Paras robotti-imuri – Testi & valintaopas

parhaat-roboti-imurit-kotiin

Oletko kyllästynyt jatkuvaan siivoamiseen tai pölyn, murujen ja muiden roskien imurointiin lattioistasi ja huonekaluistasi? Robotti-imuri voi osoittautua erittäin hyödylliseksi kodin yleisessä siisteydessä.

Miksi ostaa robotti-imuri? Hengitä syvään ja yritä kuvitella tämä: pieni, huomaamaton laite, joka liikkuu huoneesta toiseen siivoten lian ja pölyn. Robotti-imurit voivat tehdä tästä todellisuutta kohtuullisin kustannuksin.

Robotti-imuri valitseminen markkinoilta on nykyään vaikeaa. Mikä vaihtoehto sopii sinulle? Löydä vuoden 2023 paras robottipölynimuri lukemalla koko artikkeli ja selvittämällä niiden parhaat ominaisuudet. Tiimimme on koonnut 3 parasta kotikäyttöön tarkoitettua robotti-imuria nykymarkkinoilla, jotka löydät alta.

Ovatko robotti-imurit sen arvoisia?

Robotti-imuri maksaa enemmän kuin tavallinen imuri (tosin ei aina). Nämä versiot vaihtelevat 200 eurosta 1 000 euroon. Jopa matalalla tasolla se on suuri investointi. Parhaat robotti imurit tekevät kuitenkin elämästäsi paljon helpompaa. Myös halpa robotti imuri voi olla käyttökelpoinen testiemme mukaan.

Imurointi on tylsää, ellet pidä siitä erityisesti. Talosi koosta riippuen robotti-imuri voi säästää siivousajassa muutamasta minuutista muutamaan tuntiin viikossa. Se yksin saa jotkut ihmiset harkitsemaan robotti-imurin ostamista.

Lisäksi robotti-imurit ovat nyt lähes yhtä vahvoja ja tehokkaita kuin tavalliset imurit. Nämä robotit käyttävät pyöriviä harjarullia ja sivuharjoja kotisi puhdistamiseen.

Ne ovat myös pieniä eivätkä vie paljon tilaa. Robotti-imurit voivat myös mennä useimpien sohvien ja pöytien alle, mikä säästää sinun selkääsi ja aikaasi.

Wi-Fi-yhteensopivien robotti-imurien hinta on laskenut merkittävästi viime vuosina. Mitä etuja yhteydenpidosta on? Voit määrittää ja ohjata älykkäitä robotti-imureita matkapuhelimellasi. Kaikki robotti-imurit eivät kuitenkaan tue tätä.

Meidän valintamme

Testiemme voittajaksi valitsimme Irobot roomba i7 robotti-imurin sen imutehon vuoksi ja kyvystä imuroida mattojen pinnat vaivattomasti. Lisäksi Irobot roomba i7 tyhjentää pölysäiliönsä itse, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Olemme myös testanneet muut parhaat robotti-imurit, jotka löytyy alta. Kaikilla robotti-imureilla oli omat hyvät puolensa.

Nämä ovat parhaat robotti-imurit, jotka voit ostaa vuonna 2023:

Paras robotti-imuri vertailu

1. iRobot Roomba i7 robotti-imuri

(Kaikkein paras)

robotti-imuriPäivittäisen imuroinnin hoitaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. iRobot Roomba i7 robotti-imuri käyttää patentoitua iAdapt 3.0-navigointia vSLAM-teknologialla. Sen ansiosta robotti kartoittaa ympäristöt, kotisi tehokkainta puhdistusta varten. Roomba i7150luo visuaaliset kiintopisteet, jotka auttavat sitä hahmottamaan paikat missä se on ollut ja kuinka monta kertaa. Se tarjoaa perusteellisemman puhdistuksen jopa 10 kertaa isommalla imuteholla kaikenlaisen pölyn, lian ja eläinten karvojen pyydystämiseen. Kerätty pöly ja lika ei kuitenkaan asetu pölysäiliöön oleskelemaan. Roomba i7150 imuriin voit ostaa nimittäin Clean Base ulkoisen pölysäiliön – jolloin sinun ei tarvitse tyhjentää pölysäiliötä niin usein.

Imprint Smart Mapping-teknologian avulla Roomba i7150 oppii tuntemaan huoneesi, kartoittamaan ne ja sopeutumaan jokaiseen huoneeseen. Sinä voit kontrolloida mikä huone on siivottu, ja minne sen tulee suunnata seuraavaksi. Voit siis vain avata sovelluksen, ja valita juuri haluamasi huoneen, jonka robotti hoitaa. Siivous, joka näkyy ja huomataan päivittäin. Voit lisäksi hallita robottia iRobots HOME sovelluksella, jossa voit seurata statuksia, ajastaa ja hallita robottia. Siinä on ainutlaatuisesti muotoillut Dual Multi-Surface kumiharjat, jotka sopivat lattiaasi, ja keräävät kaiken mitä näet – sekä kaiken mitä et näe. Jos sinulla on Alexa- tai Google Home-liitettyjä laitteita, voit yhdistää Roomba i7150 imurisi näihin.

  • iAdapt 3.0 navigoinnilla
  • Itsetyhjennyksen mahdollisuus
  • Sopii kaikkiin huoneisiin
  • Hallitse älypuhelimella
  • TM testvinder finland

2. iRobot Roomba 675 -robotti-imuri

(Halpa robotti-imuri)

paras-robotti-imuriiRobot Roomba 675 on edullinen ja halpa robotti-imuri, jossa on vain perusautomaatio ominaisuudet. Se toimii hyvin paljailla lattioilla ja kerää suurimman osan liasta, mutta sillä on vaikeuksia poistaa lemmikkien karvoja, esimerkiksi matoista. Se pystyy navigoimaan matoilla, mutta toimii huonosti tällä pintatyypillä.

Onneksi akun kesto on erinomainen ja tarjoaa jopa kaksi tuntia jatkuvaa käyttöä ja latauksen suunnilleen samassa ajassa. Tämän robotti-imurin laatu on hyvä, mutta siinä on paljon toistuvia latauksia. Paljailla lattioilla iRobot Roomba 675 on turvallinen käyttää. Se poistaa tehokkaasti suurimman osan roskista paljailta lattioilta, mutta kamppailee hiusten kanssa. Sillä ei ole erityistä puhdistuskuviota, mutta se siivoaa koko huoneen vaivattomasti.

Roomba 675 sisältää erilaisia elementtejä, jotka on huollettava säännöllisesti, mikä on välillä vaivaannuttavaa. Roomba 675 on hyvin tehty. Se koostuu kestävästä muovista, jossa on kiiltävä yläosa ja mattapuskuri. Lisäksi se sisältää hyvä likasäiliön, jossa on integroitu poistoputki, päällä on sumuinen muovikansi, joka on läpinäkyvä ja näyttää siltä, että se voi rikkoutua, jos se putoaa.

Kuten muutkin robotti-imurit, itse pölynimuri ei vaadi asennusta, mutta sinun on koottava latausasema tälle robotti-imurille.

Kolme tärkeintä painiketta ohjaavat robotissa puhdistusta, pistepuhdistusta ja paluuta telakkaan, kun akun merkkivalot palavat painikkeiden yläpuolella.

Tässä imurissa on myös kantokahva ja sisäänrakennetut kaiuttimet, jotka varoittavat imurin tilasta, esimerkiksi kun se aloittaa tai lopettaa siivouksen.

Plussat

• Erittäin kestävä

• Halpa

• Tunnistaa erittäin likaiset alueet ja keskittyy niihin

• Siinä on Wi-Fi-yhteys.

Haittoja

• Meluisa.

• akkua pitää ladata välillä usein, mutta se hoitaa sen itsestään

3. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro

(Robotti-imuri mopilla)

paras-robotti-imuriXiaomi tunnetaan yleisesti uskomattomista hinnoista tinkimättä ominaisuuksista (tai laadusta). Olemme valinneet Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pron kolmanneksi ja viimeiseksi arvostelussamme.

Siinä on paljon kehittyneitä ominaisuuksia, jotka tekevät elämästäsi yksinkertaisempaa, mutta sinun on myös kohdattava tiettyjä rajoituksia, jotka voivat olla vähäisiä riippuen siitä, miten aiot käyttää robottia.

Tämä tietty malli on kallis. Se on hyvin tehty, siinä on pitkä akunkesto ja liikkuu mukavasti. Se toimii myös tehokkaasti paljailla lattioilla ja poistaa lian matalapintaisista matoista.

Se ei pysty puhdistamaan korkeapintaisia mattoja ja siinä on monia liikkuvia osia, jotka vaativat säännöllistä huoltoa. Tämä robotti on rakennettu kuitenkin kestämään, joten huoltamisen tarve on harvinaista.

Muovinen runko ja kumiset pyörät muistuttavat Roborock-imureita, kuten Roborock S4 Max. Sivuharja kuluu ja roskakori saattaa särkyä, jos se putoaa, joten ole varovainen.

Imurin harjatelaan pääsee käsiksi poistamalla imurin muovikannen. Harjarulla voidaan sitten vapauttaa, ja voit käyttää mukana toimitettua puhdistustyökalua poistaaksesi sotkeutuneet hiukset tai lian sen harjaksista.

Älä unohda puhdistaa laakereita kerääntyneestä pölystä tai liasta. Kerran viikossa sinun tulee puhdistaa itse harjarulla, jotta se pysyy hyvässä toimintakunnossa.

Varovasti koputtaminen roskasäiliön päälle riittää tyhjentämään sen. Koska se on niin pieni, sinun on avattava se usein.

Plussat

• Sen mukana tulee huippuluokan harjaton moottori.

• LDS-lasernavigointijärjestelmä.

• Erinomainen paljaan lattian tehokkuus.

• Laadukas rakenne.

• Erittäin pitkä akunkesto

– Sisältää moppaustoiminnon

Haittoja

• Suhteellisen kallis

Mitä pitää tietää robotti-imuria valitessa?

Nykypäivänä on vaikea valita oikea robotti-imuri omaan kotiin, koska valinnan määrää on todella paljon. Imurit omaavat paljon eri toimintoja ja lisäosia, joista kaikista ei moni ikinä ole kuullutkaan. Tämän takia olemme koonneet alla olevan osto-oppaan robotti-imureiden valintaan.

Koko

Mieti, minkä tyyppistä lattiaa sinulla on kotonasi. Kuinka paksu mattosi on ja kuinka hyvin robotti pystyy sen imuroimaan. Muista, että robotti-imuri saattaa joutua keräämään paljonkin likaa ja pölyä, jolloin tarvitset suuremman pölysäiliön. Kun etsit robotti-imuria, pidä kaikki nämä asiat mielessä.

Budjetti

Kuten aiemmin todettiin, edistyneimmät robotti-imurit voivat maksaa yli 1 000 euroa. Alle 200 eurolla voit hankkia robotin, jossa on joitain huippuluokan ominaisuuksia. Mutta Wi-Fi tai itsetyhjentyvä pölysäiliö voi puuttua tällä alueella usein. Robotti-imurissa tulee usein enemmän ominaisuuksia, mitä kalliimpi se on.

Sovelluspohjainen ohjaus Wi-Fi-yhteydellä

Tietyissä tapauksissa robotti-imurit voidaan linkittää tiettyihin sovelluksiin Wi-Fi:n avulla. Sovellukset voivat valvoa ja ajoittaa siivousaikoja robotti-imurillesi. Lisäksi voit käyttää niitä talosi pohjapiirroksen tekemiseen ja kieltoalueiden merkitsemiseen.

Robotti-imureissa on monesti erilaisia navigointijärjestelmiä. Jos valitset huonolaatuisen robotti-imurin, se liikkuu todennäköisesti epäsäännöllisesti ja pomppii seinistä ja esteistä toisiin.

Lasereita ja optisia antureita sitä vastoin käytetään tietyissä keskisuurissa ja huippuluokan versioissa. Kaikki robotti-imurit eivät omaa näitä ominaisuuksia.

Tyypit ja kartoitus

Imuteho ja suorituskyvyn suhteen jokainen robotti-imuri on ainutlaatuinen. Jotkut saattavat esimerkiksi sopia paremmin kovalle lattialle kuin matolle, koska ne imuroi pölyn ja roskat paremmin kuin lemmikkieläinten karvat.

Robotti-imurin kartoituskyky on kriittinen ominaisuus. Jos sinulla ei ole aikaa noutaa lattiamattoasi, mutta haluat silti siivota olohuoneen. Halpa robotti-imuri ei usein omaa kartoitus ominaisuutta, mikä on meidän mielestä esto ostopäätökselle. Osa robotti-imureista imuroi tällöin mistä sattuu ilman järkevää suunnitelmaa.

Akku

Robotti-imurissa on oma-akku, josta se saa virtaa kaikkialla talossa. Robotti-imureiden akkutasot vaihtelevat kuitenkin mallien välillä. Jos sinulla on iso talo ja siivous pinta-alaa paljon kannattaa tähän kiinnittää huomiota erityisen paljon. Ei kannata ostaa robotti-imuria, joka ei kykene siivoamaan koko taloa yhdellä latauksella.

Melutaso

Yksi ehdottoman tärkeä robotti-imurien vertailu kohde on melutaso. Eli kuinka paljon ne tuottavat melua imuroidessaan. Kukaan ei jaksa kuunnella monta tuntia samaa kovaa ääntä. Suurin osa robotti-imureista on kuitenkin melko hiljaisia.

Melutasoa mitataan robotti-imureissa desibeleissä. Hiljaisimmat robotit pörräävät 40-50 dB välillä ja muut 60-90 dB välillä. Kannatttaa kuitenkin ottaa huomioon, että 70-80 dB välikin on hiljaisempi kuin ”perus imureissa”. Robotti-imuri on siis yleisesti ottaen hiljaisempi, kuin muut imurit.

Kestävyys ja laatu

Robotti-imureita on monen laatuisia. Paras robotti ei välttämättä ole lähikaupasta ostettu. Robotti-imurin täytyy olla laadukas ja kestävä, jotta se olisi järkevä ostaa. Halvalla budjetilla on mahdollista löytää hyvä robotti-imuri juuri sinulle, mutta se vaati pientä vaivannäköä.

Mistä sitten tietää, että robotti-imuri on kestävä ja hyvä laatuinen. Yksi hyvä tapa on katsoa robotti-imureiden takuita ja valmistajia. Hyviä valmistajia on, esimerkiksi Irobot. Toinen hyvä vaihtoehto on lukea arvosteluita ja kokemuksia sekä jättää testaaminen muille kuten meille.

Robotti-imuri kokemuksia

Robotti-imureista on paljon hyviä kokemuksia yleisesti ottaen. Testaajat ovat pitäneet erityisesti robotti-imureista niiden tehokkuuden ja itsenäisyyden takia. Laadukkaat robotti-imurit pystyvät tarjoamaan reilusti toiminta-aikaa, jotta talo pysyy varmasti siistinä ja pölyttömänä päivittäin. Perheissä, joissa on eläimiä, on pystynyt parantamaan sisäilmaa huomattavasti robotti-imurin ansiosta. Robotti-imurin hiljaisuus on ollut myös kovassa suosiossa.

Robotti-imureille haastavimmat paikat ovat aina seinän vierustat ja nurkat. Ne eivät välttämättä niin sanotusti yllä nurkkien kulmaan. Huono siivouslaatu näissä paikoissa johtuu hyvin usein huonosta robotti-imurista. Nykyaikainen ja tehokas robotti-imuri selviää kuitenkin näistä haasteista helposti. Tässä vertailussa kerrotut robotit ovat erinomaisia vaihtoehtoja hyvään siivoamiseen.

Robotti-imurit on koettu varsin helpoiksi huoltotyön osalta. Pölysäiliön tyhjennys ja puhdistus ovat olleet käytännössä ainoita hoito toimenpiteitä, joita robotti-imureiden kanssa tarvitsee tehdä. Kuitenkin yleinen puhdistaminen on tarpeellista. Kokonaisuudessaan robotti-imurit ovat saaneet hyviä kokemuksia niiden siivous tuloksen ansiosta.

Yhteenveto paras robotti-imuri

Viimeinkin vuoden 2023 parhaaseen robottipölynimurin testimme päättyy. Jos olet edelleen epävarma siitä, mikä imuri on sinulle paras, suosittelemme iRobot Roomba i7Tämä on luettelomme laadukkain robotti-imuri. Roomba 675 Robot Vacuum sen sijaan on edullisempi vaihtoehto ja sopivampi, joillekkin kotitalouksille.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top