Paras terassilämmitin kotiin – Top 3

paras-terassilämmitin

Terassilämmitin tulee erityisesti hyödylliseksi, kun syysviileät alkavat ja kelit alkavat hiljalleen kylmetä. Jos haluat kuitenkin viettää yhä aikaa terassilla tai parvekkeella, kannattaa kääntyä terassilämmittimen puoleen. Parhaan terassilämmittimen valinta voi kuitenkin olla yllättävän vaikeaa, koska valinnan varaa on niin runsaasti. Nykyään terassilämmittimiä on monia eri malleja useilta kymmeniltä erilaisilta valmistajilta. Siksi tässä terassilämmitin vertailussa kävimme läpi kaikki terassilämmittimet ja vertailimme niiden eri ominaisuudet, jotta löytäisit juuri oikeanlaisen lämmittimen itsellesi.

Tähän artikkeliin on koottu kolme parasta terassilämmitintä eri hinta-, teho- ja ominaisuusluokista. Täydellisen terassilämmittimen löytäminen on usein haastavaa, koska mallit eroavat toisistaan niin niiden lämmitystehon kuin ulkonäön puolesta. Siksi monet ensimmäisen terassilämmittimen ostajat pohtivat kannattaako ostaa kaasu- vai sähkökäyttöinen terassilämmitin. Osa pohtii myös laitteiden tehoja, koska ne voivat vaihdella mallikohtaisesti jopa todella paljon. Tämä terassilämmitin vertailu kattaa vastaukset terassilämmittimen etsijän yleisimpiin kysymyksiin ja kertoo, mikä on paras terassilämmitin.

paras terassilämmitin

1. Fornorth terassilämmitin Round Tube

Vertailun paras terassilämmitin on Fornorth Round Tube terassilämmitin. Sen avulla terassi- tai parvekeiltoihin saa mukavasti lisää lämpöä, kun kelit alkavat viiletä. Ulkonäkö on myös miellyttävä!

terassilämmitin

2. Fornorth terassilämmitin Ceiling Heater

Toiselle sijalle pääsi myös Fornorthin valmistama Ceiling Heater Premium -terassilämmitin. Kaasun sijasta Ceiling Heater Premium toimii pelkästään sähköllä ja se tarjoaa 2000 watin eli kahden kilowatin tehon

terassilämmitin

3. 4Living kaasulla toimiva terassilämmitin

Jos haussa on mahdollisimman tehokas terassilämmitin on 4Living kaasulla toimiva terassilämmitin juuri oikea valinta. Kaasulämmittimestä löytyy massiivinen 13 kilowatin teho, jonka ansiosta sillä voi lämmittää huoletta.

Onko paras terassilämmitin kaasu- vai sähkölämmitin?

Monet terassilämmittimen etsijät pohtivat kumpi on parempi, kaasu- vai sähkökäyttöinen lämmitin. Varsinkin parvekkeelle ja pienelle terassille sopii parhaiten sähkökäyttöiset lämmittimet niiden tehon ja ominaisuuksien takia. Puolestaan isoille terasseille ja pihoille kannattaa suosia joko tehokkaita sähkölämmittimiä tai kaasukäyttöisiä terassilämmittimiä. Yleensä kaasulämmittimet antavat kaikista eniten tehoa lämmittämiseen. Hyvä nyrkkisääntö on se, että tehoa tulisi olla noin 2000 wattia jokaista kymmentä neliömetriä kohden.

Kaasulämmittimien kanssa on syytä huomioida laitteiden vaatimat suojaetäisyydet, koska ne voivat viedä lattiatilaa pois terassilta ja siinä olevilta kalusteilta. Yleensä kaasulämmittimet vaativat noin kaksi metriä suojaetäisyyttä ylöspäin ja sivuille noin metrin. Suojaetäisyydet on kuitenkin aina laitekohtaisia, jonka vuoksi ne kannattaa tarkistaa laitteen ohjekirjasta. 

Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon kaasulämmittimien kanssa on alueen suojaisuus. Varsinkin tuuli voi viedä kaasulämmittimien tuottaman lämmön helposti pois. Tuulen toinen huono puoli on se, että se aiheuttaa vetoa joka saa olon tuntumaan paljon kylmemmältä. Paras tapa kamppailla tuulta vastaan on huolehtia alueen suojaisuudesta. Toisaalta on myös syytä kiinnittää huomiota alueen ilmanvaihtoon, jotta vältyt nestekaasun aiheuttamasta häästä. Yleensä noin neljäsosan seinätilasta tulisi olla avointa, jotta ilmanvaihto on riittävää.

Mikä on paras terassilämmitin?

Paras terassilämmitin testiemme mukaan on Fortnorth terassilämmitin Round Tube, jolla lämmitis tulos oli kaikkein paras. Tämä terassilämmitin lämmitti isommankin terassin ongelmistta

Se on myös ulkonäöltään erittäin kaunis. Putkessa oleva liekki luo tunnelmaa terassille ja tekee siitä kotoisamman. Turvallinen kehikko putken ympärillä tekee siitä, kuitenkin turvallisen.

1. Fornorth terassilämmitin Round Tube

(Kaikkein paras)

paras terassilämmitinVertailun paras terassilämmitin on Fornorth Round Tube terassilämmitin. Sen avulla terassi- tai parvekeiltoihin saa mukavasti lisää lämpöä, kun kelit alkavat viiletä. Fornorth Round Tube:ssa on 11-kilowattia tehoa, joten sen avulla saa tehokkaasti ja nopeasti lisää lämpöä illanviettoon. Kaasulaitteessa on niin paljon potkua, että sitä ei edes välttämättä tarvitse pitää maksimiteholla.

Paras terassilämmitin on ulkonäöllisesti myös hyvin kaunis. Sen ulkokuori on musta, joka sopii hyvin kaikenlaisille terasseille tai pihoille. Sen putkessa on myös palava liekki, joka on ulkoapäin katsottuna todella näyttävä ja suorastaan katseenvangitsija. Liekin ympärillä on turvallinen kehikko, jonka ansiosta siinä ei voi polttaa vahingossa esimerkiksi sormia. 

Fornorth Round Tube terassilämmitin on massiivisen kokoinen ja sen pituus on 180 senttimetriä. Puolestaan leveyttä kaasulämmittimestä löytyy 54 senttimetriä. Laite on niin iso ja tehokas, että sitä ei välttämättä kannata ostaa hyvin pienelle parvekkeelle. Toisaalta suuren tehon ja koon vuoksi sillä voi lämmittää energiatehokkaasti jopa isoja terasseja tai pihoja, johon laite soveltuu täydellisesti. Fornorth Round Tube painaa suuresta koostaan huolimatta vain 17 kiloa, jonka vuoksi se on jämäkkä ja tukeva, mutta ei kuitenkaan liian painava, että sitä ei voisi helposti liikutella paikasta toiseen. Kokonaisuudessaan Fornorth Round Tube on kaikista paras terassilämmitin sen suuren tehon ja ensiluokkaisen hinta-laatusuhteen ansiosta.

2. Fornorth terassilämmitin Ceiling Heater

(Roikkuva)

terassilämmitinToiselle sijalle pääsi myös Fornorthin valmistama Ceiling Heater Premium -terassilämmitin. Kaasun sijasta Ceiling Heater Premium toimii pelkästään sähköllä ja se tarjoaa 2000 watin eli kahden kilowatin tehon. Laitteessa on siis yli viisi kertaa vähemmän tehoa, kuin Fornorthin Round Tube:ssa, jonka vuoksi se soveltuu loistavasti parvekkeelle tai vähän maltillisemman kokoiselle terassille. Keskimäärin noin 2000 watin teholla voi saada mukavan tasaisen lämmön noin 15 neliömetrin suuruiselle alueelle

Ceiling Heater Premium roikkuu suoraan katosta, jonka vuoksi se on hyvin käytännöllinen. Koukun ansiosta terassilämmitin on helppo ripustaa ja se ei vie turhaan ylimääräistä tilaa lattialta. Tämä katosta roikkuva lämmitin sopii varsin hyvin esimerkiksi pöytäryhmän yläpuolelle. Terassilämmittimen sisältä löytyy kaksi halogeenilämmitintä, jonka vuoksi se soveltuu myös sisäkäyttöön esimerkiksi pihavarastoon tai autotalliin.

Fornorth Ceiling Heater Premium terassilämmitin on erityisen hyvä siitä, että se ei vaadi erityisiä sulakkeita toimiakseen. Laitteen voi huoletta laittaa pistorasiaan kiinni ja 1,6 metriä pitkä johto pitää huolen siitä, että terassilämmittimen saa ripustettua kätevästi kattoon. Fornorthin Ceiling Heater Premium toimii manuaalisella ohjauksella ja sillä on painoa vain kolme kiloa, jonka vuoksi se on helppo ripustaa ilman kummempia rakenteita. Kiteytettynä Fornorthin valmistama Premium Ceiling Heater on laadukas terassilämmitin, joka toimii kätevästi suoraan pistorasiasta saadulla sähköllä.

3. 4Living kaasulla toimiva terassilämmitin

(Edullinen)

terassilämmitinJos haussa on mahdollisimman tehokas terassilämmitin on 4Living kaasulla toimiva terassilämmitin juuri oikea valinta. Kaasulämmittimestä löytyy massiivinen 13 kilowatin teho, jonka ansiosta sillä voi lämmittää huoletta isommankin terassin tai parveketilan. Laitteen avulla voit huoletta nauttia mukavasta illanvietosta terassilla ja pihalla, vaikka keli olisi hieman koleampi.

4Living kaasulla toimiva terassilämmitin on kokonsa puolesta suuri. Sen korkeus on 227 senttimetriä, jonka vuoksi se lämmittää ilmaa tehokkaasti myös ylempää. Leveyttä laitteesta löytyy 65 senttimetriä, joten sille kannattaa varata terassilta tilaa. Laitteen suuren koon ansiosta se pystyy lämmittämään isoja tiloja nopeasti ja helposti.

Kaasulämmitin käyttää polttoaineenaan, joko butaania, maakaasua tai propaania. Kaasun kulumiseksi luvataan 945 grammaa tunnissa, joka on hyvin energiatehokas tämän koko- ja teholuokan laitteelle. Kokonaisuudessaan terassilämmitin vertailun kolmanneksi tullut 4Living kaasulla toimiva kaasulämmitin on paras terassilämmitin isoille parvekkeille ja terasseille.

Paljonko hyvä terassilämmitin maksaa?

Terassilämmittimien hinnat vaihtelevat usein sen mukaan paljonko tehoa ne tuottavat. Jos tarvitset lämmittimen, jolla voi huolehtia isomman tilan lämmittämisestä on hinta suurempi, kuin jos haluat lämmittää pienen parvekkeen. Usein riittävän laadukkaan terassilämmittimen saa noin 200 – 500 eurolla hieman omasta käyttötarpeesta riippuen. Tämä terassilämmitin vertailu on ottanut huomioon myös laitteiden lämmitystehon lisäksi hinnan, jonka vuoksi voit olla huoletta varma siitä, että saat laitteellesi parhaan mahdollisen hinta-laatusuhteen.

Laitteen hinnan lisäksi kannattaa ottaa huomioon lämmittimen käytöstä aiheutuvat kustannukset. Jos käytät keskimäärin noin kolme tuntia päivässä 2000 W:n tehoista sähkölämmitintä on siitä kuukauden päästä aiheutunut sähkölaskuksi noin 26 euroa. Toisaalta sähkön hinnat vaihtelevat usein sopimuksen mukaan, jonka vuoksi yleistä käyttöhintaa on vaikea muodostaa. Mikäli sähkökäyttöisen terassilämmittimen teho on yli 2300 wattia se vaatii 16 ampeerin sulakkeen, joita ei välttämättä löydy jokaisesta talosta. Sen vuoksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, kun etsinnässä on paras terassilämmitin.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top