Paras sauvasekoitin – Vertailimme parhaat

paras-sauvasekoitin

Mikä on paras sauvasekoitin?

Sauvasekoittimen saa halvimmillaan alle 20 eurolla, mutta nämä halvemmat mallit eivät yleensä ole tarpeeksi tehokkaita. Lisäksi halvemman mallin sauvasekoittimet eivät ole kovin pitkäikäisiä. Mitä tunnetumpi valmistaja (Smeg), mitä enemmän sauvasekoittimessa on terästä, mitä uudempi malli  on kyseessä ja mitä enemmän erilaisia vaihtoteriä ja kippoja pakettiin kuuluu, sitä enemmän sauvasekoittimelle kertyy hintaa. Myös sauvasekoittimet ulkonäkö tuo hintaan ekstraa.

Paremmat sauvasekoittimet voivat maksaa melkein 5 kertaa enemmän, mitä halvemmat mallit, eli 200 euroa ja jopa sen yli. Kalliimmat mallit sisältävät yleensä paljon erilaisia toimintoja, joita kukaan tuskin ikinä tulee käyttämään. Näissä malleissa, kuitenkin esimerkiksi terien laatu on kohdallaan ja ne ovat pitkäikäisiä. Yleensä mukana tulee myös erilaisia kippoja, joissa soseuttaa eri ainekset. OBH Nordicalta, Tefalilta, Boschilta ja Philipsiltä löytyy kuitenkin laadukkaita ja tehokkaita sauvasekoittimia alle 35 eurolla. Tällaiset mallit sopivat hyvin arkikäyttöön ja kestävät jonkin verran käyttöäkin.

Monien kuluttajatestien mukaan ovat huokeat sauvasekoittimet yhtä hyviä kuin kalliimmatkin. Vaikka sauvasekoittimessa olisi vähän vähemmän tehoja kuin kalliimmissa kilpailijoissaan, onnistuu esimerkiksi pottumuussin tekeminen yhtä hyvin. Kalliimmat tehosekoittimet soveltuvatkin hyvin, esimerkiksi ammatti keittiöiden käyttöön.

Hinta ei siis takaa paremmin toimivaa laitetta, vaan ainoastaan lisävarusteita ja pitkäikäisyyttä. Sauvasekoittimen hankinnassa voi siis halutessaan pihistellä, mutta ei kuitenkaan kannata liikaa. Huokeimmissa sauvasekoittimissa on jopa yhtä pitkät takuut kuin monin verroin enemmän maksavissa kilpailijoissaan!

On tietenkin hyvä ottaa huomioon, että huokeampien mallien muovivarret eivät välttämättä ole konepesunkestäviä, mikä on iso miinus. Teräksinen varsi kestää paremmin astianpesukonepesuja. Jos aiot murskailla paljon jääpaloja tai jäisiä marjoja, kannattaa kiinnittää huomiota myös sauvasekoittimen tehokkuuteen ja terän laatuun. Perus hintaisilla ja meidän suosittelemilla sauvasekoittimilla jään murskaaminen onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Sauvasekoittimia vertaillessa voi kiinnittää huomiota myös käyttöääneen ja sauvojen muotoiluun. Hiljainen ja ergonomisesti muotoiltu sauvasekoitin tuo tietenkin käyttömukavuutta, ja kaunis väri ja design ovat bonusta. Erilaisia sauvasekoittimia on paljon, joten kannattaa valita se mikä miellyttää eniten omaa silmää!

Olemmekin testanneet parhaan sauvasekoittimen, jotka löydät alhaalta:

paras-sauvasekoitin

1. Smeg sauvasekoitin

Huippuluokan sauvasekoitin niin muotoilun kuin tekniikan osalta. Sauvasekoittimen varsi on muovia ja sen muoto on italialaisen tyylikästä retroa. Tehokkaan moottorin ansiosta valmistat kätevästi herkulliset salaatinkastikkeet ja juomat.

paras-sauvasekoitin

2. OBH Nordica Precision

Ainutlaatuinen tuote fiksuilla toiminnoilla. Nordican sauvasekoittimien premium-malli. Tehokas 850W moottori ja monta hienoa lisätarviketta. Päälaitteen runko on todella kestävä ja valtaosin ruostumatonta terästä. Tarjoaa paljon lisävarusteita!

paras-sauvasekoitin

3. Champion sauvasekoitin

Sauvasekoittimessa on 300 watin hiljainen moottori ja kaksi nopeusasetusta. Tämä sauvasekoitin on suunniteltu mukavaksi ja helpoksi käyttää. Terä irtoaa moottorista, joten osat on helppo puhdistaa. Edullinen sauvasekoitin!

Parhaat sauvasekoittimet

1. Smeg sauvasekoitin

paras-sauvasekoitinHuippuluokan sauvasekoitin niin muotoilun kuin tekniikan osalta.

Sauvasekoittimen varsi on muovia ja sen muoto on italialaisen tyylikästä retroa. Tehokkaan moottorin ansiosta valmistat kätevästi herkulliset soseet, salaatinkastikkeet ja juomat.

Sauvasekoitinta on saatavana useissa väreissä.

2. OBH Nordica Precision

paras-sauvasekoitinAinutlaatuinen tuote fiksuilla toiminnoilla. Nordican sauvasekoittimien premium-malli. Tehokas 850W moottori ja monta hienoa lisätarviketta. Päälaitteen runko on todella kestävä ja valtaosin ruostumatonta terästä. Sekoitinjalka on myös ruostumatonta terästä ja neljäosainen teräs suurimmalla mahdollisella tehokkuudella. Nopeus asetetaan portaattomasti. Laitteessa on erityiset Power- ja Speed-toiminnot tilanteisiin, jolloin tarvitset lisävoimaa tai nopeutta sekoittamiseen. Todellinen huipennus, joka tekee tästä tuotteesta ainutlaatuisen, on sen smoothie-kannu sisäänrakennetulla veitsellä. Täytä kannu aineksilla, laita veitsellinen kansi kiinni ja yhdistä sauvasekoittimeen. Seuraavaksi vain tuumasta toimeen, irrota kansi ja ota smoothie mukaan. Laitteen ison voiman ja pienen kannun ansiosta smoothie valmistuu hetkessä ja se on rakenteeltaan tasaista ja hienoa!Muut laadukkaat lisäosat käsittävät:- Malja 8 dl- Minihakkeri pestoon, pähkinöihin ja mausteisiin, 5 dl – PallovatkainTeho: 850W

3. OBH Nordica Supermix

paras-sauvasekoitinKäytännöllinen sauvasekoittimien perusmalli OBH Nordicalta. Tekee työnsä perusteellisesti ja on hintansa arvoinen valinta sinulle, joka haluat hyvän sauvasekoittimen edullisesti. Tämä sauvasekoitin sisältää turbo-funktio ominaisuuden, jolla saat murskattua helposti, esimerkiksi jäätä!  Kahvan voi irrottaa puhdistamisen helpottamiseksi. Runko on kovamuovia, mikä kannattaa ottaa huomioon osto päätöstä tehtäessä. Teho: 400W

Edullinen sauvasekoitin

1. Champion sauvasekoitin

paras-sauvasekoitinChampionin CHSTM100 -sauvasekoitin on oiva apuväline sekoittamiseen, silppuamiseen ja muussaamiseen. Valmista upeat pirtelöt, kasvissosekeitot ja kastikkeet vaivatta. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu terä selviää haastavistakin tehtävistä.

Sauvasekoittimessa on 300 watin hiljainen moottori ja kaksi nopeusasetusta. Tämä sauvasekoitin on suunniteltu mukavaksi ja helpoksi käyttää. Terä irtoaa moottorista, joten osat on helppo puhdistaa.

paras-sauvasekoitin

Usein kysyttyjä kysymyksiä sauvasekoittimista

Sauvasekoitin on kuin käsitehosekoitin (siksi sitä kutsutaan usein sauvasekoittimeksi). Pieni moottori, jota voit pitää kädessäsi, on kiinnitetty sekoitussauvaan, jonka alaosassa on nopeasti pyörivä terä. Moottori pyörittää terää ja soseuttaa ruokia suoraan astiaan. Jotkut sauvasekoittimet on suunniteltu toimimaan myös lisälaitteiden, kuten vispilöiden ja minileikkurien kanssa.

Tällä hetkellä testiemme mukaan paras sauvasekoitin koti käyttöön on Smeg sauvasekoitin. Sen tehokkuus ja tyylikkyys tekee siitä täydellisen kotitalouksiin, jossa sille on paljon käyttöä.

Myös hyvä sauvasekoitin oli Championin tuottama sauvasekoitin. Tämä oli hyvä sen hinta-laatusuhteen vuoksi. Valitse tämä, jos tulet käyttämään sekoitinta harvoin.

Kun haluat käyttää sauvasekoitinta, pidä astiasta kiinni toisella kädellä ja sauvasekoittimesta toisella, työnnä sauvan teräpää ruokaan ja paina sitten virtapainiketta, joka alkaa pyörittämään terää. Yleensä pyörre syntyy aivan kuten tavallisessa tehosekoittimessa, mutta usein joudut myös liikuttamaan laitetta hitaasti ylös ja alas tai sivulta toiselle sekoituksen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi.

Tavallisissa tehosekoittimissa on astia, jonka pohjassa on terä, kun taas sauvasekoittimet toimivat päinvastoin: ne ovat kuin sekoitustikku, jota voidaan käyttää muovisessa deli-astiassa, korkeassa mittakupissa, hollantilaisessa uunissa tai liemikattilassa. Ymmärrät varmaa idean. Sauvasekoitin on erityisen hyödyllinen, kun sekoitat kuumia ruokia, kuten keittoja suoraan keittoastiassa ilman, että sinun tarvitsee sekoittaa sitä erillisessä astiassa, kuten tavallisella tehosekoittimella. Ne ovat myös profiililtaan paljon matalampia ja niitä voidaan usein säilyttää laatikossa tai pienessä säilytystilassa.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top