Käytetty puhelin: Mistä ostaa ja mitä ottaa huomioon?

parhaat-puhelintarvikkeet

Käytettyä puhelinta ostaessa voit säästää helposti rahaa, mutta se pitää sisällään myös vaaroja.

Upouudet puhelimet maksavat nykypäivänä monia satoja. Siedettävän hintaiset puhelimet ovat nousseet hintojen takia suosioon, mutta toinen hyvä tapa säästää rahaa ja samalla saada vähän parempi kuin keskiverto puhelin on ostaa käytetty puhelin.

Käytetty. Sana, joka herättää meissä jokaisessa varmasti huolia- ”Eihän sellainen voi toimia enää, ”Se ei ole enää hyvä”.  Käytetyn  puhelimen ostaminen ei tarvitse olla huono kokemus. Itsekin voin kokemuksen rintaäänellä sanoa, että kokemus on ollut melkein joka kerta positiivinen ja onnistunut.

Huolimatta siitä, että annat aikaasi tutkimalla ja vertailemalla käytettyjä puhelimia, asiat voivat silti mennä huonosti. Siispä kokosimme teitä varten listan, joka auttaa teitä löytämään parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Mitä käytetyssä puhelimessa tulee olla

Ei ole ikinä hyväksi käyttää rahaa asioihin, joita et välttämättä edes tarvitse. Joten pidetään asiat yksinkertaisena. Voit saada käytetyn ”huippupuhelimen” siedettävällä budjetilla, koska käytetyt puhelimet ovat halvempia kuin uudet, erityisesti, jos ostat esimerkiksi muutaman tai jopa vuoden takaisin mallin. Pääset nauttimaan hienoimmista asioista, ilman älytöntä kuluttamista.

Tärkeää kuitenkin myös käytettyä puhelinta ostaessa on pitää mielessä, mitä juuri sinä etsit puhelimelta. Mihin käyttötarkoitukseen puhelin on? Kuinka suuresta näytöstä pidät? Tarvitsetko SIM-kortti paikkaa?

Kuinka tietää paljonko kannattaa maksaa käytetystä puhelimesta?

Vastaus on yksinkertainen: etsi, tee tutkimusta! Vieraile esimerkiksi tunnetuilla jälleenmyyjä sivuilla, kuten Mresel.fi. Tällaiset yritykset myyvät huollettuja ja kunnostettuja käytettyjä puhelimia. Nämä ovat yleensä paljon parempi vaihtoehto, kuin ostaa yksityiseltä myyjältä esimerkiksi torista. Mresel takaa, että saat moitteettomassa kunnossa olevan puhelimen ostettuasi sen.

Muista kuitenkin kiinnittää huomiota kuntoon, ei pelkästään hintaan. Sekä vertaile saman kuntoisia puhelimia keskenään ja niiden hintoja. Selvitä mikä tekee puhelimesta hyvän, ihan hyvän, huonon ja parhaan ja valitse laatu, johon olet tyytyväinen. Näin saat helposti ja nopeasti selville reilun hinnan.

Jos haluat vielä säästää rahaa niin esimerkiksi, jos toiveesi on ostaa Iphone. Odota, että uusin versio julkaistaan, niin saat vuoden vanhan puhelimen halvemmalla kuin, että ostaisit sen heti. Eli yksinkertaistettuna, jos toiveesi on ostaa Iphone 12, niin odota, että Iphone 13 julkaistaan ja saat Iphone 12 halvemmalla.

kaytetty-puhelin

Mitä ottaa huomioon käytettyä puhelinta ostaessa

Kun ostat käytettyä tai kunnostettua puhelinta, sinun on kiinnitettävä huomiota muutamaan asiaan:

*Akun kunto

Akut kuluvat nopeammin kuin muut puhelimen osat, ja ne säilyttävät tyypillisesti vain 80 % alkuperäisestä kapasiteetistaan 500 täyden latausjakson jälkeen tai noin kahden vuoden latauksen jälkeen joka yö. Onko se vaihdettu?

*Latausportti

Tarkista vaurioiden varalta, sillä latausportti on yksi ensimmäisistä kuluvista tai rikkoutuvista osista.

Painikkeet Tarkista, että kaikki painikkeet toimivat, vaikka et painaisi liian lujasti, sillä viallinen painike voi tehdä puhelimen käytöstä erittäin vaikeaa ja sen korjaaminen voi olla kallista.

*Verkkolukot

Tarkista, että puhelin toimii valitsemasi matkapuhelinoperaattorin kanssa, sillä jotkin älypuhelimet myydään alun perin lukittuina tietyille palveluntarjoajille ja niiden lukitus on avattava, ennen kuin niitä käytetään toisessa.

*Valtuutetuilla osilla tehtävät korjaukset

Kaikkia korjauksia ei tee valmistaja tai käytä sertifioituja osia, mikä voi aiheuttaa ongelmia.

Mistä ostaa puhelin ja miksi?

Mresel.fi

mressel-kokemuksia

MResell on käytettyjen Apple-tuotteiden ostamiseen ja myyntiin erikoistunut verkkokauppa. Yrityksen tavoite on rakentaa kestävämpää tulevaisuutta yhdessä asiakkaiden kanssa pidentämällä Apple-tuotteiden elinkaarta. Kiertotalous on tehokkain keino vähentää elektroniikasta syntyvää jätettä ja vähentää päästöjä. Lue lisää kokemuksia Mresell.fi tästä!

Mresell toimii tällä hetkellä 10 eri maassa ja he ovat vahvan kasvun tiellä. Laajaan valikoimaan kuuluvat melkeinpä kaikki Apple-laitteet iPhonesta MacBookeihin ja Watcheista Mac Miniin.  Kaikki heidän myynnissänsä olevat tuotteet ovat tarkistettu valtuutettujen Apple-teknikoiden toimesta, joten laitteet, kuten käytetyt puhelimet ovat toiminnaltaan uudenveroisia, mutta hinnaltaan huomattavasti uusia laitteita edullisempia.

Parhaat puhelintarvikkeet edullisilla hinnoilla

Suojakalvotukku.fi

kaytetty-puhelin

Kuoret ja näytönsuojat pidentävät laitteesi käyttöikää ja parhaan valikoiman tarjotakseen he myyvät ristiin konserniimme kuuluvien Suojakalvotukku ja Tokoitech -verkkokauppojen tuotteita. Kummassakin on myynnissä niin Tokoitechin varaosavalikoimaa kuin myös laajat ja laadukkaat kuoret ja näytönsuojat kotimaisen Suojis-brändin panssarilaseista alkuperäisiin puhelinvalmistajien omiin kuoriin.

Minkälaista suojaa etsit tällä kertaa? Kuoret ja näytönsuojat tulevat monessa eri värissä, materiaalissa ja mallissa. Markkinoilla on puhelinmallia jos toista ja meillä kysytyimmät puhelimen kuoret ovat muun muassa Honor kuoretHuawei kuoretiPhone kuoretDoro suojakuoretLG suojakuoretNokia suojakoteloOnePlus kuoretSamsung kuoret ja Sony Xperia kuoret. Näiden lisäksi heillä on myös paljon muita malleja, kurkkaa vain sivuiltamme puhelinmalliisi istuvat kuoret ja kysele tarvittaessa myös asiakaspalvelusta, jos jokin mieluisa malli uupuu vielä valikoimasta. Muistathan, että myös isommat laitteet pysyvät suojattuna, kun käytössäsi ovat laadukkaat tabletin kuoret. Tableteille haetuimmat kuoret ovat iPad suojakoteloHuawei Mediapad suojakotelo sekä Lenovo Tab suojakotelo. Kuoria löytyy taustasuojista tukea antaviin ja pyöriviin koteloihin. Värejäkin löytyy sateenkaaren kirjosta aina simppelimpiin sävyihin.

Varaosat ja korjaukset käytettyihin puhelimiin

TokoItech.fi

kaytetty-puhelin

Avainlippu on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki. Merkki kertoo, että palvelumme tuotetaan Suomessa ja luomme työpaikkoja Suomeen. Yritys on lisäksi kokonaan kotimaisessa omistuksessa, sen johto toimii Suomessa ja pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Merkin käyttöön oikeuttavat tiedot tarkistetaan vuosittain.

Tokoitech-verkkokauppamme kaikki suunnittelu, toiminta ja omistus ovat Suomessa. Olemme ylpeitä Avainlipustamme, joka on myönnetty yrityksemme Suomessa tuotetulle palvelulle. Avainlippu on valikoiduille yrityksille myönnetty rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo muun muassa siitä, että yrityksen palvelut on tuotettu Suomessa ja yritys työllistää ihmisiä Suomessa. Verkkokauppamme on myös suomalaisella alustalla, sillä haluamme kehityksen ja kauppamme alustan sijaitsevan nimenomaan Suomessa. Tokoitech on paljon muutakin kuin pelkkä verkkokauppa. Meillä on valtava määrä netistä koottuna asennusohjeita, joihin lisäämme myös omat asennusvinkkimme.

Myymme varaosia niin yksityisasiakkaille kuin yritysasiakkaillekin, kuten huoltopalveluille. Tärkeä osa palvelukonseptiamme on, että asiakasta autetaan kotimaisin voimin, jotta rikottu puhelin tulee kuntoon. Tämä erottaa meidät eduiksemme ulkomaisista verkkokaupoista. Meille on tärkeää tuottaa kotimaista palvelua, joka erottuu kilpailijoistamme. Autamme asiakkaitamme osien asennuksessa ja etsimme ongelmiin parhaamme mukaan ratkaisun.

Tokoitechilla myymme myös Suomessa suunniteltua ja rekisteröityä tavaramerkkiämme ”Suojista”. Suojis-panssarilasejamme löytyy kymmenistä tuhansista suomalaisista kodeista ja se on tarkoitettu nimenomaan Suomen markkinoille. Pyrimme tulevaisuudessa kotimaiseen palveluun nojaten tuomaan lisää uusia brändejä ja merkkejä valikoimaamme. Päätuotteidemme valmistus tapahtuu ulkomailla, mutta meillä on myös muiden suomalaisten brändien tuotteita valikoimassamme, mm. Grateq, Bluebiit ja Koski. Etsimmekin jatkuvasti valikoimaamme kotimaisia laadukkaita toimittajia vahvistaen ennestään suomalaista toimintaamme. Myytävien tuotteiden lisäksi suuri osa liikevaihdostamme suunnataan kotimaisten palveluiden ostoon. Kotimainen logistiikkayhtiö Weblog Finland Oy käsittelee kaiken varastointimme ja toimitukset.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top