Paras autovaha – Top 4 vertailussa

paras-autovaha

Jos hakusessa on paras autovaha autollesi, olet tullut oikeaan paikkaan. Me esittelemme sinulle neljä autovahaa, joiden joukosta on helppoa löytää omalle autolle sopiva vaha. 

Auton vahaaminen on kannattavaa monestakin syystä, mutta huono vaha jättää jälkeensä vain sotkua ja tuhoa. Eli juuri sinulle sopivan vahan valinta on erittäin tärkeää.

Paras autovaha saa auton näyttämään upean kiiltävältä (tai mattapintaiselta riippuen halutusta lopputuloksesta). Lisäksi parhaat vahat hylkivät likaa eli autoa ei tarvitse käydä pesemässä yhtä usein. Ne pitävät auton hyvännäköisenä pitkän aikaa.

Miten valita autovaha?

Autovahan valinnassa tärkeintä on tietää, millainen auto sinulla on ja mitä vaatimuksia autosi aiheuttaa vahalle. Esimerkiksi osa vahoista sopii vain tietyn värisille maalipinnoille tai tietyille materiaaleille. Jos autosi on teipattu, ole erittäin varovainen valitessasi vahaa.

Sinun kannattaa myös huomioida vahan kesto. Tämä voi vaihdella kuukaudesta useampaan kuukauteen. Osa vahoista antaa eri keston talvikaudelle ja kesäkaudelle. 

Keston lisäksi kannattaa tarkistaa, moneenko vahauskertaan vaha riittää. Jotkin tuotteet on tarkoitettu yhteen vahaukseen, kun taas toiset tuotteet riittävät useille kymmenille autoille.

Lopuksi kannattaa vielä tutkia, mitä eri ominaisuuksia vahoilla on. Valitse sinulle sopiva kiilto. Osa vahoista tekee autosta niin kiiltävän, että se melkein häikäisee vastaantulijat liikenteessä. Toiset vahat taas lupaavat jättävänsä mattapinnan. 

Lisäksi tuotteita löytyy laidasta laitaan tältä väliltä. Ulkonäkö ei ole kuitenkaan vahan ainoa tehtävä. Pohdi myös haluatko esimerkiksi likaa ja vettä hylkivän vahan, veden helmiäispisaroiksi muuttavan vahan tai maalipintaa suojaavan vahan.

Mikä on paras autovaha?

Seuraavaksi esittelemme tarkemmin  sinulle 4 eri autovahaa, jotka me olemme nimenneet parhaiksi autovahoiksi. 

Niillä on useita hyviä puolia, eikä mikään niistä ole ehdottomasti paras kaikissa tilanteista. 

Vertaile kaikkia vaihtoehtoja ja valitse niistä juuri sinun autollesi sopiva vaha.

1. Autovaha King Carthur High Gloss Red #26

king-paras-autovaha Tämä aidolla carnauba-vahalla varustettu autovaha King Carthurilta jättää jälkeensä auton, joka sopisi vaikka autokauppaan näytille. Kuten tuotteen nimi sanookin, kyse on erittäin kiiltävästä autovahasta. 

Koska vahaus kestää puolivuotta, suositellaan King Carthurin High Gloss -vahaa käytettäväksi keväällä. Autosi pysyy kiiltävänä koko kesäkauden ja tarvitsee uuden vahauskerran vasta syksyllä. Voit yhdistää vahauksen auton kevät- ja syksyhuoltoon vaivattomasti.

King Carthurin High Gloss Red #26 -vaha ei ole vain erittäin kiiltävä vaan se hylkii myös vettä. Sadepisarat jäävät helmiäismäisiksi pisaroiksi vahatun auton pinnalle ja edes pieni kesäsade ei haittaa autoharrastustasi. Kyse ei ole kuitenkaan vain vedenhylkimisestä vaan tämä vaha hylkii myös likaa, kuraa ja epäpuhtauksia. Kun auton pinta on vahattu High Gloss Redillä, pidentyy pakollisten pesukertojen väli. Auto näyttää puhtaalle ilman pesulassa käyntiä!

Koostumukseltaan High Gloss Red #26 on helposti levitettävä ja helppo pyyhkiä pois auton pinnalta. Se jättää kiillon paakkuuntumatta automaaliin. Suosittelemme tätä autovahaa aloittelijoille juurikin tästä syystä. Se on helppo tapa tutustua autonvahaukseen ja korkealuokkainen lopputulos on vain plussaa.

King Carthur on luotettava brändi, joka on tehnyt vuosia työtä tuotteidensa kehittämiseen. Löydät heidän valikoimastaan myös muut tarvittavat tuotteet ja välineet autovahauksen onnistumiseksi.

Eli vielä yhteenvetona valitse tämä autovaha, jos olet vasta ottamassa ensiaskeliasi autovahauksen maailmaan, haluat näyttelytasoisen auton tai muuten sinua kiinnostaa äärimmäisen kiiltävä lopputulos

autovaha

2. Autovaha Gyeon Q² Wax

autovaha Tämä on Gyeon-brändin ensimmäinen autovaha, mutta se ei ole huono asia. Tämä muista auton hoitoon tarkoitetuista tuotteistaan tunnettu brändi tuo nimittäin markkinoille jotakin ennen näkemätöntä! Gyeon Q² Wax on fluoripohjainen vaha, jollaista ei ole ennen nähty.  

Fluoripohjainen vaha tarjoaa veden helmeilyn, uskomattoman kiillon sekä helppokäyttöisyyden samassa paketissa. Kun vaha levitetään, se vaikuttaa rasvaiselta, eikä se kuivu pintaan. Tämä mahdollistaa helpon poispyyhkimisen ja parhaan lopputuloksen 30 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Paketti sisältää Gyeon Q² Wax -vahan lisäksi tarvikkeet sen levittämiseen ja kiillottamiseen.

gyeon-autovahasetti

3. TURTLE WAX Hybrid Solutions Pro

turtle-waxTurtle Wax on tunnettu autonvahausmerkki, jolta löytyy tuotteita monenlaisiin tilanteisiin. Hybrid Solutions Pro Flex Wax -vaha on heidän pikavahansa, jossa on vaikuttavina aineina esimerkiksi piidioksidia ja maailman kestävimmäksi aineeksi nimitettyä grafeenia. 

Tuotteen erikoisuutena on, että se ei vaadi kuivattua pintaa toimiakseen. Vaha voidaan levittää myös vasta pestyn auton pinnoille. Tämä vaha hylkii vettä ja likaa, mutta lisäksi se suojaa UV-valolta ja useilta kemikaaleilta. Tämä on tärkeää, jos säilytät autoasi ulkona.

Hybrid Solutions Pro Flex Wax ei ole vain maalipinnoille sopiva vaha vaan sillä voi luoda ekstrasuojaavan pinnoitteen yhdessä muiden vahojen tai kestopinnoitteen kanssa. Jos haluat koko autosi kiiltävän ja olevan suojattu, voi tuotetta käyttää myös auton lasisille ja muovisille osille. Saat esimerkiksi auton vanteet kiiltämään kilpaa autosi maalipinnan kanssa.

4. Pikavaha Nanolex SiSpray

pikavaha Jos etsit todella nopeasti vaikuttavaa ja yksinkertaista vahaa, suihkutettava Nanolex SiSpray -vaha on hyvä vaihtoehto. Vaha suihkutetaan mikrokuituliinaan, jolla se sitten levitetään auton eri pinnoille. 

Vahaa ei tarvitse pyyhkiä pois. Sillä ns. kiillotetaan pintaa, kunnes se näyttää itsestä tarpeeksi kiiltävälle. Nanolex SiSpray ei ole vaha vain maalipinnalle, vaan sitä voidaan käyttää lähes kaikkiin auton osiin. Suojaa metalliset, muoviset ja maalatut pinnat autossa.

Vahauksen lopputuloksena on likaa ja vettä hylkivä paksu pinnoite, jossa hienostuneet polymeerit suojaavat autoasi. Sinun ei tarvitse huolehtia auton pesusta yhtä usein, koska lika ei tartu autoon yhtä helposti. 

Erityisesti tämän tuotteen etuna on se, että sillä suojaat autosi kaikki osat. Kuka haluaisi uutuuttaan kiiltävän auton, jonka vanteet ja muoviosat ovat lian peitossa?

Mikä paras autovaha sitten valita?

Yläpuolella olemme esitelleet neljä hyvin erilaista ja silti parasta autovahaa, joista voi olla hankalaa valita ”se oikea”. 

Tässä vielä kertauksena neljä vahaa ja niiden hyvät sekä huonot puolet toisiinsa verrattuna:

  1. Autovaha King Carthur High Gloss Red #26 – Jos etsit perinteistä autovahaa, johon on pakattu valtavasti kiiltoa ja lian hylkivyyttä, tämä on oikea valinta. Yhdestä purkista riittää jopa 40 vahauskertaa ja vahaus kestää uskomattomat 6 kuukautta.
  2. Autovaha Gyeon Q² Wax – Uutta fluoripohjaista teknologiaa käyttävä autovaha, joka antaa kiiltoa ja hylkii likaa. Kestoksi luvataan talvella vain 3 kuukautta, mutta muuten 4–6 kuukautta. Sisältää välineet levitykseen ja kiillotukseen.
  3. TURTLE WAX Hybrid Solutions Pro Flex Wax – Suihkutettava vaha, jolla vahaat koko auton muoviosista maalipintaan. Sinun ei tarvitse kuivata autoa ennen vahan käyttöä, joten sitä voi käyttää esimerkiksi autonpesun yhteydessä.
  4. Pikavaha Nanolex SiSpray – Helppokäyttöinen suihkutettava vaha, joka saa aikaan kiiltoa ja hylkii likaa. Ei ehkä yhtä tehokas, mutta toisaalta monikäyttöisempi! Sopii lähes kaikille auton pinnoille, eikä vain maalipinnalle. Myydään kolmessa eri koossa.
Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top