Miten lukita sähköpotkulauta – Parhaat lukkotyypit

sahkopotkulaudan-lukitseminen

Lukko on yksi suosituimmista sähköskootterin lisävarusteista – hyvästä syystä.  Löydät tästä artikkelista parhaat ja turvallisimmat lukitusmenetelmät sähköpotkulaudoille

Eli olet juuri ostanut upouuden sähköpotkulaudan ja olet valmis lähtemään ajamaan sillä. Ennen kuin lähdet huomaat, että sinun täytyy pysäköidä sähköpotkulauta aina jonnekkin. Kysyt luultavasti itseltäsi, mitä jos joku varastaa sen? Onneksi on turvavaihtoehtoja varmistaaksesi, että sähköpotkulautasiion turvassa.

Yksinkertaisen sähköpotkulaudan tai kevyen sähköpotkulaudan laittaminen reppuun ja kantaminen mukana on aina paras vaihtoehto turvallisuuden kannalta. Kun sinulla on tehokkaampi skootteri, tämä ei ole vaihtoehto painon vuoksi. Katso parhaat sähköpotkulaudat täältä!

Muutamia vaihtoehtoja sähköpotkulautojen lukitsemiseen ovat vaijerilukot, skootterin ketjulukot ja pyörille suunnitellut lukot. Paras tapa määrittää, kuinka lukko estää varkauden, on Seld Secure Rating System -luokitus.

Miten lukita sähköpotkulauta?

Sähköpotkulaudan voi lukita esimerkiksi tavallisella vaijerilukolla, U-lukolla, ketjulukolla tai levyjarrulukolla. Voit pujottaa esimerkiksi vaijerilukon potkulaudan vanteen läpi ja kiertää sen jonkin tolpan ympäri. Joissakin sähköpotkulaudoissa saattaa myös olla oma hälytin, joka alkaa hälyttämään kun sitä työnnetään ilman avamaatta.

Paras tapa lukita sähköpotkulauta meidän testiemme mukaan oli lukita se levylukolla. Sitä on paljon vaikempi katkaista, kuin esimerkiksi vaijerilukkoa.

Mitkä lukot ovat parhaita sähköpotkulaudan lukitsemiseen?

Olemme testanneet paljon erilaisia lukkoja, jotka sopivat sähköpotkulautoihin. Kaikissa lukoissa oli omat hyvät puolensa, mutta niissä oli myös huonoja. Esimerkiksi jotkut lukot eivät olleet kovin kestäviä ja turvallisia. Alhaalta löydät meidän suosittelemat lukot sähköpotkulautojen lukitsemiseen:

Vaijerilukko

vaijerilukko

Pyörille suunnitellut vaijerilukot ovat edullisin vaihtoehto sähköpotkulaudan lukitsemiseen. Ne ovat riittävän joustavia käärimään potkulaudan eri osien ympärille ja voivat kiinnittää sen kaikkeen, mikä yltää kaapelin sisään. Voit säilyttää niitä repussa tai suoraan sähköpotkulaudassa. Niiden keveyden vuoksi niitä on myös mukava kuljettaa mukana, koska ne eivät tuo lisäpainoa juuri ollenkaan esimerkiksi reppuun.

Tämän tyyppisten lukkojen suuri haitta on, että ne voidaan leikata läpi lankaleikkureilla muutamassa sekunnissa. Tämän vuoksi lähes kaikki vaijerilukot ovat Sold Securen luokittelemia pronssiksi. Tämä tarkoittaa, että se todennäköisesti pysäyttää vain heräte varkaat eikä tee juuri mitään estääkseen ketään valmistautuneempaa. Yleensä varkailla on heti ensimmäisenä lankaleikkurit mukana.

Levylukko

levylukkoJos sähköpotkulaudassa on pyörä, jossa on avoimet pinnat, voit käyttää levylukkoa. Näissä lukoissa on karkaistu teräsrengas, jonka keskellä on kaapeli. Vaijeri on kiedottu pyörän reunan läpi ja estää sitä pyörimästä lukittuna.

Monilla näistä lukoista on hopealuokitus ja ne tarjoavat paljon enemmän suojaa kuin yksinkertainen vaijerilukko, koska ne on vaikeampi katkaista. Joissakin näistä vaihtoehdoista on myös plug-in-ominaisuus, mikä tarkoittaa, että se voidaan kiinnittää kaapelilukkoon lisäturvaa varten. Tämä on hyvä ominaisuus!

Ketjulukko

ketjulukkoKetjulukko on kaapelilukosta paksumpi ja kestävämpi versio sekä se toimii samalla tavalla. Kaapelin sijaan sarja peitettyjä ketjulenkkejä kiinnittää sähköpotkulaudan johonkin kiinni.

Ketjulukkoa ei voida leikata lankaleikkureilla, ja niiden poistamiseen tarvitaan rautasaha tai pulttileikkurit. Monet ketjulukot on luokiteltu hopeaksi Sold Securen kautta. Hopealuokka tarkoittaa, että lukko on kompromissi turvallisuuden ja hinnan välillä.

Jotkut kalliimman luokan ketjulukot saavuttivat jopa kultaisen polkupyöräsijoituksen tai kultaisen moottoripyöräsijoituksen.

Sankalukko

sankalukkoTurvallisin perinteinen lukkotyyppi skoottereihin, pyöriin ja sähköpotkulautoihin on sankalukko. Sankalukko on karkaistu teräsputki joka voidaan kiinnittää sähköpotkulautaan ja tukevaan esineeseen tai tolppaan.

Ne vaativat joko vahvoja pulttileikkureita tai sähkötyökaluja, jos ne halutaan rikkoa. Nämä lukot pysäyttävät kaikki valmiustauneemmatkin varkaat. Sankalukon suuri haittapuoli on kuitenkin se, että sillä on jäykkä rakenne eikä ole yhtä kannettava kuin ketju- tai vaijerilukot. Tämä tietenkin haittaa sen käyttämisen mielekkyyttä.

Hälyttimet

Monissa mopoille ja moottoripyörille suunnitelluissa lukoissa on hälyttimet, jotka lisäävät turvallisuutta. Nämä hälyttimet pysäyttävät varkaan, jos se kiinnittää tarpeeksi huomiota.

Nämä hälyttimet voidaan integroida minkä tahansa luettelossa olevan lukon kanssa tai ne voivat olla erilliset yksiköt. Tämän avulla niitä voidaan siis käyttää sähköpotkulaudoissakin.

Ne vaativat joko vahvoja pulttileikkureita tai sähkötyökaluja, jos ne halutaan rikkoa. Nämä lukot pysäyttävät kaikki valmiustauneemmatkin varkaat. Sankalukon suuri haittapuoli on kuitenkin se, että sillä on jäykkä rakenne eikä ole yhtä kannettava kuin ketju- tai vaijerilukot. Tämä tietenkin haittaa sen käyttämisen mielekkyyttä.

Paras tapa lukita sähköpotkulauta

Mikään lukko ei ole voittamaton, ja päättäväinen varas varastaa mitä vain voi. Paras tapa pitää sähköpotkulautasi turvassa on tehdä siitä liian hankala varkaalle ja aikaa vievä. Pelkästään lukko estää sen vierimisen pois ja hätistää pikkuvarkaat.

Varmista, että käytät pienintä sankalukkoa tai lyhyintä ketju- tai vaijerilukkoa, jotta voit estää työkalujen työntämisen  potkulaudan ja lukon väliin. Pidä lukot irti maasta, jotta ne eivät murskaudu, esimerkiksi vasaralla.

Varmista aina, että kiinnität sähköpotkualudan johonkin tukevaan. Paras sähköpotkulaudan lukko on sellainen, joka on asennettu oikein kokeneidenkin varkaiden karkottamiseksi.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top