali valinta heille, joita kiinnostavat sähköpotkulaudat, mutta jotka eivät pysty seisomaan pitkiä aikoja. Ja vaikka seisominen onnistuisi, on istuimesta hyötyä meille kaikille. Erityisesti, kun tavoitteena on pidempi matka. Optimioloissa ja täyteen ladattuna Engwen S6-sähköskootterin 48V 15,6Ah -litiumakku pystyy kulkemaan jopa 60 kilometrin matkan. Kyyti on huomattavasti mukavampaa, kun voit istuskella matkan seisomisen sijaan.

Laitteen moottori on 500W ja 23Nm. Se sallii maksiminopeutena jopa 25 km/h. Tämä on istuttavien sähköpotkulautojen kategoriassa nopeimmasta päästä. Sähköpotkulaudassa on erikseen etu- ja takajarru.

Sähköpotkulaudan 10 tuumaiset renkaat tekevät siitä todella tukevan. Leveyden ansiosta jaloille on hyvin tilaa pysyä vierekkäin laudalla, kun käyttäjä istuu satulamuotoisella penkillä. Penkki on mahdollista taittaa kokoon, kun se ei ole käytössä. Myös muita sähköpotkulaudan osia voidaan taittaa, että se mahtuu pienempään tilaan.

Lisäominaisuutena Engwen S6-sähköskootterissa on monia erilaisia valoja, jotka tekevät siitä turvallisen sekä ideaalin Suomen olosuhteisiin. Ensinnäkin tuotteessa on LED-ajovalo. Tämän lisäksi siinä on vilkut, jarrun takavalo ja sivuvalot.

Tuote lyhyesti

 • Maksimiajomatka: 60 km
 • Paino: 25 kg
 • Maksimikuorma: 120kg
 • Maksiminopeus: 25 km/h
 • Jarrut: etujarrut + mekaaniset levyjarrut takana
 • Vedenkestävyysluokka: IPX4
 • Lisäominaisuudet: taitettava istuin, valot ja vilkut, toimii avaimella

2. Prime3 ESS41WH

hyva-istuttava-sahkopotkulautaEnsisilmäyksellä Prime3-brändin ESS41WH ei näytä sähköpotkulaudalta, mutta se ajaa silti asiansa ja on erittäin mukava sähköskootteri esimerkiksi kaupunkikäyttöön. 250W-moottorilla varustettu sähköpotkulauta kulkee jopa 25 km/h nopeudella ja 20-25 asteen kaltevuuskaan ei ole sille ongelma. 36 V, 6,6 Ah -akku riittää optimaalisesti 20 kilometrin matkalle. Lataaminen on helppoa ja onnistuu myös kesken matkan.

12 tuuman renkaat tekevät ajopelistä tukevan. Runko on muodoltaan hiukan kuin pieni pyörä, joka tekee siitä taas mukavan ajaa. Jalat pysyvät kaukana maasta pienillä puolilla ja näin vältät jalkojen raahautumisesta johtuvat onnettomuudet.

Prime3:n sähköpotkulauta on taitettava malli eli sen säilytys onnistuu pienemmässä tilassa. Koska painoa laitteella on vain 13 kiloa, pystyy sitä myös kantamaan mukana esimerkiksi työpaikalla sisätiloihin tai kotona kerrostalonkin eteiseen.

Tuote lyhyesti

 • Maksimiajomatka: 20 km
 • Paino: 13 kg
 • Maksimikuorma: 120kg
 • Maksiminopeus: 25 km/h
 • Jarrut: takana levyjarru
 • Lisäominaisuudet: taittomekanismi, etu- ja takavalo, jarruvalot

3. Manta MES1201H

istuttava-sahkopotkulautaTämä takakorilla varustettu sähköpotkulauta on kuin luotu kaupungissa kulkemiseen. Sillä onnistuvat niin työmatkat kuin kauppareissut. 

Kori on käytännöllinen tavaroiden säilyttämiseen, koska siihen mahtuu sopivasti reppu tai kauppakassi. 12 tuumaiset renkaat tekevät ajamisesta monenlaisissa maastoissa ja pinnoilla käytännöllistä. Älä pelästy pieniä hiekkatien pätkiä, koska sähköpotkulauta selviää myös niistä.

Mantan MES1201H-sähköpotkulaudan 8Ah-akku latautuu täyteen kuudessa tunnissa. Täyteen ladattuna sen kantama on jopa 30 kilometriä eli tällä pääsee jo pitkälle ennen seuraavaa latauskertaa. Huomioi kuitenkin, että olosuhteet ja ajotapa voivat lyhentää matkaa. Näistä esimerkkinä kylmät aamut tai epätasainen alusta.

Moottorissa puolestaan on tehoa 250 W ja sähköpotkulauta kulkee parhaimmillaan 25 km/h nopeudella. Suurin ajokulma on 7,2 astetta. Jarruttaminen onnistuu takana olevilla levyjarruilla ja turvallisuutta lisäävät myös valot edessä ja takana.

Tuote lyhyesti

 • Maksimiajomatka: 30 km
 • Paino: 19,72 kg
 • Maksimikuorma: 120kg
 • Maksiminopeus: 25 km/h
 • Jarrut: takana levyjarru
 • Lisäominaisuudet: takakori, etu- ja takavalo

4. Swoop ES800

edullinen-istuttava-sahkopotkulautaParas istuttava sähköpotkulauta ei aina ole useiden tonnien arvoinen. Tietenkin laitteen speksit ovat hieman huonommat, mutta peruskäyttöön halvempikin laite käy hyvin. 

Swoop ES800 on edullinen sähköpotkulauta penkillä. Se näyttää tyylikkäältä ja on todella mukava ajaa, koska voit seisomisen sijaan istua penkillä. Huomioi, että istuin on myös irrotettavissa ja sen korkeutta voi säätää juuri sinulle sopivaksi.

350W/36V-moottori kuljettaa sinua tasaisesti, mutta myös tehokkaasti jopa 20 kilometrin tuntivauhdilla. 6Ah-akku puolestaan latautuu täyteen muutamassa tunnissa ja kestää optimaalisesti 15 kilometrin ajomatkan.

Koska Swoop ES800 on kokoontaitettava ja istuin voidaan irrottaa, on se helppoa kantaa sisälle lataukseen myös kesken päivää vaikka töissä, jos 15 kilometriä ei riitä edestakaiseen matkaan.

Tuote lyhyesti

 • Maksimiajomatka: 15 km
 • Paino: 18 kg
 • Maksimikuorma: 100kg
 • Maksiminopeus: 20 km/h
 • Jarrut: edessä sähköjarru, takana levyjarru
 • Lisäominaisuudet: LED-ajovalo, heijastimet, irrotettava penkki

Vinkkejä istuttavan sähköpotkulaudan valintaan

Nyt kun tiedät mikä on istuttava sähköpotkulauta sekä olet tutustunut muutamaan malliin, on aika käydä läpi, kuinka valitset näistä sähköpotkulaudoista sinulle sopivimman. 

Käy läpi alta löytyvä vinkkilista ja valitse sinun käyttöösi käyvä sähköpotkulauta.

 1. Mikä on sähköpotkulaudan painorajoitus? – Tarkista, että pystyt kulkemaan sähköpotkulaudalla. Yleensä rajoitukset ovat yli 100 kiloa. Huomioi kuitenkin myös, että kantamasi tavarat lisäävät painoa.
 2. Kuinka pitkä matka sinun tulee kulkea? – Pohdi, mikä on päivittäinen maksimimatkasi, ja valitse sopiva malli sen mukaan. Huomioi, että todellinen ajomatka voi erota optimaalisesta ajomatkasta.
 3. Voiko istuinta säätää? – Parhaissa malleissa istuimen korkeutta ja asentoa voi säätää. Pidä tämä erityisesti mielessä, jos olet pitkä tai lyhyt.
 4. Voiko istuimen irrottaa? Voidaanko laite taittaa kokoon? – Kokoontaitettava sähköpotkulauta on siitä hyvä, että sitä helppoa kantaa mukana ja se säilyy pienessä tilassa. Pohdi siis, missä aiot laitetta säilyttää ja tarvitseeko sinun esimerkiksi kantaa se mukanasi toimistolle tai kotiisi. Pieni koko ja kevyt runko ovat myös eduksi, jos matkan varrella on portaita tai muita esteitä.
 5. Tarvitsetko korin tai kantokopan osaksi potkulautaa? – Joissakin sähköpotkulaudoissa on erillinen tavaratila tai kori. Näin sinulla on enemmän tilaa tavaroille. Vältä tavaroiden roikuttamista ohjaustangossa, koska tämä on vaarallista.
 6. Tarkista sähköpotkulaudan sopivan Suomen olosuhteisiin – Kaikkia sähköpotkulautoja ei ole luotu käytettäväksi Suomessa. Tarkista siis niiden selviävän myös sateessa, viileässä ilmassa ja pimeällä ajosta (eli valot ja heijastimet).

Näillä vinkeillä valitset istuttavan sähköpotkulaudan, jolla ajaminen on ihana ja käytännöllinen kokemus!

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top