Paras varsi-imuri (2023) – Vertailu

paras-varsi-imuri

Parhaassa varsi-imurissa yhdistyvät tehokas imu ja suuri pölysäiliö, joten lattianpuhdistus on nopeampaa kuin koskaan ennen. Parhaat varsi-imurit keräävät hienon lian ja suuremmat roskat matoilta ja kovista lattioista jättäen lattiasi puhtaiksi pölystä ja esimerkiksi koiran karvoista.

Markkinoilla on laaja valikoima parhaita varsi-imuri, jotka ovat tuoneet helpon imuroinnin ja puhdistuksen moniin koteihin. Tästä vertailussa  löydät valikoiman parhaista varsi-imureista, jotka ovat äärimmäisen monipuolisia, koska ne voidaan muuntaa kädessä pidettäväksi imuriksi poistamalla sauva ja lattianpuhdistuspää.

Jos sinulla on karvaisia ystäviä, parhaat lemmikkieläinten karvojen imurit ovat ne, jotka toimitetaan lisälaitteilla, jotka on suunniteltu keräämään helposti lemmikkien karvoja lattioista ja verhoilusta, kuten sohvasta. Niille, jotka inhoavat lattian siivousta, kannattaa harkita yhtä parhaista robotti-imureista, joka voi hoitaa työn puolestasi. Ne voivat kulkea ilman apua kotisi ympäri keräämällä likaa ja roskia matoilta ja kovista lattioista, ja jotkut jopa tyhjentävät omat pölysäiliönsä. Katso testaamamme parhaat robotti-imurit!

Yksi parhaista varsi-imuri on puoli voittoa siivouksessa. On myös tärkeää osata imuroida ja puhdistaa varsi-imuri varmistaaksesi, että  imurisi on mahdollisimman tehokas ja käytännöllinen kotiin.

Mitä tulee siihen, kuinka paljon voit odottaa maksavasi varsi-imurista riippuu mallisi laadukkuudesta ja tehokkuudesta. Voit noutaa joitain johdollisia pölynimureita hintaan 100 euroa, kun taas varsi-imurit akulla maksavat 150-400 euroa. Ne ovat kuitenkin lähes aina parempia, kuin perinteiset pölynimurit. Jos haluat puhdistaa vielä tehokkaammin, tekstiilipesuri voi olla ratkaisu.

Varsi-imurit, jotka olemme sisällyttäneet tähän vertailuun, ovat parhaista parhaita. Löydät nämä alta:

Mikä on paras varsi-imuri?

Testimme parhaaksi varsi-imuriksi paljastui kevytrakenteinen, tehoka ja johdoton Xiaomi Vacuum Cleaner Light varsi-imuri. Tämä imuri sopi niin pieniin kuin isoihinkin tiloihin. 

paras-varsi-imuri

1. Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light

Kevytrakenteinen, tehokas ja johdoton Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light -varsipölynimuri sopii niin pienten kuin isojenkin tilojen imurointiin. Irrotettavan varren ansiosta laite toimii myös kätevänä rikkaimurina esimerkiksi pöytäpintojen ja sohvan siivoamisessa. Kahden eri tehoasetuksen, kolmen eri suuttimen ja HEPA-suodattimen ansiosta varsi-imuri on tehokas koko kodin monipuolinen siivouslaite.

paras-varsi-imuri

2. Philips SpeedPro FC6724/01

Uusi langaton SpeedPro-pölynimuri ulottuu kaikkialle ja varmistaa nopean puhdistuksen. Se on varustettu 180 ° pölyä imevällä suuttimella, jonka avulla voit saada likaa vaikeimmissakin paikoissa – seinien, huonekalujen ja kulmien lähellä. Tämä varsi-imuri sopii erityisesti keskikokoisiin koteihin, jossa paljon eri kulmia ja ahtaita välejä, johon pöly kerääntyy.

paras-varsi-imuri

3. Kärcher FC 7 akkukäyttöinen lattiapesuri

Akkukäyttöinen FC 7 Cordless -lattiapesuri kerää talteen kuivan ja märän lian samalla kertaa. Neljä mikrokuitutelaa mahdollistavat nopean ja tehokkaan puhdistuksen. Lattiapesuri liukuu lattioilla kevyesti. Karvasuodatin kerää lattioilta karvat. Lattioista tulee jopa 20 % puhtaammat kuin perinteistä moppia käytettäessä* – aina reunalistoihin saakka. 

Pyörivät mikrokuitutelat pyörittävät puhdasta vettä, keräävät lian mukaansa ja likavesi päätyy omaan säiliöönsä.

paras-varsi-imuri

4. JimmyPowerWash Varsi-imuri HW8 Pro

PowerWash HW8 PRO kuivaa nopeasti yhtenä jaksona, eikä jätä tahroja.
Säästä aikaa lattioiden imurointiin ja pesuun. Puhdistaa helposti märät ja likaiset
kuivat pinnat. Sopii kaikkiin kotitalouksiin sen helppokäyttöisyyden ja käytönöllisyyden vuoksi!

Varsi-imuri testi

1. Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light​

paras-varsi-imuri

Kevytrakenteinen, tehokas ja johdoton Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light -varsipölynimuri sopii niin pienten kuin isojenkin tilojen imurointiin. Irrotettavan varren ansiosta laite toimii myös kätevänä rikkaimurina esimerkiksi pöytäpintojen ja sohvan siivoamisessa. Kahden eri tehoasetuksen, kolmen eri suuttimen ja HEPA-suodattimen ansiosta varsi-imuri on tehokas koko kodin monipuolinen siivouslaite.

 • Tyylikästä ja kätevää siivousta: Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light on näppärä, tehokas ja johdoton varsi-imuri, jolla siivoaminen tuntuu uskomattoman helpolta. Pölynimuri on yksinkertaisen tyylikkäästi muotoiltu ja väriltään puhtaan valkoinen. Kevytrakenteinen, 1,2 kilogramman painoinen varsi-imuri on tasapainotettu ja sopii hyvin yhdellä kädellä käytettäväksi. Kätevän pikapainikkeen ansiosta imuri sammuu automaattisesti, kun sormi nostetaan pois painikkeelta. Lisäksi imuri on käytössä hiljainen.
 • Hygieeninen roskasäiliö: Imurin suunnittelussa on keskitytty hygieenisiin ratkaisuihin. Roskat, pöly ja pienhiukkaset jäävät imurin kuuden desilitran roskasäiliöön, jonka voi tyhjentää helposti yhdellä kädellä roskasisältöä koskematta.
 • Voimakas imuteho: Pölynimurin harjaton tasasähkömoottori pyörii jopa 100 000 kierrosta minuutissa. Yhdessä edistyneen yhdeksän ilmapyörteen imutekniikan kanssa laite takaa jatkuvan 50 ilmawatin (AW) tai 17 000 pascalin (Pa) imutehon. Imuri muodostaa voimakkaan ja imutehoisen ilmavirran, jonka avulla imuri pystyy tehokkaasti imemään pölyä ja allergeeneja.
 • Puhdasta poistoilmaa: HEPA-suodattimessa on kolmivaiheinen suodatus, joka puhdistaa jopa 99,97 prosenttia yli 0,3 mikrometrin hienosta pölystä. Suodattimet ovat pestäviä erinomaisen hygienian ja ympäristöystävällisyyden takaamiseksi.
 • Monipuolista siivousta: Kolmen eri suuttimen ansiosta voi valita sopivimman puhdistustyökalun erilaisten paikkojen mahdollisimman helppoon siivoamiseen. Harjasuutin puhdistaa tehokkaasti matot, patjat tai muut kangaspinnat hilseestä, homeitiöistä, pölypunkeista, siitepölystä ja muista hiukkasista. Pehmeä lattiasuutin puhdistaa sileät lattiapinnat tehokkaasti. Litteä suutin sopii vaikeisiin, ahtaisiin paikkoihin, kuten koloihin, nurkkiin tai vaikkapa auton sisätilojen puhdistamiseen.
 • Tehokas akku ja kätevä seinäteline: Varsi-imuri on helppo ladata mukana toimitettavalla seinäkiinnitystelineellä. Täyteen ladattuna pölynimurin akku riittää jopa 45 minuutin siivoukseen ekoteholla tai enintään 13 minuutin siivoukseen enimmäisteholla. Tämä riittää helposti keskikokoisen asunnon siivoamiseen. Imurin akku latautuu tyhjästä täyteen noin viidessä ja puolessa tunnissa.

Tekniset tiedot:

 • Moottori: 100,000 RPM / min, 17000 Pa
 • Imuteho: 20 aW / 50 aW
 • Pölysäiliön tilavuus: 0.5 l
 • Äänitaso: ≤79 dB
 • Akun kapaisteetti: 2500 mAh
 • Akun tyyppi: Li-Ion
 • Akun kesto: 13 ~ 45 min
 • Latausaika: 5 h
 • Mitat: 113.2 x 24 x 14.8 cm
 • Teho: 220 W
 • Jännite: 110-240 V
 • Paino: 1,2 kg
 • Väri: Valkoinen/harmaa

2. Philips SpeedPro FC6724/01​

paras-varsi-imuri

Uusi johdoton SpeedPro-pölynimuri ulottuu kaikkialle ja varmistaa nopean puhdistuksen. Se on varustettu 180 ° pölyä imevällä suuttimella, jonka avulla voit saada likaa vaikeimmissakin paikoissa – seinien, huonekalujen ja kulmien lähellä.

Nopea ja tehokas, ulottuu hankaliinkin paikkoihin
Imusuutin 180°
21,6 V, jopa 40 minuuttia
Varrellinen 2-in-1-imuri ja rikkaimuri

180 asteen imusuutin on suunniteltu pölyn keräämiseen tarkasti ja tehokkaasti kaikenlaisilta lattioilta ja hankalasti saavutettavista kohdista.

Kaksi nopeusasetusta erilaisille lattioille ja likatyypeille

Tehokkaiden 21,6 voltin litiumioniakkujen käyttöaika on jopa 40 minuuttia normaalitilassa ja 20 minuuttia turbotilassa ennen latausta.

3. Kärcher FC 7 akkukäyttöinen lattiapesuri

paras-varsi-imuri

Yhdistä imurointi ja lattioiden pesu – kaikki samassa pesurissa

Akkukäyttöinen Kärcher FC 7 Cordless -lattiapesuri kerää talteen kuivan ja märän lian samalla kertaa, joten sen avulla niin imuroit kuin myös peset lattiat. Lattiapesuri liukuu lattioilla kevyesti ja karvasuodatin kerää lattioilta karvat. Kaikki onnistuu kerralla säästäen aikaa.

Neljä mikrokuitutelaa mahdollistavat nopean ja tehokkaan puhdistuksen. Lattioista tulee jopa 20 % puhtaammat kuin perinteistä moppia käytettäessä* – aina reunalistoihin saakka. Pyörivät mikrokuitutelat pyörittävät puhdasta vettä, keräävät lian mukaansa ja kuljettavat likaveden omaan säiliöönsä. Näin telat puhdistuvat käytössä ja peset lattiat jatkuvasti puhtaalla vedellä. Kätevää, eikö?

Telojen pyörimisnopeutta ja käytettävän veden määrää voidaan säätää lattioiden pintamateriaalin ja lattioilla olevan lian määrän mukaan. Pinttyneemmän lian poistamiseen voi hyödyntää tehostustoimintoa.

Sopii kaikille koville lattioille, kuten parketti, laminaatti, kivi- ja keraamiset laatat, PVC ja vinyyli. Täyden akun käyttöaika on 45 minuuttia, jolla peset noin 135 m². Lattiat ovat kuivat ja käveltävissä noin 2 minuutin jälkeen.

Ominaisuudet:

 • All-in-one: poistaa kaikenlaisen kuivan ja kostean lian samalla kertaa.
 • Säästää 50 % siivousajasta – lattioita ei tarvitse imuroida etukäteen. Poimii hiukset hiussuodattimeen. Puhdistaa aina reunoista asti.
 • Lattioita ei tarvitse enää imuroida ennen niiden pesemistä
 • Kärcher FC 7 poistaa kaiken kuivan ja märän lian samalla kertaa
 • Käyttöaika noin 45 minuuttia
 • Yhdellä latauksella voidaan pestä 135 m2
 • Kolmivaiheinen LED-näyttö kertoo akun lataustason.

Tekniset tiedot:

 • Virtatyyppi (Ph/V/Hz) 1 / 100 – 240 / 50 – 60
 • Työsuoritus per ladattu akku (n.) (m²) 135
 • Säiliötilavuus, puhdas vesi (ml) 400
 • Säiliötilavuus, likavesi (ml) 200
 • Telojen työleveys (mm) 300
 • Lattian kuivumisaika: 2 min
 • Akun jännite: 25 V
 • Akun käyttöaika: 45 min
 • Akun latausaika: 4 h
 • Akkutyyppi Litiumioniakku
 • Paino (ilman varusteita): 4,3 kg
 • Mitat (PxLxK): 310 x 230 x 1210 mm

4. JimmyPowerWash Varsi-imuri HW8 Pro​

paras-varsi-imuri

PowerWash HW8 PRO kuivaa nopeasti yhtenä jaksona, eikä jätä tahroja.
Säästä aikaa lattioiden imurointiin ja pesuun. Puhdistaa helposti märät ja likaiset
kuivat pinnat.

Älykäs LED-näyttö.
Hallitse puhdistusta näppärästi.
JIMMY PowerWash HW8 Pron älykkäällä LED-näytöllä näytetään hyödyllisiä reaaliaikaisia tietoja.

Korkea hyötysuhde harjattomalla digitaalisella moottorilla.
Itse kehitetty tehokas harjaton digitaalinen moottori, joka tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn.

Käytännölliset monitoiminnot syväpuhdistukseen, erityisesti lemmikkieläinten omistajille.

Erillinen ja irrotettava puhtaan/likaisen veden vesisäiliö, puhdista aina puhtaalla vedellä. Kaksoissäiliötekniikka pitää puhtaan veden ja liuoksen erillään kuivasta/likaantuneesta vedestä, joten voit puhdistaa lattian jatkuvasti puhtaalla vedellä.

One-Touch Self-Cleaning Set Your Hands Free
Aktivoi itsepuhdistustoiminto helposti kosketuksella. Kone huuhtelee harjatelan ja putket puhtaalla vedellä, jolloin harjatela pysyy puhtaana ja kotisi hajuttomana.

Helppo puhdistaa suurta taloa
JIMMY PowerWash auttaa siivoamaan isonkin talon nopeasti ilman siivousvaiheen toistoa. Kodin pitäminen siistinä ja raikkaana on helppoa.

Kuinka valita paras varsi-imuri kotiin?

Valitettavasti ei ole olemassa yhtä universaalia varsi-imuria, joka olisi täydellinen kaikille ja kaikkiin koteihin, mutta alla oleva oppaamme voi auttaa sinua löytämään kotiisi parhaiten sopivan  varsi-imurin. Lisäksi harkitse näitä muita tekijöitä ennen päätöksen tekemistä.

Pussiton tai pussillinen

Molemmat tyypit puhdistavat hyvin. Pussittomissa malleissa on pölykuppi ja suodatinkokoonpano, joka vaatii usein tyhjennystä ja puhdistusta. Etuna on, että sinun ei tarvitse varastoida laukkuja tai koskaan huolehtia niiden loppumisesta. Ne voivat kuitenkin olla sotkuisia puhdistaa ja tyhjentää, eivätkä ne välttämättä ole paras valinta niille, jotka ovat allergisia pölylle. Pussi-imuri on helpompi ja siistimpi huoltaa. Sinun tarvitsee vain heittää pussi roskiin, kun se on noin ⅔ täynnä. Sinun on kuitenkin pidettävä vaihtopusseja saatavilla.

Virtalähde

Päätä, haluatko varsi-imurin johdolla, joka rajoittaa kuinka pitkälle voit imuroida, kunnes sinun on löydettävä toinen pistorasia, vai haluatko kenties käyttää langatonta, jonka akun kestoa sinun on tarkkailtava latausten välillä. Voit myös valita robotti-imurin, joka tekee siivouksen puolestasi ja palaa latautumaan itsekseen, kun sen aika on.

Lisävarusteet

Varsi-imurin mukana tulevat kätevät lisälaitteet ovat yhtä tärkeitä. Moottoroitu tehosuutin voi auttaa sinua puhdistamaan mattoja tehokkaammin, kun taas rakotyökalu voi auttaa pääsemään vaikeisiin paikkoihin, jotka keräävät yleensä pölyä, kuten sohvan tai lipaston takana. On myös työkaluja, kuten miniturboharja, jotka tekevät ihmeitä, kun on kyse lemmikkisi karvojen poistamisesta huonekaluista. Tämä on meidän mielestä erittäin hyvä lisävaruste.

Tila

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, anna tilan, jossa asut, ohjata sinua varsi-imuria ostaessa. Jos asut pienessä asunnossa, voit harkita johdollista imuria tai sellaista, joka ei vaadi yhtä paljon akun käyttöikää, mutta jos sinulla on kodissasi useita kerroksia, haluat pidemmän käyttöajan. Jos sinulla on portaat, tarvitset pölynimurin, joka kulkee helposti ylös ja alas jokaisella askelmalla samalla kun keräät likaa ja pölyä. Jos makuuhuoneissasi on paljon mattoa, varsi-imuri toimii parhaiten.

Miksi ostaa varsi-imuri?

Varsi-imureilla on helppo ja nopea puhdistaa koti, kun se on sen tarpeessa. Sinun ei tarvitse alkaa repimään ikivanhaa pölynimuria siivouskomerosta. Varsi-imuri on helposti säilytettävä ja niin sanotusti aina valmiina käyttöön. Parhaan varsi-imurin avulla tulet säästämään paljon aikaa ja hermoja siivouksessa. 

Varsi-imuri sopii kaikkiin koteihin oli kotisi sitten pieni yksiö tai suuri omakotitalo. Suurissa omakotitaloissa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon akun kesto. Suosittelemme valitsemaan sen jossa on siis pisin akun kesto, jotta vältyt sen loppumiselta kesken siivouksen.

Testivoittajamme Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light oli meidän mielestä paras sen tehokkuuden ja keveyden vuoksi. Tehokkuus riitti hyvin suurempienkin murusten siivoamiseen. Lisäksi sen keveys teki siitä helppo käyttöisen ja mukavan kädessä. Sen pystyi helposti nostamaan paikasta toiseen. 

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top