Paras lisävalo autoon (2024) – lisää valotehoa autoon

paras lisävalo autoon

Auton lisävalo voi olla ratkaisevan tärkeä lisäys ajoneuvoosi monissa tilanteissa. Huonoissa sääolosuhteissa, kuten sumussa, rankkasateessa tai lumimyrskyssä, hyvä näkyvyys on ensisijaisen tärkeää turvallisen ajamisen varmistamiseksi. 

Lisäksi maastoajossa tai pitkillä matkoilla, erityisesti syrjäisillä teillä, lisävalojen tarve korostuu.

Tältä sivulta löydät kattavasti mutta ytimekkäästi tietoa, miten paras lisävalo autoon kannattaa valita. Käymme läpi eri lisävalotyypit ja annamme suosituksia, jotka auttavat sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivat lisävalot.

Paras autonvalo autoon nopeasti:

  1. Purelux Road Curve C550 – Paras autonvalo autoon
  2. Purelux 9200 – Edullisuutta haluavalla
  3. Purelux WRC 1 – Paras autovalosetti
  4. W-Light Aurora SLIM – Tehokas paneelivalo
  5. Ostram Led-lisävalo MX240 – Monipuolinen

Mikä on paras lisävalo autoon?

Alapuolella esitellään viisi laadukasta lisävaloa, joiden valinnassa on käytetty seuraavia kriteerejä:

1. Purelux Road Curve C550 – Kaareva muotoilu

paras autonlisävalo Purelux Road Curve C550 on edistyksellinen kaareva lisävalo, joka edustaa modernia suorituskykyä ja tyylikästä muotoilua. Kaareva muotoilu, PowerBoost-teknologia ja 5000K-värilämpötila tekevät tästä monelle kuskille varman valinnan.

Purelux Road Curve C550 tarjoaa tarkan ja tieliikenteeseen optimoidun valokeilan, joka auttaa havaitsemaan maastonmuodot ja esteet selkeästi. Valossa on kaksivärinen parkkivalo (valkoinen ja oranssi) ja kehyksetön Lexan polykarbonaattilinssi, joka kestää kiveniskut. Valo on myös korroosiotestattu.

C550 on helppo kiinnittää ja sen PowerBoost-tila vapauttaa rajoittamattoman valotehon. 7135 lumenin valotehon ja kantaa jopa 530 metriin. Kyseessä voi olla paras lisävalo autoon Suomen olosuhteissa.

2. Purelux 9200 – Edullisuutta painottavan valinta

pyöreä auton lisävalo Purelux 9200 on edullinen ja tehokas pyöreä lisävalo. 9-tuumainen valo tarjoaa poikkeuksellisen suorituskyvyn ja monipuolisuuden, eikä hinnan pidä antaa hämätä laadun suhteen.

9200:ssa on kaksi eri tehotilaa: tieliikenteeseen hyväksytty tila ja Purelux PowerBoost -tila. PowerBoost-tilassa valo saavuttaa huiman 10487 lumenin valotehon ja kantaa jopa 551 metriin.

Valossa on kaksivärinen parkkivalo (valkoinen ja oranssi) ja neutraali 5000K värilämpötila, joka on myös silmille miellyttävä.

Rakenteen ja koon puolesta tämä ratkaisu on monia muita valoja huomaamattomampi. Valo varustettu kehysvapaalla Lexan polykarbonaattilinssillä, mikä tekee siitä tyylikkään lisän mihin tahansa ajoneuvoon.

Tämä voi olla paras lisävalo autoon, jos haluat parantaa näkyvyyttä ja ajoturvallisuutta kohtalaisen huomaamattomalla ja edullisella ratkaisulla.

3. Purelux WRC 1 – Neljän valon setti

valosetti Purelux WRC 1 on niille, jotka etsivät maksimaalista valotehoa, eivätkä välitä siitä, onko tuote tieliikennehyväksytty. Purelux WRC 1 on äärimmäisen tehokas lisävalosetti, joka koostuu kolmesta pyöreästä lisävalosta ja yhdestä lisävalopaneelista. 

Tämä setti on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin ja tarjoaa huiman yhteisvalotehon, mitatusti yli 56 300 lumenia. Se ei kuitenkaan ole tieliikennehyväksytty, joten käyttäjän on huolehdittava vastuullisesta käytöstä ja siitä, ettei se häikäise muita tielläliikkujia.

Kolme Purelux 9110 UNLIMITED Gen3 -pyöreää lisävaloa tarjoaa valtavan valotehon, kun yksittäinen valo tuottaa yli 13 400 lumenia valotehoa ja kantaman jopa 1013 metriin. Kun käytössä on kaikki kolme pyöreää valoa, kantama voi kasvaa jopa 1755 metriin. Lisäksi settiin kuuluu Purelux Major S530 -lisävalopaneeli, joka lisää valotehoa entisestään.

Tämä valosetti mahdollistaa valon suuntaamisen tarkasti ja kattavasti, ja se asentuu helposti auton keulalle yhden telineen avulla. Settiin sisältyy kaikki tarvittavat johtosarjat ja kiinnikkeet.

Valosetin hintaluokka on noin 500–800 euroa, joten laadusta joutuu myös maksamaan. Purelux Major S530 voi olla kuitenkin paras lisävalo autoon heille, joiden auton laturi kestää myös lähes 700 watin ottotehon.

4. W-Light Aurora SLIM 120 W – Tehokas paneelivalo

lisävalo autoon W-Light Aurora SLIM 120 W on vaikuttava lisävalopaneeli, joka tarjoaa huiman valotehon ja erinomaisen suorituskyvyn kaikissa olosuhteissa. 56 cm leveä lisävalopaneeli on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin, ja se käyttää Osramin korkealaatuisia LED-valoja yhdessä laadukkaan heijastusteknologian kanssa.

Aurora SLIM tuottaa vaikuttavat 12000 lumenia valotehoa, joka takaa erinomaisen näkyvyyden pimeillä teillä. Valon värilämpötila on 5500 kelviniä, mikä tarjoaa miellyttävän valon myös silmille. Paneelin ohut muotoilu sopii tyylikkäästi useimpiin automalleihin, ja sen voi asentaa helposti erilaisiin telineisiin.

Lisävalopaneelin valokuvio, kantama ja linssin materiaali, tekevät siitä erinomaisen valinnan suomalaisiin sääolosuhteisiin. Alumiinirunko ja ruostumattomat teräskiinnikkeet varmistavat kestävyyden.

Aurora SLIM toimii jännitteillä 11–32 V ja on varustettu valmiilla DT-2-liittimellä, mikä helpottaa asennusta. Kyseessä voi olla paras lisävalo autoon, mikäli hakusessa on kestävä ja tehokas LED-paneelivalo.

5. Osram LED-lisävalo MX240 – Tehokas ja monipuolinen pyöreävalo

led lisävalo autoon Osram MX240 on huippuluokan lisävalo, joka tarjoaa paljon valovoimaa synkimpiinkin metsiin. Tämä pyöreä lisävalo on leveydeltään 26 cm ja tuottaa vaikuttavat 4000 lumenia valotehoa. 

Sen valon värilämpötila on 6000 kelviniä, mikä luo kirkkaan ja valkoisen valon. MX240:ssä on laaja yhdistelmävalokuvio, joka tarjoaa näkyvyyttä varsin laajalle alueelle.

Osramin MX240-sarja kuuluu valmistajan parhaimpiin tuotteisiin ja tarjoaa kestävyyttä sekä erinomaista suorituskykyä. Siinä on 16 Osramin High-Power LED:iä ja erillinen parkkivalo, jonka voi valinnaisesti kytkeä päälle. MX240 on varustettu yli- ja alijännitesuojalla, mikä parantaa sen kestävyyttä.

Tämä lisävalo sopii sekä 12 V että 24 V järjestelmiin ja se on varustettu särkymättömällä polykarbonaattilinssillä. Sen korkeus jalan kanssa on 251 mm, leveys 261 mm ja syvyys 150 mm.

Hintaluokka on keskiverto 200–300 €, ja kyseessä voi olla paras lisävalo autoon, jos hakusessa on laadukas ja tehokas valo kohtuuhintaan.

Paneelivalot vai pyöreät lisävalot?

Lisävaloa tuovat paneelivalot ja pyöreät valot ovat suosittuja lisävarusteluja autoihin. Paneelivalot ovat ohuita ja tyylikkäitä LED-valopaneeleita, jotka tarjoavat laajan ja tasaisen valokeilan. Ne ovat erityisen hyviä lisävaloiksi kaupunkiajoon ja taajamiin.

Toisaalta pyöreät valot, joita yleensä hankitaan kaksi tai kolme, tarjoavat tehokkaan ja kauaskantoisen valon. Nämä pyöreät kaukovalot soveltuvat hyvin pitkille matkoille ja maastoajoon, erityisesti haastaviin olosuhteisiin. Niiden valoteho ja kirkkaus auttavat kuljettajia näkemään kauas eteenpäin ja tunnistamaan esteet aikaisin.

Lisävalon valinnan määrittää ulkonäön sijaan tyypillisesti käyttötarve ja esteet. Paneeli- ja pyöreiden valojen yhdistelmä tarjoaa käytännössä optimaalisen näkyvyyden ja suorituskyvyn erilaisiin olosuhteisiin, joskin se on järeä ja muita vaihtoehtoja kalliimpi ratkaisu.

Halogeeni-, LED- vai xenon-valot

Kun hakusessa on paras lisävalo autoon, pitää tehdä valinta myös halogeenin, LED:in ja xenonin välillä.

  • Halogeenivalot ovat perinteisiä lisävalojen valonlähteitä. Ne tarjoavat hyvän valotehon ja ovat kustannustehokkaita, mutta ne eivät ole yhtä energiatehokkaita kuin uudemmat vaihtoehdot ja voivat tuottaa lämpöä.
  • LED-valot ovat nykyaikainen ja suosittu valinta lisävaloissa. Ne ovat erittäin energiatehokkaita, kestäviä ja tuottavat voimakasta valoa. LED-valot ovat myös pienikokoisia ja sopivat monenlaisiin asennuksiin.
  • Xenon-valot tarjoavat kirkkaan ja valkoisen valon, mutta ne voi olla vaikeampi asentaa.

Kun valitset lisävalojen valonlähdettä, harkitse käyttötarkoitusta, energiatehokkuutta ja kestävyyttä. LED-valot ovat nykyisin aika monen valinta, koska ne tarjoavat hyvän tasapainon suorituskyvyn ja energiatehokkuuden välillä.

Mitä tahansa valoa ei voi ripustaa auton keulalle

Suomessa lisävalojen asentamiseen liittyy tiettyjä sääntöjä, jotka on otettava huomioon. Vuonna 2017 voimaan astui laki, jonka mukaan henkilöautossa saa olla 2–5 kaukovalaisinta, kun mukaan lasketaan myös auton omat kaukovalot. Käytännössä lisävaloja voi siis asentaa 1–3 kappaletta.

Lisävalosta kiinnostuneen on syytä tarkistaa myös auton omien valojen referenssiluku, joka löytyy yleensä auton valojen umpion päällä olevasta e-hyväksyntämerkistä. 

Kaukovalojen, jotka palavat yhtäaikaisesti, yhteenlaskettu referenssiluku saa olla korkeintaan 100. Esimerkiksi voidaan mainita, että mikäli auton omien valojen referenssiluku on 40 (2×20), niin tällöin autoon voisi hankkia kaksi lisävaloa, kumpaisenkin lisävalon referenssiluvun ollessa 30.

Yhteenveto

Valitessasi lisävaloja autoon, muista tasapainottaa valoteho, energiatehokkuus ja tieliikennesäännöt. Tarkista aina lisävalojen sertifikaatit ja varmista, että ne eivät häikäise muita tielläliikkujia. 

Suosi hyväksyttyjä ja laadukkaita valoja, jotka vastaavat sekä henkilökohtaisia tarpeitasi että Suomen lainsäädäntöä. Ammattilaisen apu asennuksessa takaa parhaan lopputuloksen ja turvallisen ajokokemuksen.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top