Paras hiiligrilli – Selvitä paras sinulle!

paras-hiiligrilli

Suoraan asiaan

paras-hiiligrilliMeillä on useita suosituksia hiiligrilleille useissa hintapisteissä. Alle 200 eurolla uskomme kuitenkin, että monet grillaajat ovat tyytyväisiä Weber Compact Kettle Hiiligrilli, joka toimii uskomattoman hyvin ja kestää ikuisesti.

Jo pitkään hiiligrillit olivat takapihalla grillaajien ensisijainen laite. Hasty-Bake esitteli upean grillinsä kannella, joka nostaa ja laskee hiilitelinettä vuonna 1948, ja se on edelleen yksi suosikkimerkeistämme tähän päivään asti. Kun Weber-Stephen julkaisi nyt ikoniset hiiligrillinsä vuonna 1952, he sytyttivät tulen takapihoilla rannikosta toiseen, ja grillauksesta tuli kansallinen harrastus myös Suomessa. 1960-luvun alussa kaasugrillit tulivat markkinoille ja saavuttivat suosiota, ja kaasusta tuli lopulta useimpien asuntojen grillaajien suosikkipolttoaine. Perinteinen hiili on kuitenkin edelleen lähellä toista sijaa, ja viime aikoina olemme nähneet sen suosion kasvun kaikissa kodeissa.

Kaasugrillien tarjoavan mukavuutta ei voi kiistää. Ne on helppo käynnistää ja voit aloittaa ruoanlaiton niissä muutamassa minuutissa pienellä vaivan näöllä. Vaikka puuhiilellä ruoanlaitto vaatii hieman enemmän taitoa ja työtä, et tarvitse tohtorintutkintoa tulen sytyttämiseen. Kyllä, tuhka on poistettava, mutta toisin kuin kaasugrillien kohdalla, suurin osa ruoasta tippuvasta rasvasta palaa kuumille hiilille sen sijaan, että se kerääntyisi pohjaan. Monet ihmiset uskovat vahvasti, että puuhiili tuottaa paremman maun kuin kaasu. Sanotaan vaikka, että eri polttoaineilla on erilaiset ominaisuudet, emmekä edes käsittele kaikkia nykyään saatavilla olevia erilaisia hiilen tyyppejä. Onko toinen polttoaine parempi kuin toinen? Se on pitkä keskustelu. Jokaiselle on omansa.

Hiilellä on kuitenkin muutamia selkeitä etuja. Hiiligrillit ovat tyypillisesti halvempia, niissä on vähemmän liikkuvia osia ja niiden lämpötila-alue on paljon laajempi. Saat 100 eurolla erittäin laadukkaan parhaan hiiligrillin, jolla kypsennät mitä haluat matalasta ja hitaasti savustetuista kylkiluista kierteleviin T-luihin. Ja voit lyödä vetoa, että valittavana on paljon malleja kaikissa hintaluokissa. Joten mistä aloitat?

Mitä huomioida ostaessa parasta hiiligrilliä?

Hiiligrilleillä on paljon erilaisia ominaisuuksia verrattuna toisiinsa. Lisäksi hiiligrillien laatu sekä kestävyys vaihtelee paljon eri hintaluokassa. Alta löydät meidän kriteerit, mitä huomioida hiiligrillin valitsemisessa:

Hinta

On totta, että mahtavien hiiligrillien ei tarvitse maksaa paljoa, mutta on olemassa monia huippuluokan malleja, joissa on upea rakenne ja houkuttelevat ominaisuudet. Useimmille meistä hinta on keskeinen tekijä kaikissa ostopäätöksissä. Olipa hiiligrillibudjettisi mikä tahansa, suosittelen vahvasti hankkimaan mallin, jossa on tuhkanpoistojärjestelmä, kuten Weberin One-Touch irrotettava tuhkaämpäri. Vaikka se maksaisikin hieman enemmän, olet iloinen, että maksoit vähän ylimääräistä hiiligrillin kätevyyden vuoksi. Irrotettava tuhkaämpäri poistaa suuren osan tuhkan aiheuttamasta vaivasta.

Koko

Monet huoneisto- ja kerrostaloasukkaat haluavat pienen grillin, joka sopii heidän vaatimattomalle terassilleen, mutta he kohtaavat usein rajoituksia hiilen käytössä. Kannettavat hiiligrillit takaluukusta ja retkeilyyn ovat suosittuja ja tehokkaita. Mutta jos haluat täysikokoisen perhegrillin takapihalla suosittelemme etsimään sellaisen. Hiiligrillejä on monenlaisissa koossa. Paras hiiligrilli on sen kokoinene, mikä sopii sille varatulle alueelle!

Lopuksi muista hankkia malli, jossa on kansi. Kannettomat hiiligrillit voivat olla hyviä yksinkertaiseen grillaukseen, kuten hampurilaisten ja katkarapujen kypsentämiseen suorassa lämmössä, mutta tarvitset kannen onnistuneesti kalkkunan ja kylkiluiden paistamiseen.

Rakenne ja ilmanhallinta

Kaasugrillit on tuuletettava hyvin turvallisuussyistä. Jos polttimista puuttuu happea, liekki sammuu. Päinvastoin pätee hiiligrilleihin, jotka toimivat parhaiten tiiviinä järjestelminä, joissa on vankka, tiukka rakenne tehokkaan ilmanhallinnan varmistamiseksi. Aivan kuten kaasun kanssa, hiilen tuli tarvitsee happea palaakseen, ja voit käyttää tätä happivirtaa hyödyksesi. Sulje ilmapellit laskeaksesi kypsennyslämpötilaa tai ota hiili kokonaan pois, kun olet valmis. 

Ohut hiiligrillit, joissa on löysät, vääntyneet kannet ja rikkinäiset liikkuvat osat tekevät lämpötilan hallinnasta vaikeaa ja epämiellyttävää. Hiiligrillien ei tarvitse olla raskaasta, neljännestuuman paksuisesta teräksestä valmistettuja säiliöitä, mutta ne eivät saa olla peltitölkkejä, joista puuttuu rakenteellinen eheys.

Hiiligrilleissä vaadittava ilmansäätö tekee niistä todella hyviä savuttajia. Toisin kuin savuaminen kaasugrillissä, jossa puupalat tai -lastut palavat nopeasti ja pieni määrä savua puhaltaa ulos takaa silmiesi edessä. Hiiligrillin tuuletusaukot voidaan sulkea, jotta ilmaa pääsee sisään ja ulos vain vähän. Tämä antaa savulle runsaasti aikaa hyväillä ruokia rauhassa ja antaa taianomaista, savuista hyvyyttä ja makua.

Lämpömittarit

Minkä tahansa grillin valitsetkin, älä luota sisäänrakennetuihin lämpömittareihin, joiden lämpötila voi olla 10–38 °C. Nämä lämpömittarit sijaitsevat yleensä kannessa, eivät grillin pinnalla, jossa ruoka on. Lämpöä ei siis saa tällä tavalla mitattua kunnolla

Alta löydät meidän valitsemat parhaat hiiligrillit ja arvostelut niistä:

paras-hiiligrilli

1. Weber Compact Kettle Hiiligrilli 57 cm

(Kaikkein paras)

Original Kettle™ 57 cm on klassinen pallogrilli, joka sopii kaikenlaisiin grillaustilanteisiin ja -menetelmiin. Sen sisältämien ominaisuuksien avulla onnistut erinomaisesti paistien, leivonnaisten, jälkiruokien ja muiden jännittävien ruokien valmistuksessa. Paras hiiligrilli kaikkiin koteihin. Kompakti koko on loistava lisä!

paras-hiiligrilli

2. Weber Smokey Joe® Premium Hiiligrilli 37 cm

(Paras hinta)

Lähde ulos luontoon nauttimaan raikkaan kirpeästä säästä pienen pallogrillin kanssa. Hiljaisuuden rikkoo vain brikettien ritinä. Kun tartut kannettavan Smokey Joe® Premium -brikettigrillin kahvaan, seikkailu voi alkaa. Loistava grilli pieniin koteihin. Mahdollistaa grillin kuljettamisen pienen koon vuoksi.

paras-hiiligrilli

3. Char-Broil Kettleman Pallogrilli

(Hyvä vaihtoehto)

LET’S JUST BARBECUE! Char-Broil-merkki on synonyymi kaasugrilleille Yhdysvalloissa. Vuodesta 1948 merkki on edustanut aitoa amerikkalaista grillauskulttuuria, Real American Barbecue. Perinteikäs merkki sisältää laajan valikoiman laadukkaita grillimalleja ja sopivia tarvikkeita, ja innovaatioillaan valmistaja on vienyt grillauksen kokonaan uudelle tasolle. TRU-Infrared-grillaustoiminnolla saat Char-Broilin onnistumistakuun kaupan päälle, sillä grillaaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Mikä on paras hiiligrilli kotiin?

Vertailumme testivoittajaksi paljastui Weber Compact Kettle hiiligrilli sen grillauspinta-alan ja laadukkuuden vuoksi. Sen avulla voit valmistaa kaikkia ruokia, kuten paisteja, leivonnaisia ja jopa jälkiruokia.

Hintalaatu suhde oli meidän testiemme mukaan myös erinomainen.

1. Weber Compact Kettle Hiiligrilli 57 cm

paras-hiiligrilliOriginal Kettle™ 57 cm on klassinen pallogrilli, joka sopii kaikenlaisiin grillaustilanteisiin ja -menetelmiin. Sen sisältämien ominaisuuksien avulla onnistut erinomaisesti paistien, leivonnaisten, jälkiruokien ja muiden jännittävien ruokien valmistuksessa.

Original Kettle™ 57 cm -pallogrillissä voi valmistaa todellista klassikkoruokaa: tölkkikanaa. Laita broileri kanatelineeseen ja täytä teline oluella. Lihasta tulee mehukasta ja broileri saa herkullisen rapean pinnan.

Pääominaisuudet

 • Grillausalueen mitat: 54,6 cm
 • Grillausalueen pinta-ala: 2341 cm2
 • Laskennallinen grillauskapasiteetti: n. 17 hampurilaispihviä kerralla
 • Brikettipidikkeet epäsuoraan grillaukseen
 • One-Touch® puhdistusjärjestelmä nopeaan peruspuhdistukseen sekä helppoon tuhkan poistoon
 • Tuhkalautanen
 •  
 • Lämpömittari kannessa

Valmistusmateriaalit:

 • Grilliritilä pinnoitettua terästä
 • Brikettiritilä ruostumatonta terästä
 • Kansi posliiniemaloitua muotonsa pitävää terästä
 • Pohja posliiniemaloitua muotonsa pitävää terästä
 • Puhdistusjärjestelmä alumiinipinnoitettua terästä
 • Tuhkalautanen alumiinia
 • Muut osat ruostumatonta terästä, pinnoitettua terästä, alumiinia ja lasikuituvahvistettua lämpömuovia

Tekniset tiedot ja mitat:

 • Ulkomitat(LxSxK): 63 x 58 x 99 cm´
 • Grilliritilän halkaisija: 54,6 cm
 • Tulipesän halkaisija: 57 cm
 • Polttoaine: puuhiili tai puuhiilibriketti

2. Weber Smokey Joe® Premium Hiiligrilli 37 cm

paras-hiiligrilliLähde ulos luontoon nauttimaan raikkaan kirpeästä säästä pienen pallogrillin kanssa. Hiljaisuuden rikkoo vain brikettien ritinä. Kun tartut kannettavan Smokey Joe® Premium -brikettigrillin kahvaan, seikkailu voi alkaa.

Ominaisuudet

 • Grillausalueen mitat: 37 cm
 • Grillausalueen pinta-ala: 1075 cm2
 • Laskennallinen grillauskapasiteetti: n. 8 hampurilaispihviä kerralla
 • Brikettiritilä
 • Tuck-N-Carry kannen lukitus
 • One-Touch-puhdistusjärjestelmä

Valmistusmateriaalit

 • Grilliritilä pinnoitettua terästä
 • Brikettiritilä ruostumatonta terästä
 • Kansi ja alaosa posliiniemaloitu

Tekniset tiedot ja mitat

 • Ulkomitat kansi kiinni: 43.2 cm x 36.1 cm x 42 cm
 • Polttoaine: puuhiili tai puuhiilibriketti

3. Char-Broil Kettleman Pallogrilli

paras-hiiligrilli

Char-Broil Kettleman™ -hiiligrilli, musta
– Täydellistä hallintaa grillaukseen.

LET’S JUST BARBECUE! Char-Broil-merkki on synonyymi kaasugrilleille Yhdysvalloissa. Vuodesta 1948 merkki on edustanut aitoa amerikkalaista grillauskulttuuria, Real American Barbecue. Perinteikäs merkki sisältää laajan valikoiman laadukkaita grillimalleja ja sopivia tarvikkeita, ja innovaatioillaan valmistaja on vienyt grillauksen kokonaan uudelle tasolle. TRU-Infrared-grillaustoiminnolla saat Char-Broilin onnistumistakuun kaupan päälle, sillä grillaaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Uuden sukupolven pallogrilli: Kettlemanin puuhili-pallogrillin TRU-Infrared™-grillausjärjestelmä ehkäisee liekkien hallitsemattoman leimahtamisen. Mikä vielä parempaa: lopputuloksena on jopa 50 % mehukkaampi grilliruoka. Innovatiivisen rakenteen ansiosta hiilten käyttö tehostuu niin, että samoilla hiilillä voidaan kypsentää ruokaa tavallista pidempään.

– Erikoissuuri ilmaventtiili – grillauslämpötilan säätö avaamalla tai sulkemalla venttiiliä
– Saranoitu kansi – pysyy auki itsekseen, jolloin kädet jäävät vapaaksi grillattavien ainesten ja hiilien käsittelyyn.
– Lämpömittari kannessa – grillauslämpötila tarkistettavissa helposti.
– Erittäin laadukkaat teräsjalat – pitävät grillin tukevasti pystyssä.
– Helposti saatavilla oleva tuhka-astia – sopii täydellisesti ritilän alle, jolloin tuhka kerääntyy astiaan eikä lähde lentämään tuulessa.
– Kookkaat pyörät – helpottavat grillin siirtämistä terassilla tai puutarhassa
– Lukitussalpa edessä – pitää kannen kiinni kuljetuksen aikana.

Usein kysyttyjä kysymyksiä hiiligrilleistä

Miten käyttää hiiligrilliä?

Paras tapa sytyttää hiiligrilli ilman kemikaalien tuoksua on luopua sytytysnesteestä ja käyttää esimerkiksi takan sytytintä. Tämä Weberin malli on suosikkimme koon ja käytettävyyden suhteen. Jos haluat käyttää yhtä, täytä pohjassa oleva tila yhdellä tai kahdella sanomalehdellä, kasaa hiiltä ylhäältä ja sytytä sanomalehti. Sanomalehden tuli ja lämpö sytyttävät pohjahiilet, minkä jälkeen tuli kasvaa. Kun päällimmäiset hiilet ovat peittyneet harmaalla tuhkalla, olet valmis lähtemään.

Miten puhdistaa hiiligrilli?

Tee grillauskaudesta itsellesi helpompaa ja puhdista grilli jokaisen grillauskerran alussa, älä sen lopussa. Aloita sytyttämällä hiilet ja antamalla grillin lämmetä noin 10 minuuttia. Tämän pitäisi lämmittää ritilät tarpeeksi, jotta ruoat voidaan helposti poistaa grilliharjalla. Kun olet puhdistanut ritilät, öljyä ne öljyyn kastetulla ja pihdeissä pidetyllä talouspaperilla. Kun olet valmistelemassa päivän ruoanlaittoa, anna ritiläille kerran kunnon harjaus grilliharjalla, mutta älä huolehdi niiden saamisesta tahrattoman puhtaaksi, koska ohut rasvakerros auttaa itse asiassa suojaamaan ritilöitä säältä ja estämään ruosteen muodostumisesta. Muista lopuksi tyhjentää tuhkat ja pitää grilli peitettynä, kun sitä ei käytetä.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top