Paras kaasugrilli kotiin (2023) – Vertailu

paras-kaasugrilli

Grillaus voi olla loistava tapa tuoda läheiset yhteen ja nauttia takapihasi kuumimmista kuukausista. Grillityyppejä on useita – mukaan lukien kaasu-, pelletti- ja puuhiili – ja jokaisella on omat ainutlaatuiset etunsa kypsennysnopeuden ja maun suhteen. Erityisesti kaasugrillit syttyvät nopeimmin, ja niissä on yleensä useita polttimia, jotka kypsentävät mitä tahansa hampurilaisista grillattuihin kasviksiin.

Kaasugrillit ovat suosittu vaihtoehto ulkotiloihin: Hearth, Patio & Barbecue Associationin mukaan arviolta 61 prosentilla grillin omistajista on propaanikaasulla toimiva grilli.

Jos suunnittelet kaasugrillisi päivittämistä tai investoimista uuteen malliin kesäksi, vertailimme puolestasi parhaat kaasugrillit. Otimme huomioon erityisesti käytännöllisyyden, kestävyyden ja grillaus tuloksen.

Alta löydät meidän valitsemat parhaat kaasugrillit ja alempaa tarkemmat arviot niistä:

paras-kaasugrilli

1. Weber Spirit II E-320 GBS -kaasugrilli

Jos etsit kaasugrilliä, jonka tulosten laatu on erinomainen joka kerta, katso tätä ensiluokkaista kaasugrilliä. Se nostaa ruoanlaiton uudelle tasolle. Paras hintalaatu suhde!

paras-kaasugrilli

2. Weber Genesis II E-310 GBS

Genesis® II E-310 GBS on täydellinen kaasugrilli kaikkiin tarpeisiin. Grillissä on GS4-grillijärjestelmä, joka tekee työn puolestasi ja takaa täydellisen lopputuloksen. Sopii himo grillaajille!

paras-kannettava-kaasugrilli

3. Weber Kaasugrilli Q1200

Kätevä ja pienikokoinen mukana kulkeva kaasugrilli Weberiltä. Siinä on kaksi taitettavaa sivupöytää, jotka ovat käytännöllisiä grillatessa. Täydellinen grilli reissaajalle!

paras-edullinen-kaasugrilli

4. Mustang Kaasugrilli

Mustangin Clarksville-grilli on suuri ja tehokas kaasugrilli. Jos haluat suuren kaasugrillin, mutta et halua käyttää koko budjettiasi tämä on se oikea sinulle!

Mitä hyötyjä kaasugrilli tuo?

Kaasugrillit hallitsevat takapihan grillipeliä, koska ne voivat olla kannettavia ja lisäksi niitä on helppo käyttää, täytyy vain painaa nappia. ”Kaasugrillit ovat käteviä, ne käynnistyvät ja sammuvat nopeasti vain nuppia kääntämällä”, sanoi Thinh Phan, BBQInProgress.comin päätoimittaja. Vaikka kaasugrillit eivät välttämättä tarjoa samaa savuista makua, jonka voit tyypillisesti saada käyttämällä hiiltä tai pellettejä, ”muut grillit vaativat enemmän aikaa käynnistyäkseen ja saavuttakseen halutun lämpötilan”, Phan lisäsi.

Sinun ei myöskään tarvitse pelätä lämpötilan arvauspeliä, kun grillaat propaanilla, se on jatkuva lämmönlähde ja sitä on helppo säätää haluamansa mukaan. ”Sanoisin, että tarkka lämpötilan säätö on suuri etu, koska se on yhtä yksinkertaista kuin säätimen siirtäminen”, sanoi Matt Moore, ”Serial Griller” -julkaisun kirjoittaja. ”Voit kokata koko päivän haluamassasi lämpötilassa.”

Kaasugrillit tuovat helppoutta ja käytännöllisyyttä grillaamiseen kotona. On paljon helpompaa painaa yhtä nappia ja aloittaa grillaaminen, kuin alkaa sytyttämään hiilillä varustettua hiiligrilliä. Jos pidät siis helposta ja mukavasta grillaamista kaasugrilli sopii loistavasti sinulle!

– Katso myös paras hiiligrilli!

Mikä on paras kaasugrilli?

Testimme mukaan paras kaasugrilli oli Weber Spirit II E-320 GBS kaasugrilli. Jos haluat kaasugrillin, jonka tuottama ruoka on laadukasta ja herkullista aina, suosittelemme tätä. Se ei ole myöskään liian suuri, vaan kompakti.

1. Weber Spirit II E-320 GBS -kaasugrilli

(Paras hinta)

paras-kaasugrilliJos etsit kaasugrilliä, jonka tulosten laatu on erinomainen joka kerta, katso tätä ensiluokkaista kaasugrilliä. Se nostaa ruoanlaiton uudelle tasolle. Spirit II E-320 GBS -kaasugrilli tekee vaikutuksen suorituskykyisellä GS4-grillijärjestelmällä, joka tekee työn puolestasi. Sytytä grilli Infinity-sytytyksellä, niin voit nauttia ajasta perheen kanssa, kun taas Flavorizer Bars yhdistettynä tehokkaaseen grillausjärjestelmään takaavat erinomaisen aterian, jossa on runsaasti makua. 

Kolme tehokasta poltinta takaavat tasaisen lämmön jakautumisen, kun taas sivupoltin avaa erilaisia ruoanlaittomahdollisuuksia, joita sivupolttimeton grilli ei heti tarjoa. Voit valmistaa esimerkiksi perunoita ja kastiketta, kun taas paistoalue tarjoaa loput ateriasta. Lisäksi voit hyödyntää automaattista rasvan talteenottojärjestelmää ja nauttia lisätilasta sivupöydällä. 

Grillin ajaton ulkoasu näyttää upealta kaikilla terassilla, ja se on yhteensopiva iGrillin kanssa, joka on toinen plussa. Weberin grillin ansiosta saat kaiken kaikkiaan toimivan grillin, jossa on kaikki parhaat ominaisuudet. 

HUOM: Pakkauksessa on kaksi tehonsäädintä: Säädin, jonka numero on 8456 sopii suomalaisiin kaasuputkiin. 

2. Weber Genesis II E-310 GBS

(Laadukkain)

paras-kaasugrilliWeber Genesis® II E-310 GBS on täydellinen kaasugrilli kaikkiin tarpeisiin. Grillissä on GS4-grillijärjestelmä, joka tekee työn puolestasi ja takaa täydellisen lopputuloksen. Toisin sanoen voit keskittyä nauttimaan ajasta perheen ja ystävien kanssa, kun Genesis-grilli tekee kaiken työn.

Genesis-grillissä on monia vaikuttavia ominaisuuksia. Siinä on kolme ruostumattomasta teräksestä valmistettua tehokasta poltinta, joita voi säätää portaattomasti, ja Gourmet BBQ System -grillausritilä, joka takaa maukkaan lopputuloksen. Posliiniemaloidussa kannessa on käytännöllinen lämpömittari, ja grillissä on älykäs rasvakeräysjärjestelmä. Lisäksi siinä on käytännölliset sivutasot, joilla on hyvin laskutilaa. Malli on myös yhteensopiva iGrill-sovelluksen kanssa.

 • Monia toimintoja
 • Kannessa kiinteä lämpömittari
 • Rasvankeräin
 • Käytännölliset sivutasot ja hylly

3. Weber Kaasugrilli Q1200

(Paras kannettava kaasugrilli)

paras-pieni-kaasugrilli

Kätevä ja pienikokoinen mukana kulkeva kaasugrilli Weberiltä. Siinä on kaksi taitettavaa sivupöytää, jotka ovat käytännöllisiä grillatessa. Weberin Q1200-kaasugrilli sopii puutarhaan, puistoon ystävien kanssa tai pienelle kaupunkiasunnon parvekkeelle. Pienikokoinen kuljetettava grilli tekee herkullista grilliruokaa ─ mahdollisuudet ovat rajattomat. Elektroninen sytytysjärjestelmä ja säädettävä lämpömittari. Kansi ja säiliö on valmistettu valetusta alumiinista

 • Mukaan otettava kaasugrilli
 • Kaksi taitettavaa pöytää
 • Elektroninen sytytysjärjestelmä

4. Mustang Kaasugrilli Clarksville

(Edullinen kaasugrilli)

edullinen-kaasugrilli

 

Mustangin Clarksville-grilli on suuri ja tehokas kaasugrilli – täydellinen paljon grillaavalle. Grillin grillausala on 88 x 41,5 senttimetriä, ja siinä on kuusi poltinta ja sivukeitin, joiden kunkin teho on 3,2 kW. Saat toisin sanoen grillin, joka tyydyttää isommankin porukan nälän.

Grilliin kuuluu kaksi valurautaritilää, joiden kummankin koko on 28,5 x 41,5 senttimetriä, ja valurautaparila, jonka koko on 31,5 x 41,5 senttimetriä. Näin voit grillata perinteiseen tapaan ritilällä ja käyttää parilaa sellaisiin raaka-aineisiin, jotka saattaisivat pudota ritilän läpi. Kun ruoka on grillattu, se voidaan pitää lämpöhyllyllä lämpimänä tarjoiluun asti. Kansi, ohjauspaneeli ja ovet ovat ruostumatonta terästä. Suojapeite myydään erikseen.

  • Intohimoiselle grillaajalle
  • 6 poltinta ja sivukeitin
  • Suuri grillausala

Kuinka ostaa paras kaasugrilli

Ennen kuin lähdet ostamaan kaasugrilliä, asiantuntijat suosittelivat tuntemaan kaksi kaasugrillityyppiä:

Propaanisäiliön kaasugrillit ovat yleensä pienempiä ja kannettavia - mutta säiliöt on vaihdettava.

Maakaasugrillit käyttävät erillistä johtoa, jonka voit liittää kotisi maakaasulinjaan.

Asiantuntijamme suosittelivat tutustumaan myös muihin kaasugrillien osiin, mukaan lukien polttimien lukumäärä, sytytystyypit, grilliritilät ja muut grilli tarvikkeet.

Grillipolttimet ja grillausalue

Useimmat ostajat haluavat vähintään kaksi poltinta, jotta he voivat asettaa eri lämpövyöhykkeitä – näin liha voidaan kypsentää korkeammalla lämmöllä ja kasvikset kypsyttää keskilämmöllä samanaikaisesti. Mutta grillin polttimien lukumäärä ei ole ainoa huomioitava tekijä. On yhtä tärkeää olla tietoinen polttimien välisestä etäisyydestä.

Kaasugrillin sytytystyypit

Toinen näkökohta on, kuinka kaasugrilli käynnistyy. Kaasugrillissä käytetään kahta sytytystyyppiä: elektroninen ja kipinällä sytyttäminen.

Akkukäyttöinen sytytin vaatii akun polttoaineen syöttämiseksi. Noin 90 prosenttia kaasugrillistä on varustettu akkukäyttöisillä käynnistimillä ja ne toimivat yleensä tehokkaasti ja käynnistyvät helposti.

Pietsosytytin tuottaa kipinää jatkuvasti reaktion syttymisen perusteella, tämä on yleensä hyvä noin 10 vuotta”, Moore sanoi.

Jos jompikumpi versio on ”heikkolaatuinen” tai hidas tuottamaan kipinää, se voi olla mahdollisesti vaarallinen. Sytytyspainikkeen painaminen pumppaa kaasua polttimiin, kunnes kipinä syttyy – mitä kauemmin tämä kestää, sitä enemmän kaasua vapautuu. ”Kun kipinä osuu, kaikki kerääntynyt kaasu voi räjähtää tulipalloksi”, Phan sanoi.

Grillausalue yhteensä

Vaikka grillin koko (ja kuinka paljon tilaa se vie) tulisi ottaa huomioon, on myös tärkeää miettiä, kuinka monelle ihmiselle yleensä valmistat ruokaa. Katso polttimien lukumäärää ja ruokaa valmistettavien määrää. Yleensä on hyvä olla ainakin yksi poltin enemmän, kuin henkilöitä.

Isoissa kaasugrilleissä voi olla jopa kuusi poltinta ja pienemmissä vain kaksi. Tämä vaikuttaa huomattavasti kerralla valmistettavan ruuan määrään.

Jos et valitse kannettavaa grilliä, jossa on luonnollisesti pienempi grillausalue, niin kannattaa selvittää, mikä sopii sinulle ja kotiisi.

Grilliritilät, kannet ja muut tarvikkeet

Kaksi yleisintä grilliritilöiden materiaalia ovat ruostumaton teräs ja valurauta. Vaikka ruostumaton teräs on ruosteenkestävää (mikä tarkoittaa, että ritilät on helpompi puhdistaa), ne eivät johda lämpöä yhtä hyvin kuin valurauta.

Voit paistaa pihvin paremmin valurautaisella ritilällä, mutta yksi varoitus on, että sinun on käytettävä enemmän aikaa sen puhdistamiseen tai muuten se ruostuu. Jos valmistat paljon pihvejä, valitse valurauta, mutta jos valmistat paljon hampurilaisia, kasviksia tai mereneläviä, ruostumaton teräs on parempi valinta.

Valurauta, jos sitä huolletaan ja puhdistetaan, kestää hyvin pitkään. Ruostumaton teräs ei välttämättä kestä niin hyvin, kuin valurauta johtuen kovista lämpötilanmuutoksista.

Vaikka kaikissa kaasugrillissä ei ole kansia, on tärkeää ostaa sellainen, joka toimii ja on turvallinen. Kannella voit muuttaa grillistä uunin, mikä tarkoittaa, että voit valmistaa ruokaa niin sanotusti kiertoilmalämmöllä. Se kypsentää ruokasi tasaisemmin.

Jos investoit korkealaatuisiin grilleihin suosittelemme lisätarvikkeiden, kuten keittolevyjen etsimistä, jotka voivat sopia hyvin grillatulle kanalle. Markkinoilla on myös paljon muita lisäravusteita grilleille, johon kannattaa tutustua lisää.

Kaasugrilli kokemuksia

Ennen kuin ostat uuden kaasugrillin (tai minkä tahansa asian) tutki, mitä aiemmat käyttäjät ajattelevat siitä. Suosittelemme tarkistamaan arvostelut, joissa havaitaan grillin rakenteellinen eheys  erityisesti ajan mittaan ja käytössä. Grillejä säilytetään tavallisesti ulkona, ja riippuen siitä, missä maassa asut, se vaikuttaa grillisi kuntoon.

Kiinnitä huomiota metallin ruostumiseen, maalin kuoriutumiseen tai säätimien toimintahäiriöihin vain muutaman käyttökerran jälkeen koskeviin arvosteluihin. Tämä on iso punainen lippu, jos grilli ei välttämättä kestä kovin kauan oston jälkeen.

Kaasugrillien turvallisuus ja puhdistus

On joitakin turvaominaisuuksia, joita grillin omistajat eivät ymmärrä tarvitsevansa ennen kuin on liian myöhäistä. Tässä on muutamia turvaominaisuuksia, jotka asiantuntijat kehottavat pitämään mielessä kun olet ostamassa parasta kaasugrilliä

 • Onko grillin kahvassa lämpösuojat, jotka suojaavat kättäsi?
 • Voitko halutessasi lukita pyörät, mikä rajoittaa grillin mahdollista liikettä kypsennyksen aikana?
 • Miten sytytysjärjestelmä toimii ja saako sen helposti pois päältä?

Koska kaasugrilleistä ei ole poistettavaa tuhkaa, niiden puhdistaminen on paljon helpompaa. Mutta jos etsit grilliä, joka on varustettu tehokkaalla järjestelmällä puhdistamisen helpottamiseksi kannattaa sekin ottaa huomioon.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top