Paras päältäajettava ruohonleikkuri – Vertailussa eri mallit

paras-paaltaajettava-ruohonleikkuri

Jos sinulla on suuri nurmialue hoidettavana, niin päältäajettava ruohonleikkuri on ihanteellinen vaihtoehto perinteiselle kävely- tai itsevetävälle ruohonleikkurille.

Päältäajettavat ruohonleikkurit ovat erittäin tehokkaita ja helppokäyttöisiä, ja ne leikkaavat nurmikon nopeasti ja vaivattomasti. Kun haluat vähentää nurmikon leikkaamiseen käytettyä aikaa ja vaivaa, päältäajettava ruohonleikkuri voi olla sinulle paras vaihtoehto.

Tässä artikkelissa tarkastelemme neljää suosittua päältäajettavaa ruohonleikkuria ja vertailemme niitä keskenään. 

Näytämme, mitä etuja ja haittoja kullakin ruohonleikkurilla on, ja autamme sinua valitsemaan parhaan päältäajettavan ruohonleikkurin juuri sinun tarpeisiisi. 

Jos olet harkitsemassa päältäajettavan ruohonleikkurin hankkimista, jatka lukemista saadaksesi tietoa parhaista vaihtoehdoista markkinoilla!

Mikä on päältäajettava ruohonleikkuri?

Päältäajettava ruohonleikkuri on leikkuri, jota kirjaimellisest ajetataan samalla kun ruohoa leikataa. Ne ovat olleet viime vuosina erittäin suosittuja. Ne nopeuttavat ruohonleikkaamista huomattavasti.

Päältäajettavat leikkurit ovat ergonomisempia, koska ajaja istuu penkillä ja ohjaa sitä ratilla. Perinteisissä ruohnleikkureissa käyttäjä joituu työntämään leikkuria omin voimin. Tämä vähentää rasituksen nurmikonleikkaamisessa minimiin.

paras-paaltaajettava-ruohonleikkuri

1. HPG YH63RD

(Meidän valintamme)

Päältäajettava ruohonleikkuri HPG YH63RD on tehokas ruohonleikkuri, joka on suunniteltu leikkaamaan suuria ruohoalueita nopeasti ja vaivattomasti. 

Tämä päältäajettava ruohonleikkuri oli erittäin käyttäjäystävällinen. Siinä oli myös hyvä hintalaatu suhde.

stiga-paalta-ajettava-ruohonleikkuri

2. Stiga Park 500 WX etuleikkuri nelivedolla

(Laadukas)

Stiga Park 500 WX etuleikkuri nelivedolla on erittäin tehokas ja monipuolinen ajoleikkuri, joka on suunniteltu erityisesti vaativaan käyttöön. 

Tämä leikkuri on varustettu nelivedolla, joka takaa erinomaisen pidon ja hallittavuuden myös vaikeissa olosuhteissa, siinä on myös erittäin laaja valikoima erilaisia leikkuuvaihtoehtoja

paalta-ajettava-ruohonleikkuri

3. EGO ZT4201E-L Z6

(Suurille alueille)

EGO ZT4201E-L Z6 päältäajettava ZTR-ruohonleikkuri on loistava valinta kaikille, jotka haluavat nauttia kauniista ja hyvin hoidetusta nurmikosta omassa pihassaan. 

Tämä ruohonleikkuri on suunniteltu erityisesti tehokkaaseen ruohonleikkuuseen suurilla nurmikentillä, ja sen ainutlaatuinen muotoilu ja ohjausjärjestelmä mahdollistavat tarkan leikkuun nurmikon reunuksia ja esteitä myöten.

Mikä on paras päältäajettava ruohonleikkuri?

Vertailumme parhaaksi päältäajettavaksi ruohonleikkuriksi paljastui erittäin käyttäjäystävällinen HPG YH63RD ruohonleikkuri. Siinä yhdistyy sopiva koko ja hinta sekä helppokäyttöisyys.

Tämä sopii parhaiten keskikokoisille pihoille.

1. HPG YH63RD​

Päältäajettava ruohonleikkuri HPG YH63RD on tehokas ruohonleikkuri, joka on suunniteltu leikkaamaan suuria ruohoalueita nopeasti ja vaivattomasti.

Tämä ruohonleikkuri on varustettu vahvalla moottorilla, joka tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn ja mahdollistaa nopean leikkuun. HPG YH63RD -ruohonleikkurissa on leveä leikkuupää, jonka leikkuuleveys on 61 cm. Leikkuukorkeus on myös säädettävissä, joten voit helposti mukauttaa sen haluamallesi korkeudelle. 

Kyseistä ruohonleikkuria on erittäin helppo käyttää, sillä se on varustettu käyttäjäystävällisellä ohjauspaneelilla. Lisäksi ruohonleikkurin istuin on mukava, joten voit istua ja leikata ruohoa pitkänkin aikaa ilman väsymystä.

HPG YH63RD -ruohonleikkuri on erittäin kestävä ja luotettava. Se on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, jotka kestävät kovaakin käyttöä ja säilyttävät tehokkuutensa pitkään. 

Plussat

 • HPG YH63RD -ruohonleikkurilla on erittäin leveä leikkuupää (61 cm), joten se leikkaa suuria ruohoalueita nopeasti ja tehokkaasti.
 • Ruohonleikkuri on varustettu vahvalla moottorilla, joka tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn.
 • Leikkuukorkeus on säädettävissä, joten voit helposti mukauttaa sen haluamallesi korkeudelle.
 • Käyttäjäystävällinen ohjauspaneeli tekee ruohonleikkurin käytöstä helppoa ja vaivatonta.
 • Edullinen verrattuna muihin päältäajettaviin ruohonleikkureihin

Miinukset

 • HPG YH63RD -ruohonleikkuri saattaa olla melko suuri ja painava, joten sen säilyttäminen tai kuljettaminen voi olla hankalaa.

Kaiken kaikkiaan HPG YH63RD ruohonleikkuri on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tehokkaan ja kestävän ruohonleikkurin suurien ruohoalueiden leikkaamiseen. 

Vaikka HPG YH63RD -ruohonleikkuri onkin erittäin tehokas ja kestävä, se on suhteellisen edullinen muihin päältäajettaviin ruohonleikkureihin verrattuna.

Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät edullista mutta silti tehokasta ratkaisua suurten ruohoalueiden leikkaamiseen.

2. Stiga Park 500 WX etuleikkuri nelivedolla​

stiga-paalta-ajettava-ruohonleikkuriStiga Park 500 WX etuleikkuri nelivedolla on erittäin tehokas ja monipuolinen ajoleikkuri, joka on suunniteltu erityisesti vaativaan käyttöön. 

Tämä leikkuri on varustettu nelivedolla, joka takaa erinomaisen pidon ja hallittavuuden myös vaikeissa olosuhteissa, siinä on myös erittäin laaja valikoima erilaisia leikkuuvaihtoehtoja.

 Iso 100 cm leikkuuleveys mahdollistaa Park 500 WX -etuleikkurin nopean leikkuun. Leikkurin ergonominen muotoilu ja säädettävä istuin takaavat mukavan ajokokemuksen. Lisäksi leikkuri on varustettu monilla käytännöllisillä ominaisuuksilla, kuten automaattisella terien kytkennällä ja LED-työvaloilla, jotka mahdollistavat leikkaamisen myös pimeässä.

Plussat

 • Neliveto varmistaa erinomaisen pidon ja hallittavuuden myös vaikeissa olosuhteissa, kuten märällä tai epätasaisella maastolla.
 • Laaja valikoima leikkuuvaihtoehtoja, jotka mahdollistavat tarkan leikkuutuloksen eri leikkuumenetelmillä.
 • 100 cm leikkuuleveys mahdollistaa suuren alueen leikkaamisen nopeasti ja tehokkaasti.
 • Säädettävä istuin ja ergonominen muotoilu tarjoavat mukavan ajokokemuksen.

Miinukset

 • Stiga Park 500 WX -etuleikkuri on melko kallis, mikä saattaa olla este joillekin ostajille.
 • Leikkurin huolto ja korjaus voivat olla hankalampia kuin yksinkertaisempien ajoleikkureiden, joissa on vähemmän osia.
 • Suuresta koosta johtuen leikkuri voi olla hankalampi käyttää ahtaissa paikoissa tai pienillä pihoilla.

Stiga Park 500 WX -etuleikkuri on erinomainen valinta vaativille käyttäjille, jotka tarvitsevat monipuolisen ja tehokkaan ajoleikkurin.

Tämä päältäajettava leikkuri tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja luotettavuuden kaikissa olosuhteissa, ja sen neliveto varmistaa erinomaisen pidon ja hallittavuuden myös vaikeassa maastossa. 

Omaa budjettia kannattaa miettiä tarkoin, sillä kyseinen ruohonleikkuri on hintava verrattuna muihin perinteisiin vaihtoehtoihin.

3. EGO ZT4201E-L Z6​

paalta-ajettava-ruohonleikkuriEGO ZT4201E-L Z6 päältäajettava ZTR-ruohonleikkuri on loistava valinta kaikille, jotka haluavat nauttia kauniista ja hyvin hoidetusta nurmikosta omassa pihassaan. 

EGO on suunniteltu erityisesti tehokkaaseen ruohonleikkuuseen suurilla nurmikentillä, ja sen ainutlaatuinen muotoilu ja ohjausjärjestelmä mahdollistavat tarkan leikkuun nurmikon reunuksia ja esteitä myöten.

EGO ZT4201E-L Z6 käyttää edistyksellistä sähkömoottoria, joka tekee siitä ympäristöystävällisen ja hiljaisen vaihtoehdon verrattuna perinteisiin bensiinikäyttöisiin ruohonleikkureihin. Sähkömoottorin ansiosta tämä ruohonleikkuri on myös erittäin helppo huoltaa ja käyttää, sillä se ei vaadi polttoaineen vaihtoa tai öljynvaihtoa.

Lisäksi EGO ZT4201E-L Z6 päältäajettava ZTR-ruohonleikkuri on erittäin kestävä ja luotettava. Se on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja sen rakenteessa on käytetty vain parhaita osia, joten voit olla varma, että tämä ruohonleikkuri kestää vuosia ja tarjoaa aina ammattimaisen leikkuutuloksen.

Tämä ruohonleikkuri on suunniteltu tuottamaan 22 hevosvoimaa vastaavan tehon, ja sen nopeus on jopa 13 km/h. EGO ZT4201E-L Z6:ssa on myös säädettävä hydraulinen istuinjousitus, joka mahdollistaa tasaisen ajon missä tahansa maastossa. Siinä on 32 korkeatehoista LED-valoa, jotka valaisevat 360°:een näkymän kuljettajalle haastavissa valaistusolosuhteissa kaikista kulmista.

Plussat

 • EGO ZT4201E-L Z6 päältäajettava ZTR-ruohonleikkurin ainutlaatuinen muotoilu ja ohjausjärjestelmä mahdollistavat tarkan leikkuun nurmikon reunuksia ja esteitä myöten.
 • Sähkömoottorin ansiosta tämä ruohonleikkuri on ympäristöystävällinen vaihtoehto bensiinikäyttöisille ruohonleikkureille.
 • Sähkömoottorin ansiosta tämä ruohonleikkuri ei tarvitse öljynvaihtoa tai polttoaineen vaihtoa, mikä tekee sen huollosta helppoa ja edullista.
 • EGO ZT4201E-L Z6 päältäajettava ZTR-ruohonleikkuri on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, mikä takaa sen kestävyyden ja luotettavuuden.

Miinukset

 • Kalliimpi kuin perinteiset bensiinikäyttöiset ruohonleikkurit.
 • Sähkömoottorin akun kesto voi olla rajoittava tekijä, mikäli leikattava alue on hyvin suuri.

Kaiken kaikkiaan EGO ZT4201E-L Z6 päältäajettava ZTR-ruohonleikkuri on loistava valinta niille, jotka arvostavat tarkkaa leikkuutulosta, ympäristöystävällisyyttä ja helppoa huoltoa.

Vaikka sen hinta voi olla hieman korkeampi kuin perinteisillä bensiinikäyttöisillä ruohonleikkureilla, sen kestävyys ja luotettavuus tekevät siitä erinomaisen sijoituksen pitkällä aikavälillä

4. HPG YH63RD

HPG SDX 98 SD SPECIAL -ajoleikkuri on laadukas ruohonleikkuri, joka on suunniteltu erityisesti suurille pihoille ja puutarhoille. 

Tämä leikkuri on varustettu tehokkaalla moottorilla, joka tarjoaa tarpeeksi voimaa leikkaamiseen jopa vaikeissa olosuhteissa. HPG SDX 98 SD SPECIAL -ajoleikkurissa on 98 cm leveä leikkuupöytä, joka mahdollistaa suuren alueen leikkaamisen nopeasti ja tehokkaasti. Leikkuri on myös varustettu muun muassa kaksivaiheisella leikkuumenetelmällä, joka takaa erinomaisen leikkuutuloksen.

Leikkurin ergonominen muotoilu ja säädettävä istuin takaavat mukavan ajokokemuksen. Lisäksi leikkurissa on monia käytännöllisiä ominaisuuksia, kuten LED-valot, jotka mahdollistavat leikkaamisen myös pimeässä.

Plussat

 • Leikkuuleveys on 98 cm, joka on riittävän suuri tehokkaaseen leikkaamiseen.
 • HPG SDX 98 SD SPECIAL -ajoleikkuri on erittäin tehokas ja kestävä.
 • Helppo käyttää ja säätää.

Miinukset

 • HPG SDX 98 SD SPECIAL -ajoleikkuri on hieman hintavampi verrattuna muihin ajoleikkureihin.
 • Leikkurin koko on melko suuri, mikä voi olla ongelma pienemmässä pihassa tai säilytyksen kannalta.

Kaiken kaikkiaan HPG SDX 98 SD SPECIAL -ajoleikkuri on erinomainen valinta, jos etsit tehokasta ja luotettavaa ajoleikkuria suuremman alueen leikkaamiseen. Se on helppo käyttää ja säätää, ja sen suorituskyky on erinomainen.

Lyhyt vertailu näistä päältäajettvista ruohonleikkureista

Päältäajettava ruohonleikkuri HPG YH63RD: Tämä leikkuri on halvin vaihtoehto näistä neljästä ja siinä on sopiva 61 cm leikkuuleveys. Se on helppo ajaa ja sopii hyvin keskikokoisille pihoille. Hinta 1399 euroa.

HPG SDX 98 SD SPECIAL -ajoleikkuri: Tämä on melko halpa vaihtoehto, mutta sillä on silti hyvä leikkuuleveys (98 cm). Se sopii hyvin keskikokoisille pihoille ja on helppo ajaa. Hinta 2099 euroa.

Stiga Park 500 WX etuleikkuri nelivedolla: Tämä on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta sillä on myös suurin leikkuuleveys, 100 cm. Neliveto mahdollistaa hyvän pidon erilaisissa olosuhteissa. Tämä leikkuri sopii erityisesti suurille pihoille ja puutarhoille, joissa on runsaasti nurmikkoa. Hinta 5995 euroa.

EGO ZT4201E-L Z6 päältäajettava ZTR-ruohonleikkuri: Tämä leikkuri on yllämainituista ruohonleikkureista kaikista kallein vaihtoehto, mutta sillä on myös monia huippuominaisuuksia, kuten ZTR-ohjaus, joka mahdollistaa erittäin tarkan leikkaamisen. Leikkurissa on myös tehokas moottori ja laaja leikkuuleveys. Se sopii erityisesti ammattikäyttöön tai niille, jotka haluavat erittäin tarkan leikkuutuloksen. Hinta 6 678,70 euroa.

Yhteenveto

juuri sinun tarpeisiisi sopiva leikkuri. Jokaisella näistä neljästä vaihtoehdosta on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten kannattaa vertailla niitä tarkasti ennen ostopäätöstä.

Kannattaa myös huomioida omat tarpeesi ja budjettisi. Pienelle pihalle saattaa riittää pienempi ja edullisempi leikkuri, kun taas suuremmalle pihalle tarvitaan tehokkaampi vaihtoehto. Samoin oma budjetti vaikuttaa siihen, minkä hintaluokan leikkuri on sinulle sopiva. 

Kaiken kaikkiaan nämä neljä vaihtoehtoa ovat kaikki erittäin hyviä vaihtoehtoja oman pihan leikkaamiseen, ja sopivan vaihtoehdon valitseminen riippuu omista tarpeistasi ja mieltymyksistäsi.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua löytämään juuri sinulle sopivan ruohonleikkurin!

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top