Paras vedenkeitin kotiin – Vertailu (2023)

paras-vedenkeitin

Vedenkeitin on välttämätön keittiöväline varsinkin meille teetä rakastaville suomalaisille. Hyvässä vedenkeittimessä on kuitenkin muutakin, kuin vain kiehuvaa vettä. Tämän takia Fixut on kokeillut monenlaisia malleja löytääkseen markkinoiden parhaan vedenkeittimen sekä ottanut monia eri ominaisuuksia huomioon.

Vietettyämme lukemattomia tunteja yli 20 vedenkeittimen testaamiseen. Olemme keittäneet tarpeeksi kuumaa vettä lähes 200 kupilliseen teetä varten! Tässä artikkelissa on parhaat vedenkeittimet keittiöösi lisättäväksi!

paras-vedenkeitin

1. Severin tee-/vedenkeitin Deluxe

Lasinen teenkeitin viidellä valmiilla ohjelmalla. Näppärä lisäosa teelle tekee tästä vedenkeittimestä uniikin. Tämä vedenkeitin sopii kaikkiin keittiöihin sen hienolla designilla!

paras-vedenkeitin

2. Emma Vedenkeitin 1.2 litraa

Emma vedenkeitin on saanut suuren suosion sen designin takia. Sen tyylikkyys mahdollistaa sen pitämisen aina esillä keittiön työpöydällä. Sopii heille, jotka aikovat pitää vedenkeitintä esillä!

paras-vedenkeitin

3. OBH Nordica Vedenkeitin lämpötilansäädöllä

Loistava vedenkeitin, jossa valotehosteet kertovat veden lämpötilan helposti. Sisältää myös viisi eriä lämpötilatasoa, mikä sopii heille, jotka haluavat veden tietyn lämpöiseksi!

Kuinka valita hyvä vedenkeitin?

Kun otetaan huomioon, kuinka säännöllisesti vedenkeittimemme tulee käyttöön, kannattaa miettiä, mitä ominaisuuksia haluat ja mitkä voit jättää pois. Tässä ovat tärkeimmät asiat, jota sinun on harkittava etsiessäsi itsellesi parasta vedenkeitintä kotiin:

Design

Vedenkeittimiä on kahta päätyyppiä: kannu ja kattilamainen. Kannu tyyliset vedenkeittimet ovat korkeampia sekä niissä on yleensä sivussa olevat kahvat, ja niihin mahtuu yleensä suurempi määrä vettä.

Kattilan muotoiset vedenkeittimet näyttävät enemmän perinteisiltä liesilevymalleilta. Sähkökupukattiloissa on usein irrotettava kansi, joka voi olla hieman hankalampi käyttää kuin läppämalleissa, ja näissä kattiloissa on yleensä pienempi vesitilavuus, mikä voi olla joillekkin huono asia. Niiden kahvat sijaitsevat usein myös päällä.

Nopeus ja melu

3 kW:n tehoelementtiä pidetään yleensä parhaana nopean veden kiehumiseen, ja kaikissa huippukeittimissä on tämä wattiteho.

Suuremman tehon vedenkeittimet ovat yleensä äänekkäämpiä, mikä voi olla huono juttu, esimerkiksi yöllä vettä keittäessä.

Tilavuus

Vedenkeittimeen mahtuu tyypillisesti 1,5-1,7 litraa vettä. Keskimääräinen kuppi teetä on 250 ml, joten sinun pitäisi pystyä keittämään tarpeeksi 6-7 kuppia kerrallaan. Jos laitat vedenkeittimen päälle vain yhden kupillisen teetä varten, kannattaa tarkistaa, kuinka vähän keitin voi keittää. Useimmissa malleissa on selkeästi merkitty vähimmäistaso. Vedenkeitin voi mennä rikki, sillä keittää liian ”vähän” vettä.

Mikä on paras vedenkeitin?

Tässä vedenkeittotestissä testivoittajaksi paljastui Severin Deluxe vedenkeitin, sillä siinä on hieno ja tyylikäs muotoilu, lämpötilan säätö ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten sen sammuminen automaattisesti. Siinä on lisäksi tehoa 3000W

Severin tee-/vedenkeitin Deluxe

paras-vedenkeitin
 • Säädettävä lämpötila-asetus: 40 * C – 100 * C, 5 * C askelin
 • Sammuu automaattisesti
 • Lämpimänäpitotoiminto
 • Teho – 3000W

Lasinen teenkeitin viidellä valmiilla ohjelmalla. Näppärä lisäosa teelle tekee tästä vedenkeittimestä uniikin. Teenkeitin sopii monien teelajien hauduttamiseen, jotka tulee keittää erilaisissa lämpötiloissa lajikkeesta riippuen – keitin sopii myös lastenruoan lämmittämiseen. Säädettävä lämpötila sekä haudutusaika takaavat uniikin teenjuontikokemuksen – juuri makusi mukaan. Lasista teenkeitintä koristaa ruostumattomasta teräksestä valmistetut yksityiskohdat.

 • Teho: 300 W
 • Pika-asetukset: viisi valmista ohjelmaa
 • Säädettävä lämpötila: 40°C – 100°C (5°C portaissa)
 • Pohjalevy ruostumattomasta teräksestä
 • Valaistut kontrollinapit ja LED-näyttö
 • Erillinen lämmönpitotoiminto: Pitää lämmön vähintään 30 minuutin ajan
 • Sisäänrakennettu lämpötilasensori
 • Irrotettava kansi ja suuri suuaukko jotta keitin on helppo puhdistaa 
 • Kahvallinen teesuodatin ruostumattomasta teräksestä

Paras design vedenkeitin

Emma Vedenkeitin 1.2 litraa

paras-design-vedenkeitin
 • Tyylikäs vedenkeitin
 • Kaksinkertaiset seinät pitävät lämpöä
 • Osa Emma-sarjaa

Emma vedenkeitin on saanut suuren suosion sen designin takia. Sen tyylikkyys mahdollistaa sen pitämisen aina esillä keittiön työpöydällä. Sitä ei tarvitse laittaa heti käytön jälkeen aina piiloon, mikä suurimmassa vedenkeittimissä on ongelma. Tämä vedenkeitin on lisäksi tehokas ja se pystyy keittämään yhdellä kertaa jopa 1,2 litraa vettä ilman uhraamatta sen ulkonäköä!

Paras edullinen vedenkeitin

OBH Nordica Vedenkeitin lämpötilansäädöllä

paras-design-vedenkeitin
 • Valotehosteet jotka kertovat veden lämpötilassa
 • Viidellä esiasetetulla lämpötilatasolla
 • Johdoton helppo säilyttää
 • Piilotettu lämmityselementti ruostumattomasta teräksestä
paras-edullinen-vedenkeitin
paras-edullinen-vedenkeitin

Vedenkeittimien parhaat ominaisuudet

On myös kannattavaa harkita hienompia ominaisuuksia, jota parhaat vedenkeittimet tarjoavat. Näillä ominaisuuksilla voi olla suuri merkitys, kun käytät vedenkeitintäsi päivittäin:

Vesitason ilmaisin ja säädettävä veden lämpötila

Useimmissa vedenkeittimissä tämä näkyy selvästi ulkopuolelta, mutta jotkut ovat hankalammin sijoitettuja, esimerkiksi kahvan taakse. Suurilla ikkunoilla varustetut vedenkeittimet ovat parhaita, jos haluat tietää tarkalleen, kuinka paljon vettä kattilassa on. 

Säädettävä lämpötila ominaisuus on meidän mielestä paras nykypäivän ominaisuus, mitä vedenkeittimeltä voi toivoa. Voit säätää haluamaasi lämpötilaan, jos tarvitset esimerkiksi tarkalleen 95 asteista vettä. 

Turvallisuus (etenkin lapsiperheissä)

Joidenkin vedenkeittimen ulkokuori voi kuumentua erittäin kuumaksi ja muuttua vaaralliseksi. Usein ne, joiden ulkopinta on harjattua terästä, saavuttavat kuumempia lämpötiloja kuin muut materiaalit, esimerkiksi muovi. Todella kuumat vedenkeittimet ei ole ihanteellisia, jos keittiössä on pieniä lapsia ympärillä. Automaattisella sammutustoiminnolla varustetut vedenkeittimet pysähtyvät automaattisesti, kun vesi alkaa kiehua tai jos vedenkeitin nostetaan pohjaltaan. Kotien, jossa on lapsia kannattaa ottaa tämä erityisesti huomioon.

paras-vedenkeitin

Kuinka testaamme vedenkeittimiä?

Vedenkeittimen testaus Fixutilla on laadukasta työtä, jotta voimme tarjota parhaat tulokset. Seuraamme, kuinka kauan kunkin vedenkeittimen keittäminen eri tehoilla kestää. Tarkistamme myös kädensijan ulkokuoren lämpötilan, kun vesi on juuri keitetty, koska jotkut vedenkeittimet kuumenevat erittäin kuumaksi ja kaatamisen yhteydessä on oltava erityisen huolellinen. Tämä on vaarallista erityisesti kodeissa, jossa on paljon pieniä lapsia.

Selvitämme vedenkeittimen käytön helppoutta sen perusteella, kuinka selkeästi vedenkorkeusmittari on, onko suodatin helppo irrottaa puhdistusta ja uudelleen asentamista varten ja kuinka mukavasti keitintä on pitää kädessä ja kaataessa. Myös kokonaissuunnittelu ja design huomioidaan sekä ohjeiden selkeys ja tiiviys.

Miten puhdistaa vedenkeitin?

Jotta saat hyvänmakuista vettä tai ainakin juomakelpoista, sinun kannattaa huolehtia, että itse vedenkeitin on puhdas ulkoa sekä erityisesti sisäpuolelta.

Pyyhi keittimen ulkopintaa kostealla liinalla tai paperilla. Tyhjennä vedenkeitin aina käytön jälkeen. Jätä kansi auki, jotta keitin kuivuu. Tällöin vastukset ja vedenkeittimen sisäpinta pysyvät puhtaampina. Vastukset kannattaa puhdistaa erityisen hyvin, koska ne vievät tehoa likaisina.

Kun vedenkeitin ei ole enää sisäpuolelta puhtaan näköinen, puhdista se hieman huolellisemmin näiden ohjeiden mukaan:

 1. Keitä keittimessä puoli pannua vettä
 2. Irroita laite sähköverkosta.
 3. Lisää siihen käsiastianpesuainetta. Voit kokeilla lisätä myös 2 rkl ruokasoodaa.
 4. Puhdista keittimen sisäpinnat harjaamalla säiliötä astianpesuharjalla tai jollain muulla.
 5. Huuhtele keitin huolellisesti pari kertaa.
 6. Varo, ettei laitteen sähköosiin mene vettä.
Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top