Paras sähköskootteri 2023 – Vertailu

paras-sähköskootteri

Sähköskootterit ovat tuoneet täysin uudenlaisen, ja hauskan tavan etenkin kaupungissa liikkumiseen. Ne sopivat myös hyvin lapsille, jos täytyy kulkea vähän pidempikin matka.

Sähköllä toimivat skootterit liikkuvat täysin äänettömästi ja päästöttömästi, ja suuret akut tarjoavat käyttäjälle pitkänkin ajosäteen lähes kaikissa olosuhteissa. Tämän takia ne ovat kasvattaneet suosiotaan huimasti.

Mikäli oman sähköskootterin ostaminen on käynyt mielessä, alla olevasta artikkelista löydät tietoa ja neuvoja sähköskootterin hankintaan, sekä myös hyviä vaihtoehtoja esittelyineen.

– Katso myös testaamamme paras sähköpotkulauta!

Mikä on paras sähköskootteri?

Testivoittajamme Swoop Kruiser N2 sähköskootteri on meidän valintamme, kun etsimme parasta sähköskootteria. Loistavalla akulla varustettu sähköskootteri antaa loistavan käyttösäteen, jopa 35 km! Tämän on myös kestävä ja luotettava sähköskootteri.

Se ei ole tule jättämään sinua tien varteen. Tämä kannattaa huomioida, koska ilman akkua sitä on melko vaivalloista siirtää.

1. Swoop Kruiser N2

(Kaikkein paras)

Sähköskootteri on ehdottomasti kätevin ja mielekkäin ta

sähköskootteri-swoop-cruiser

pa taittaa kaikki arkiset matkat. Loistava tapa välttää kallista tankkaamista ja sähköpotkulautailu on hyvin ekologinen tapa mennä paikasta toiseen. Ne voit ladata kätevästi normaalista pistorasiasta, joten voit tehdä sen kotona, työpaikalla tai vaikka koulussa. Tästä ei kulkeminen enää parane!

Swoop Kruiser on äänetön ja päästötön sähkökäyttöinen kulkuneuvo, joka ei vaadi ajokorttia tai vakuutusta. Cruiserin maksiminopeus on 25km/h ja yhdellä latauksella mahdollista päästä jopa 35km! Swoop Cruiser mahdollistaa helpon ja nopean tavan esimerkiksi asioille lähtemiselle tai rentouttavalle ajelulle.

Tehokkaat LED ajovalot takaavat turvallisen liikkumisen myös pimeällä ja iskunvaimentimet luovat kuljettajalle pehmeän ajokokemuksen töyssyisemmälläkin tiellä. Isot 18 x 9.5″ renkaat, tarjoavat pehmeän ja tasaisen kyydin ilman että sinun tarvitsee huolehtia niiden täyttämisetä. Tehokkaat hydrauliikka jarrut takaavat turvallisen jarruttamisen. Tarjolla on siis ympäristöystävällistä ja vaivatonta liikkumista! Muistathan tuotetta käytettäessä, käyttää asian mukaista kypärää ja tutustua tuotteen ohjeisiin ennen käyttö.

Vaivatonta kulkemista: Swoop Kruiser sähköpotkulauta N2 varmistaa että pääset paikasta toiseen nopeasti, tasaisesti ja ennen kaikkea turvallisesti. 

Tehopaketti: Tehokas ja huoltovapaampi harjallinen 1000W moottori varmistaa, että se selviytyy jyrkemmistäkin ylämäistä vaivatta. Pääset tämän tehopakkauksen avulla nopeasti paikasta toiseen, jopa 25km/h vauhdilla.

Kestävä akku: Akulla pääset taittamaan olosuhteista riippuen jopa 35 km pituisen matkan, joten pidempikin kauppareissu ei ole ongelma.

Tasaista ja turvallista: Suuret 18 x 9.5″ renkaat takaavat, että rullaaminen on tasaista ja mukavaa. Tehokkaat hydrauliikka jarrut takaavat turvallisen jarruttamisen.

Kätevästi säilöttävä: Helposti kuljetettava.

Tarjoamme kaikkiin Swoop-sähköpotkulautoihin kahden vuoden takuun.

Joten mitä vielä odotat, tarjoamme nyt sähköpotkulaudoille ilmaisen ja nopean toimituksen!

Ominaisuudet:

 • Mitat: 1,76m x 75cm x 70cm
 • Vaihteet: 3 vaihdetta
 • Maksiminopeus ≤25 km/h
 • Kantama: Jopa 35 km (maasto, säätila ja kuljettajan paino vaikuttavat kantamaan)
 • Kantavuus: 150kg 
 • Latausaika: 5-7 tuntia
 • Akku: 12A litiumioni
 • Irrotettava akku
 • Istuinkorkeus: 70cm
 • Paino: 55kg
 • Mäennousukyky: ≤ 18°
 • Rengaskoko: 18 x 9.5″
 • Jarrut: Hydrauliset levyjarrut + öljynpainelevy
 • Moottori: 1000w harjaton moottori
 • Vaihteet: Kolmen nopeuden kiihdytin

2. Nitrox 800W EcoDrive Dirt sähköskootteri

(Edullinen)

paras-sähköskootteriNitrox 800W EcoDrive sähköpotkulauta saa virtansa 36V:n ”Heavy-Duty” -akkupa- ketista, jonka ansiosta sähköpotkulaudan käyttösäde on jopa 20 kilometriä täydellä latauksella.

Nitrox sähköpotkulauta on varustettu EcoDrive -ominaisuudella, jota käytet- täessä sähköpotkulauta pienentää moottorivoimaa 500W:n, jonka ansiosta myös käyttösäde pidentyy huomattavasti.

Sähköpotkulaudan ominaisuuksiin ja lisävarusteisiin kuuluvat muun muassa te- hokkaat levyjarrut, akku- indikaattori, LED- valot edessä että takana, sekä irrotettava satula.

Ominaisuuksia:

 • Irrotettava satula
 • Levyjarrut edessä ja takana lisäävät turvallisuutta

 • Päivitetty etuhaarukka ja jousitus parantaa ajotuntumaa

 • EcoDrive Mode parantaa kantamaa

3. Velocifero Mad 1600W sähköskootteri

(Tehokas)

paras-sähköskootteriUpean Italialaisen Velocifero -sähköpotkulautamerkin mallin on suunnitellut Ales- sandro Tartarini, joten se on kaunista Italialaista suunnittelua parhaimmillaan. Ve- locifero Mad 1600W on vakuuttava sähköpotkulauta voimakkaalla harjattomalla moottorilla, ja sen huippunopeus onkin huimat 45km/h.

Velocifero Mad -sähköpotkulaudan ajosäde optimaalisissa olosuhteissa on noin 30 kilometriä, joskin tulos voi vaihdella esimerkiksi säästä ja maastosta riip- puen.

Sähköpotkulauta on varustettu voimakkaalla levyjarrujärjestelmällä, sekä näky- vällä LED- valaistuksella ajajan sekä muiden tienkäyttäjien turvallisuutta ajatellen.

Ominaisuuksia:

  • Jopa 30 kilometrin ajosäde

  • Voimakas levyjarrujärjestelmä tekee sähköpotkulaudasta erittäin turvallisen

  • Maksiminopeus jopa 45km/h

  • Irrotettava satula

Miten valita paras sähköskootteri?

Mikäli harkitset oman sähköskootterin ostamista, löydät alta kattavan listan ominaisuuksista joita oman sähköskootterin ostamisessa on hyvä ottaa huomioon.

Moottorin koko

Sähköskootterien moottorit mitataan watteina, ja ne alkavat useimmiten noin 200 watista ja kasvavat aina yli 5000 wattiin. Wattikoko onkin yksi olennaisimmista asioista ottaa huomioon, sillä se pitkälti sanelee sähköskootterin kokonaistehon.

Wattimäärä siis vaikuttaakin muun muassa sähköskootterin kykyyn kiihtyä, sekä kiivetä kaltevia pintoja ylös.

250 wattia riittää yleensä hyvin tasaisella maalla ajamiseen, mutta mikäli sähköskootterilla on tarkoitus matkustaa myös hankalammissa maastoissa, on syytä valita hieman suurempi tehomäärä. Suomessa kuitenkin yli 1000 W sähköskootterit on rekisteröitävä, ja niille on otettava liikennevakuutus. Mikäli haluatkin siis ajaa sähköskootterilla ilman näitä velvollisuuksia, on ostetun mallin oltava teholtaan alle 1000 W.

Kantama

Kaikissa sähköskoottereissa on useimmiten mainittu niiden maksimaalinen kanta- ma, joka on melko usein joitakin kymmeniä kilometrejä. Sähköskootterien kantama perustuu tasaisella ajettuun matkaan, olettaen myös että akku on ladattu täyteen.

Tuotteessa mainittu kantama antaa hyvin suuntaa siihen, kuinka pitkälle sähkös- kootterilla voidaan optimaalisessa maastossa päästä; siihen kannattaakin siis ottaa huomiota sähköskootteria hankittaessa.

Huippunopeus

Sähköskoottereissa on usein mainittu niiden huippunopeus, joka saattaa vaihdella hyvinkin paljon mallista riippuen. Suomessa kuitenkin sähköskootterin huippuno- peuteen ja tehoon liittyy ehtoja, mikäli sähköskootteria haluaa käyttää tieliikentees- sä noudattaen polkupyöräilijän liikennesääntöjä.

Suomessa sähköskootteria, jonka moottorin teho on max 1000 W eikä laitteen huippunopeus ylitä 25km/h voidaan käyttää tieliikenteessä polkupyöräilijän liiken- nesäännöillä; tällöin laitteen ajamiseen ei tarvita ajokorttia, liikennevakuutusta eikä rekisteröintiä.

Mikäli valitset sähköskootterin jonka moottorin teho ylittää 1000 W tai jonka huippunopeus on yli 25km/h, on se rekisteröitävä ja vakuutettava tieliikennekäyttöön.

Vedenkestävyys

Moni yllättyy siitä, etteivät kaikki sähköskootterit ole automaattisesti vedenpitäviä. Mikäli tarvitsetkin siis sähköskootterin jolla voidaan ajaa esimerkiksi sateella, on sen vedeneristävyys hyvä varmistaa ennen lopullista ostopäätöstä.

Tavalliset eristämättömät sähköskootterit voivat vaurioitua veden vaikutuksesta, eikä valitettavasti takuu hyvinkään usein korjaa näitä vaurioita.

Painoraja

Sähköskootterit kestävät vain tietyn painon, joka on useimmiten mainittu tuotteen kuvauksessa. Tyypillisesti suurin osa sähköskoottereista kestää noin 100-120kg painon, mutta painorajaltaan suurempia sähköskoottereita valmistetaan myös.

Vaikka sähköskoottereilla voi ajaa painosta huolimatta, ei laitekohtaisen painorajan ylittämistä suositella. Ylikuormitettu skootteri ei pysty saavuttamaan suurinta nopeutta eikä kiihtyvyyttään, ja kaiken lisäksi se on suuressa riskissä rikkoutua liiallisesta painosta.

Renkaat

Sähköskootterit varustetaan usein joko kiinteillä, tai ilmatäytteisillä renkailla. Molemmissa renkaissa on niin hyvät, kuin myös huonotkin puolensa.

Ilmatäytteiset renkaat tarjoavat paremman iskunvaimennuksen, joka puolestaan tekee skootterista mukavamman ajaa ja helpon hallita. Ilmalla täytetyt renkaat kuitenkin puolestaan vaativat säännöllistä huoltoa, ja niillä on riski puhjeta haastavammissa maastoissa.

Kiinteät renkaat eivät vaadi paljoa huoltoa, ja ovatkin siksi varsin suosittu vaihtoehto. Ne eivät kuitenkaan vaimenna iskuja yhtä hyvin kun ilmatäytteiset, joten niillä on hieman epämukavampaa ajaa esimerkiksi epätasaisilla pinnoilla.

Jousitus ja jarrut

Monet sähköskootterit on varustettu jousituksella joko edessä, takaa tai molemmis- sa pyörissä. Jousitus on erittäin hyödyllinen varuste etenkin silloin, kun sähköskoot- terilla on tarkoitus ajaa pidempiä matkoja tai haastavammassa ympäristössä.

Jousitus ei kuitenkaan ole pakollinen varuste, sillä laadukkaat renkaat toimivat usein myös hyvin iskunvaimentimina.

Sähköskoottereiden yksi tärkeimmistä turvaominaisuuksista on jarrut. Jarruja on saatavilla monissa eri muodoissa, mutta ehdottomasti suosituimmat ja tehokkaim- mat jarrut sähköskoottereissa on levyjarrut. Levyjarruja suositellaankin sähköskoot- tereihin niiden luotettavuuden ja nopean pysähtymisen takia.

Sähköskootterin paino

Kun valitset itsellesi mieluisaa sähköskootteria, on myös hyvä miettiä kuinka usein tarkoituksenasi on esimerkiksi nostaa tai kuljettaa sähköskootteria käsin. Suuren kantaman sähköskootterit ovat usein painavimpia, sillä suuret akut ja muut kompo- nentit painavat huomattavan paljon.

Mikäli joudut päivittäin nostamaan sähköskootterin esimerkiksi portaita ylös asuntoosi, on hyvä valita malli jonka jaksat nostaa.

Varushälytin ja valot

Mikäli tarkoituksenasi on jättää sähköskootteri esimerkiksi yöksi ulos, on hyvä valita varashälyttimen sisältämä malli. Varashälyttimet alkavat soimaan, mikäli sähköskoot- teri havaitsee epäilyttävää toimintaa tai sitä liikutellaan lukossa ollessaan.

Useimmat sähköskootterit on varustettu sekä etu- että takavaloilla. Turvallisinta on aina valita malli, jossa on riittävät valot sekä esimerkiksi heijastimia tai muita säh- köskootterin havaitsemista helpottavia lisäosia. Valot auttavat sekä sinua näkemään pimeässä, että myös muita tiellä liikkujia havaitsemaan sinut ajoissa.

Sähköskootteri kokemuksia

Sähköskootterit ovat saaneet hyviä kokemuksia, niiden helppouden ja käytännöllisyyden vuoksi. Ihmiset ovat käyttäneet niitä erityisesti töihin kulkemiseen, koska, esimerkiksi 10 km matka taittuu sillä helposti. Akut ovat nykyään niin kehittyneitä, että ne voivat riittää jopa 100 km säteelle. 

Sähköskootterit tulevat tulevaisuudessa lisääntymään vieläkin enemmän. Edullinen kulkupeli on loistava hankinta monelle reissaajalle.

Yhteenveto sähköskootterista

Sähköskoottereita on saatavilla moniin eri käyttötarkoituksiin, hyvinkin laajalla skaa- lalla. Laitteen valinnassa on hyvä muistaa ottaa huomioon omat päivittäiset tarpeet, jotta sähköskootterista pystyy ottamaan kaiken mahdollisen ilon ja hyödyn irti.

Tarvitsitpa sitten sähköskootteria rauhallisempaan kaupunkiajoon tai pidem- pään taajama-ajoon, löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto varmasti tuhansien eri säh- köskootterien valikoimasta.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top