Top 5 paras monitoimikone

monitoimikone

Olitpa kuutioimassa selleriä, porkkanaa ja sipulia täydellistä salaattia varten tai leikkaamassa voita pekaanipähkinä- tai omenapiirakkaa varten, monitoimikone voi olla kätevä apu keittiössä, varsinkin kiireisessä kodin arjessa.

”Kokeneetkin kotikokit, jotka mieluummin viipaloivat ja kuutioivat käsin, löytävät monitoimikoneelleen runsaasti käyttökohteita”

Testaamiamme täysikokoisissa monitoimikoneissa on useita eri kokoja ja kapasiteetteja, 1,5 litrasta vaikuttavaan 3,5 litraan. Suurempiin monitoimikoneisiin mahtuu siis huomattavan paljon eri ruokia. Mutta jos tulet pilkkomaan vain pieniä määriä suosittelemme valitsemaan pienemmän monitoimikoneen, jota suosittelemme listassamme.

Jotkut monitoimikoneet ja -leikkurit tarvitsevat aina sähkövirtaa johdon avulla, mikä voi olla ärsyttävä etenkin ruuanlaitossa. Ladattavien johdottomien monitoimikoneiden avulla voit helposti siirtää työkalun toiseen paikkaan ilman, että johto kiertele ainesten, kulhojen tai lisälaitteiden ympärillä.

Arvioimme kunkin mallin kykyä pilkkoa mantelit ja sipulit tasaiseksi, raastaa parmesaanijuustoa ja soseuttaa herneet ja porkkanat tasaiseksi seokseksi. Kukaan ei halua syödä paukkuista seosta. Mittaamme myös melua, koska vaikka kaikki mallit ovat meluisia, jotkut ovat paljon pistävämpiä korvaan, kuin toiset. Jos monitoimikoneen mukana tulee viipalointitarvikkeet, testaamme viipalointiterää sienillä ja sellerillä ja silppuriterää cheddarilla. 

Lue arviot viidestä parhaasta monitoimikoneesta, jotka on lueteltu alla. Lisäksi arvioiden alta löydät tietoa, mikä on hyvä monitoimikone ja mitä ominaisuuksia kannattaa ottaa huomioon.

Mikä on paras monitoimikone?

Magimix Jubileum 5200 XL

paras-monitoimikone

Monitoimikoneessa on kolme kulhoa: iso kulho 3,6l, keskikokoinen kulho 2,6l ja pieni kulho 1,2l.Tuotteeseen tulee mukaan seuraavat lisäosat: blenderiveitsi, blenderimix, murskaajaveitsi, 2mm ja 4 mm raastinlevyt, sitruspuristin ja kuutioimis/sauva -setti. Sisältää pulse-toiminnon!

MateriaaliMuovi
VäriValkoinen
Teho1100 W
Volyymi370 cl

Paras Kitchenaid monitoimikone

1. KitchenAid 1,7 L 5KFP0719EBM

paras-monitoimikone

Kitchenaidin monitoimikoneet ovat saaneet suuren suosion niiden laadukkaan toimimisen vuoksi. Tällä monitoimikoneella paloittelet, soseutat, vaivaat, sekoitat, raastat ja viipaloit helposti kaikkea kurkusta tomaatteihin ja juustoon. Lisäksi pystyt vaivaamaan pizza- ja leipätaikinaa.

MateriaaliMuovi
VäriMusta
Teho250 W
Volyymi165 cl

2. KitchenAid 3,1 L 5KFP1335EOB

paras-monitoimikone

Kitchenaidin monitoimikoneet ovat saaneet suuren suosion niiden laadukkuuden vuoksi. Tämä malli on suurempi verrattuna edelliseen, joten tällä pysty pilkkomaan huomattavasti suurempia määriä kerrallaan ja tehokkaasti.

MateriaaliMuovi
VäriMusta
Takuu3 vuotta
Teho300 W
Volyymi310 cl

Paras pieni monitoimikone

1. Emerio Minisilppuri Ladattava

pieni-monitoimikone

Emerion pieni ladattava minisilppuri on erityisen kätevä satunnaiselle ruuan laittajalle. Se on todellä näppärä ottaa kaapista, silloin kuin sitä tarvitset eikä se sisällä ylimääräisiä johtoja. Suuren tehonsa vuoksi 200W tämä monitoimikone selvityy kaikista pilkottavista aineksista.

MateriaaliMuovi
VäriValkoinen
Teho200 W
Volyymi100 cl

2. KitchenAid Mini Foodprocessor 0,95 L

pieni-monitoimikone

Laadukkaan merkin Kitchenaidin tuottama pieni monitoimikone on osottautunut erittäin hyväksi hankinnaksi kaikille. Tämä monitoimikone sopii kaikille jotka vähänkin pitävät ruuan laitosta, mutta haluavat kuitenkin helpottaa sitä. Tämän monitoimikoneen teho on huimat 240W, mikä tekee siitä todella tehokkaan ruuan pilkonnassa ja soseuttamisessa.

MateriaaliMuovi
VäriPunainen
Teho240 W
Volyymi95 cl

Mitä eroa on monitoimikoneella ja yleiskoneella?

Yleiskone on tarkoitettu pääsiassa leivontaan, esimerkiksi takinan tekemiseen. Monitoimikone on taas tarkoitettu enemmän raaka-aineiden silppuamiseen ja pilkkomiseen. Tämän takia monitoimikone sopii paremmin ruuanlaittoon, kuin yleiskone.

Molempia koneita voi kuitenkin täydentää erilaisilla lisävarusteilla, jotka tuovat niitä lähemmäksi toisiaan.

Minkä kokoinen monitoimikone sopii sinulle

Testaamiemme monitoimikoneiden kulhojen koko vaihtelee 1,5 litrasta 3,5 litraan, ja mitä suurempia ne ovat, sitä enemmän ominaisuuksia laitteissa yleensä on, mikä kannattaa ottaa huomioon. Samoin monitoimikone, jossa on paljon ominaisuuksia, vie todennäköisesti paljon enemmän tilaa kuin se, joka rajoittuu pilkkomiseen, raastamiseen ja soseuttamiseen. Paljon ominaisuuksia sisältävä monitoimikone on usein suurempi ja tuo mukanaan paljon erilaisia teriä ja kulhoja. Yleisesti ottaen 2,5 litran monitoimikone on riittävän suuri useimpiin ruoanlaittoihin ja tuo hyvän määrän ominaisuuksia mukanansa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessa monitoimikonetta?

Olemme eritelleet ominaisuudet, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun ostat jotakin suosittelemiamme monitoimikoneita:

Lisävarusteet

Useimmissa malleissa on vakiona ritilälevy, viipalointilevy, katkaisuterä ja taikinaterä. Nämä lisävarusteet sopivat useimpiin jokapäiväisiin tehtäviin, mutta on olemassa muutamia muitakin lisäosia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, mukaan lukien vaihtoehtoiset viipalointilevyt, paksut ja ohuet ritiläkoot, spiraalilevyt tai kuutioterät.

Pulse-sekoitustoiminto

Tätä toimintoa suosittelemme ehkä eniten kaikista toiminnoista, koska se tekee niin suuren eron pilkkomiseen. Sen avulla voit antaa pilkottavalle aineelle sykähtäviä sekoituksia, joiden avulla voit kontrolloida helposti, kuinka pieneksi haluat sen.

Sekoitusohjelmat

Tämä on yleensä ominaisuus kehittyneimmissä malleissa. Valitse valmiiden ohjelmien välillä, kuten soseuttaminen, vaivaaminen tai pulse-sekoituksen ja anna monitoimikoneen toimia ja tehdä työ, kun keskityt seuraavaan ruoanvalmisvaiheeseen.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top