Paras akkukäyttöinen lehtipuhallin (2023)

paras-akkukayttoinen-lehtipuhallin

Lehtien, oksien ja muun roskan poistaminen voi olla työlästä ja aikaa vievää. Jatkuva haravoiminen ja roskien kerääminen käsin voi olla raskasta ja hidasta prosessia, etenkin kun lehtiä putoaa runsaasti syksyllä tai keväällä. 

Onneksi markkinoilla on nyt saatavilla kätevä apuväline, joka tekee puhdistustyöstä huomattavasti helpompaa – akkukäyttöinen lehtipuhallin.

Tässä artikkelissa esittelemme neljä suosittua akkukäyttöistä lehtipuhallinta ja vertailemme niiden ominaisuuksia. Löydät tietoa niiden voimasta, tehokkuudesta, akun kestosta ja muista tärkeistä tekijöistä, jotka auttavat sinua tekemään valistuneen päätöksen oman lehtipuhaltimesi valinnassa.

Olitpa sitten ammattipuutarhuri tai kotipuutarhan harrastaja, tämä opas auttaa sinua löytämään parhaan akkukäyttöisen lehtipuhaltimen tarpeisiisi. 

Jatka lukemista saadaksesi perusteellista tietoa akkukäyttöisistä lehtipuhaltimista ja löydä itsellesi sopiva vaihtoehto, joka tehostaa puutarhatöitäsi ja muuttaa lehtien puhaltamisen vaivattomaksi prosessiksi.

Katso myös paras akkukäyttöinen ruohonleikkuri!

Mikä on akkukäyttöinen lehtipuhallin?

Akkukäyttöinen lehtipuhallin on käytönnässä vain lehtipuhallin, joka toimii akulla. Näissä lehtipuhaltimissa voi kuitenkin olla huonompi puhallinteho akun vuoksi. Normaalit lehtipuhaltimet saavatkin virtaansa suoraan töpselistä.

Tämän vuoksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota lehtipuhaltimen akkuun.

paras-akkukauttoinen-lehtipuhallin

1. Makita DUB184Z lehtipuhallin

(Meidän valintamme)

Makita DUB184Z lehtipuhallin on erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät monipuolista ja tehokasta työkalua lehtien ja roskien puhaltamiseen.

Tämä laite on varustettu hiiliharjattomalla moottorilla, mikä tarkoittaa parempaa suorituskykyä ja pidempää käyttöikää.

Tämä oli testimme paras akkukäyttöinen lehtipuhallin.

akkukayttoinen-lehtipuhallin-stihl

2. Stihl BGA 57 akkupuhallin

(Laadukas)

Stihl BGA 57 akkupuhallin on todella tehokas ja hieno valinta, vaikka se saattaakin olla hieman hintavampi kuin muut vaihtoehdot markkinoilla.

Kuitenkin sen tarjoamat monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon kaikille puutarhurin tarpeille. 

hyva-akkukayttoinen-lehtipuhallin

3. AL-KO LB 1860

(Hyvä vaihtoehto)

AL-KO LB 1860 lehtipuhallin on erinomainen valinta, kun tarvitaan voimakasta ja tehokasta puhallusta. 

Tämä aksiaalipuhaltimella varustettu laite tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja monia hyödyllisiä ominaisuuksia. 

Mikä on paras akkukäyttöinen lehtipuhallin

Vertailumme parhaaksi päältäajettavaksi akkukäyttöiseksi lehtipuhaltimeksi paljastui erittäin tehokas Makita DUB184Z lehtipuhallin. Siinä yhdistyy hyvä tehokkuus ja hinta sekä helppokäyttöisyys.

Tämä sopii parhaiten keskikokoisille pihoille.

1. Makita DUB184Z lehtipuhallin​

paras-akkukayttoinen-lehtipuhallinMakita DUB184Z lehtipuhallin on erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät monipuolista ja tehokasta työkalua lehtien ja roskien puhaltamiseen. Tämä laite on varustettu hiiliharjattomalla moottorilla, mikä tarkoittaa parempaa suorituskykyä ja pidempää käyttöikää verrattuna perinteisiin hiiliharjallisiin moottoreihin.

Makita DUB184Z lehtipuhaltimen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Hiiliharjaton moottori: Hiiliharjattomat moottorit tarjoavat parempaa suorituskykyä ja pidemmän käyttöiän verrattuna perinteisiin hiiliharjallisiin moottoreihin. Ne ovat myös hiljaisempia käytössä, mikä tekee työskentelystä miellyttävämpää.
 • Korkea puhallusnopeus: Makita DUB184Z voi saavuttaa jopa 52,1 m/s puhallusnopeuden, mikä mahdollistaa nopean ja tehokkaan puhdistuksen suurillakin alueilla.
 • Vahva puhallusvoima: Laite tarjoaa puhallusvoimaa 10,9 N, mikä riittää käsittelemään erilaisia lehtiä, roskia ja muita kevyitä esineitä.
 • Ergonominen suunnittelu: Mukana toimitettava olkahihna tekee laitteen käytöstä mukavaa ja vähentää rasitusta pitkäkestoisissa projekteissa. Voit työskennellä pidempään ilman, että kätesi tai selkäsi väsyvät.
 • Kolme eri puhallusvoimakkuuden asentoa: Voit säätää puhallustehoa tarpeidesi mukaan, mikä tekee työstäsi vieläkin tehokkaampaa.
 • Hinta: Makita DUB184Z lehtipuhaltimen hinta on 163,80 euroa, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon markkinoilla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Makita DUB184Z lehtipuhallin on monipuolinen ja tehokas työkalu, joka tarjoaa korkean puhallusnopeuden, vahvan puhallusvoiman, ergonomisen suunnittelun, hiiliharjattoman moottorin ja säädettävän puhallustehon. Se on täydellinen valinta niille, jotka tarvitsevat luotettavan ja ammattimaisen laitteen lehtien sekä roskien puhdistamiseen.

2. Stihl BGA 57 akkupuhallin

akkukayttoinen-lehtipuhallin-stihlStihl BGA 57 akkupuhallin on todella tehokas ja hieno valinta, vaikka se saattaakin olla hieman hintavampi kuin muut vaihtoehdot markkinoilla. Kuitenkin sen tarjoamat monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon kaikille puutarhurin tarpeille. 

Stihl BGA 57 akkupuhaltimen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Kolmiasentoisella pituussäädettävällä puhallusputkella varustettu muotoilu: Stihl BGA 57 tarjoaa ainutlaatuisen puhallusputken, joka voidaan säätää kolmeen eri asentoon. Tämä ominaisuus helpottaa sen käyttöä monenlaisissa tilanteissa ja sopii erinomaisesti eri pituisille käyttäjille.
 • Tehokas puhallusnopeus: Tämä akkupuhallin ei tingi voimasta. Pyöreällä suuttimella varustettuna sen puhallusnopeus voi olla jopa 55 metriä sekunnissa. Tämä tarkoittaa, että se tarjoaa erinomaisen ilmavirran ja pystyy siistimään tehokkaasti lehdet sekä roskat puutarhastasi.
 • Litiumioni AK -akkuteknologia: Stihl BGA 57 käyttää huipputeknologista litiumioni AK -akkuteknologiaa, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa pitkän käyttöajan yhdellä latauksella. Sinun ei tarvitse huolehtia akun tyhjenemisestä kesken työskentelyn, sillä tämä akkupuhallin kestää pitkään ja suoriutuu tehtävästään tehokkaasti.
 • Kestävä rakenne: Stihl on tunnettu laadustaan, ja BGA 57 akkupuhallin ei tee poikkeusta. Tämä akkupuhallin on suunniteltu kestämään kovassakin käytössä. Voit luottaa siihen, että se pysyy luotettavana kumppanina pitkään.
 • Hinta: Stihl BGA 57 akkupuhaltimen hinta on 259,00 €. Vaikka se voi tuntua aluksi hieman korkealta, se tarjoaa vastinetta rahoillesi. Sen ominaisuudet, tehokkuus ja kestävyys tekevät siitä hintansa arvoisen investoinnin pitkällä aikavälillä. Tämä akkupuhallin tarjoaa laadukasta suorituskykyä ja kestää käyttöä vuodesta toiseen, mikä säästää sinulle aikaa ja vaivaa pitkällä aikavälillä.

Kaiken kaikkiaan Stihl BGA 57 akkupuhallin on korkealaatuinen ja monipuolinen työkalu, joka tekee puutarhatöistäsi helpompia ja tehokkaampia. Sen ominaisuudet, kestävä rakenne ja luotettavuus tekevät siitä erinomaisen valinnan kaikille, jotka etsivät laadukasta ja kestävää akkupuhallinta.

3. AL-KO LB 1860

hyva-akkukayttoinen-lehtipuhallinAL-KO LB 1860 lehtipuhallin on erinomainen valinta, kun tarvitaan voimakasta ja tehokasta puhallusta. Tämä aksiaalipuhaltimella varustettu laite tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja monia hyödyllisiä ominaisuuksia. 

AL-KO LB 1860 lehtipuhaltimen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Tehokas puhallus: AL-KO LB 1860 käyttää aksiaalipuhallinta, joka mahdollistaa voimakkaan ilmavirran tuottamisen. Voit luottaa siihen, että tämä puhallin selviytyy haastavistakin lehtikasoista ja roskista.
 • Boost-toiminto: Tämän lehtipuhaltimen Boost-toiminto nostaa ilmavirran nopeuden jopa 165 km/h:iin. Tämä lisäteho auttaa sinua käsittelemään vaikeampia tehtäviä ja puhaltamaan lehdet tehokkaasti pois alueilta, joihin ne eivät kuulu.
 • Litiumioniakku: AL-KO LB 1860 käyttää 18 voltin litiumioniakkuja, jotka tarjoavat pitkän käyttöajan yhdellä latauksella. Tämä tarkoittaa, että voit työskennellä pidempään ilman tarvetta vaihtaa akkuja jatkuvasti.
 • Suuri ilmamäärä: Tämä lehtipuhallin pystyy tuottamaan jopa 450 m³/h ilmamäärän. Riippumatta siitä, onko kyseessä suuri piha tai pieni puutarha, tämä puhallin takaa, että saat työn tehdyksi nopeasti ja tehokkaasti.
 • Hinta: AL-KO LB 1860 tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn kohtuulliseen hintaan. Hinta on 205,80 €, mikä tekee tästä lehtipuhaltimesta houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät luotettavaa työkalua lehtien puhaltamiseen.

AL-KO LB 1860 lehtipuhallin on tehokas ja käyttäjäystävällinen työkalu, joka auttaa sinua pitämään pihasi tai puutarhasi siistinä. Sen suuri ilmamäärä, Boost-toiminto ja litiumioniakku tekevät siitä luotettavan valinnan erilaisiin puhallustehtäviin. Harkitse AL-KO LB 1860 lehtipuhallinta, tulet nauttimaan sen suorituskyvystä sekä helppokäyttöisyydestä.

4. Bosch GBL 18V-120 lehtipuhallin

lehtipuhallin-akullaBosch GBL 18V-120 lehtipuhallin on erinomainen valinta niille, jotka etsivät edullista vaihtoehtoa, mutta eivät halua tinkiä tehokkuudesta. Tämä kevyt ja kompakti lehtipuhallin tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia säästämättä laadusta. 

Bosch GBL 18V-120 lehtipuhaltimen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Tehokas ja nopea puhallusvoima: Vaikka Bosch GBL 18V-120 on edullisempi vaihtoehto, se tarjoaa silti tehokasta puhallusta. Tämä lehtipuhallin pystyy saavuttamaan puhallusnopeuden jopa 75 m/s. Tämä riittää tehokkaaseen lehtien puhaltamiseen ja roskien poistamiseen pihaltasi tai puutarhastasi.
 • Kevyt ja kompakti: Bosch GBL 18V-120 painaa vain 1,1 kilogrammaa, mikä tekee siitä erittäin helppokäyttöisen. Sen keveys ja kompakti koko tekevät siitä miellyttävän käsitellä ja kuljettaa mukana. Voit liikkua vapaasti pihallasi tai puutarhassasi ilman raskasta taakkaa.
 • Kahden puhallusnopeuden valinta: Tämä lehtipuhallin tarjoaa kaksi eri puhallusnopeutta, joten voit säätää tehon tarpeidesi mukaan. Voit valita alhaisemman nopeuden kevyempiin tehtäviin tai korkeamman nopeuden, kun tarvitset enemmän voimaa ja nopeutta.
 • Hinta: Bosch GBL 18V-120 lehtipuhaltimen hinta on vain 80,70 €, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon kuluttajille. Vaikka se on edullisempi, se ei kuitenkaan tingi suorituskyvystä ja tarjoaa silti tehokkaan vaihtoehdon lehtipuhaltimelle.

Bosch GBL 18V-120 lehtipuhallin on loistava valinta niille, jotka etsivät edullista, kevyttä ja tehokasta lehtipuhallinta. Sen tehokas ja nopea puhallusvoima, keveys sekä kahden puhallusnopeuden valinta tekevät siitä monipuolisen työkalun erilaisiin tarkoituksiin. 

Lyhyt vertailu näistä akkukäyttöisistä lehtipuhaltimista

Kun vertaillaan näitä neljää suosittua akkukäyttöistä lehtipuhallinta, voidaan huomata niiden erilaiset ominaisuudet ja hintaluokat. 

Akkukäyttöinen lehtipuhallin Makita DUB184Z erottuu monipuolisuudellaan ja tehokkaalla hiiliharjattomalla moottorillaan, kun taas akkukäyttöinen lehtipuhallin Stihl BGA 57 tarjoaa korkean puhallusnopeuden ja pitkän käyttöajan litiumioniakullaan. AL-KO LB 1860 lehtipuhallin puolestaan erottuu erittäin voimakkaalla puhalluksellaan Boost-toiminnolla. Bosch GBL 18V-120 lehtipuhallin puolestaan tarjoaa edullisen vaihtoehdon, joka silti pystyy tuottamaan riittävän voimakkaan puhalluksen moniin käyttötarkoituksiin.

Hintaluokaltaan Makita DUB184Z ja Bosch GBL 18V-120 ovat selvästi edullisempia vaihtoehtoja verrattuna Stihl BGA 57:ään ja AL-KO LB 1860:een. Jokaisella laitteella on kuitenkin omat vahvuutensa, ja lopullinen valinta riippuu käyttäjän tarpeista sekä budjetista. 

Näiden neljän suositun akkukäyttöisen lehtipuhaltimen vertailussa on tärkeää ottaa huomioon käyttäjän tarpeet, kuten monipuolisuus, puhallusvoima, käyttöaika ja budjetti. Paras akkukäyttöinen lehtipuhallin voi vaihdella käyttäjäkohtaisesti. Makita DUB184Z tarjoaa monipuolisuutta ja tehokkuutta, Stihl BGA 57 korkeaa puhallusnopeutta ja pitkää käyttöaikaa, AL-KO LB 1860 erittäin voimakasta puhallusta Boost-toiminnolla ja Bosch GBL 18V-120 edullista vaihtoehtoa riittävällä puhallusvoimalla.

Tutustumalla näiden lehtipuhaltimien ominaisuuksiin ja hintoihin, voit tehdä tietoisen päätöksen valitessasi akkukäyttöistä lehtipuhallinta. Riippumatta valinnastasi, nämä akkukäyttöiset lehtipuhaltimet tekevät pihan ja puutarhan siivoamisen nopeaksi sekä vaivattomaksi tehtäväksi.

Akkukäyttöisen lehtipuhaltimen valintaopas

Lehtipuhaltimen valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota sen voimaan ja tehokkuuteen. Akkukäyttöiset lehtipuhaltimet ovat suosittuja vaihtoehtoja, sillä ne tarjoavat liikkumisen vapautta ilman sähköjohtojen rajoituksia.

Tehokkuus

Paras akkukäyttöinen lehtipuhallin on varustettu riittävän voimakkaalla ilmavirralla, jotta se pystyy keräämään ja siirtämään lehdet tehokkaasti. Sen on oltava riittävän vahva tuottamaan voimakkaan ilmavirran, joka auttaa siirtämään lehdet halutulta alueelta.

Akku

Akun kapasiteetin on oltava riittävän suuri, jotta lehtipuhallin toimii pidempään yhdellä latauksella. Akkukäyttöisen lehtipuhaltimen tehokkuuteen vaikuttavat myös sen suuttimet ja harjat

Suuttimet ja harjat

Hyvä lehtipuhallin tarjoaa vaihtoehtoja erilaisille pinnoille, kuten nurmikolle tai asfaltille, ja se on varustettu tehokkailla suuttimilla ja harjoilla, jotka auttavat keräämään lehdet tehokkaasti ja nopeasti.

Akkukäyttöinen lehtipuhallin on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto verrattuna bensiinikäyttöisiin puhaltimiin, sillä se kuluttaa vähemmän energiaa ja ei tuota pakokaasupäästöjä. 

Lisäksi akkukäyttöiset lehtipuhaltimet ovat yleensä hiljaisempia ja helpompia käyttää, sillä niissä ei ole tarvetta polttoaineen täyttämiseen tai vaihtamiseen.

Kun valitset itsellesi sopivaa akkukäyttöistä lehtipuhallinta, vertaile eri valmistajien tuotteita ja tarkista niiden tekniset tiedot. 

Kiinnitä erityistä huomiota akun kestoon, moottorin tehokkuuteen ja ilmavirran voimakkuuteen. Lue myös muiden asiakkaiden arvosteluja saadaksesi paremman käsityksen tuotteen suorituskyvystä sekä kestävyydestä. Näin voit valita parhaan akkukäyttöisen lehtipuhaltimen, joka vastaa tarpeitasi ja auttaa sinua puhdistamaan lehdet vaivattomasti sekä tehokkaasti.

Yhteenveto akkukäyttöisestä lehtipuhaltimesta

Jokaisella mainitulla akkukäyttöisellä lehtipuhaltimella on omat vahvuutensa ja ominaisuutensa, jotka kannattaa ottaa huomioon ostopäätöstä tehtäessä. 

On tärkeää harkita omia tarpeita, budjettia ja käyttöympäristöä, jotta löytää parhaiten omiin vaatimuksiin sopivan vaihtoehdon. 

Vertailun perusteella Makita DUB184Z ja Bosch GBL 18V-120 erottuvat hyvän hinta-laatusuhteen tarjoajina, kun taas Stihl BGA 57 ja AL-KO LB 1860 tarjoavat erityisominaisuuksiensa ansiosta kiinnostavia vaihtoehtoja.

Paras akkukäyttöinen lehtipuhallin riippuu lopulta henkilökohtaisista tarpeista ja mieltymyksistä. Jotkut saattavat arvostaa erityisesti suurta tehokkuutta ja puhallusvoimaa, kun taas toiset painottavat keveyttä ja käyttömukavuutta. 

Onneksi näillä neljällä vaihtoehdolla on potentiaalia helpottaa pihan ja puutarhan siivoamista tarjoamalla tehokkaita ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Akkukäyttöinen lehtipuhallin voi olla myös hyvä investointi, sillä se tarjoaa langattoman käytön vapauden ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon verrattuna perinteisiin bensiinikäyttöisiin puhaltimiin. Akkuteknologian kehittyessä akkukäyttöisten laitteiden suorituskyky ja toiminta-aika paranevat jatkuvasti.

Näin ollen, kun etsit parasta akkukäyttöistä lehtipuhallinta, on tärkeää arvioida eri vaihtoehtojen ominaisuuksia ja vertailla niiden vahvuuksia. Paras valinta riippuu omista tarpeista ja mieltymyksistä, mutta nämä neljä mainittua vaihtoehtoa ovat hyviä lähtökohtia, jotka tarjoavat toimivan ratkaisun jokaiseen tarpeeseen! 

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top