Top 3 parasta robotti-imuria kotiin – Mikä on tehokkain?

parhaat-roboti-imurit-kotiin

Oletko kyllästynyt jatkuvaan siivoamiseen tai pölyn, murujen ja muiden roskien imurointiin lattioistasi ja huonekaluistasi? Robottipölynimuri voi osoittautua erittäin hyödylliseksi kodin yleisessä siisteydessä.

Miksi ostaa robotti-imuri? Hengitä syvään ja yritä kuvitella tämä: pieni, huomaamaton laite, joka liikkuu huoneesta toiseen ja suorittaa ärsyttävää kodin siivousta samalla kun rentoudut. Robotti-imurit voivat tehdä tästä todellisuutta kohtuullisin kustannuksin.

Robottipölynimurin valitseminen markkinoilta on nykyään vaikeaa. Mikä vaihtoehto sopii sinulle? Löydä vuoden 2022 paras robottipölynimuri lukemalla koko artikkeli ja selvittämällä niiden eri ominaisuudet.

Markkina-analyysitiimimme on koonnut 3 parasta kotikäyttöön tarkoitettua robotti-imuria nykymarkkinoilla, jotka löydät alta.

Ovatko robotti-imurit sen arvoisia?

Robotti-imuri maksaa enemmän kuin tavallinen imuri (tosin ei aina). Nämä versiot vaihtelevat 200 eurosta 1 000 euroon. Jopa matalalla tasolla se on suuri investointi. Mieti, mitä saat rahoillasi.

Imurointi on tylsää toimintaa, ellet pidä siitä. Talosi koosta riippuen robotti-imuri voi säästää siivousajassa muutamasta minuutista muutamaan tuntiin viikossa. Se yksin saa jotkut ihmiset harkitsemaan robotti-imurin ostamista.

Lisäksi robotti-imurit ovat nyt lähes yhtä vahvoja ja tehokkaita kuin tavalliset imurit. Nämä robotit käyttävät pyöriviä harjarullia ja sivuharjoja kotisi puhdistamiseen..

Ne ovat myös pieniä eivätkä vie paljon tilaa. Ne voivat myös mennä useimpien sohvien ja pöytien alle, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Wi-Fi-yhteensopivien robotti-imurien hinta on laskenut merkittävästi viime vuosina. Mitä etuja yhteydenpidosta on? Voit määrittää ja ohjata älykkäitä robotti-imureita matkapuhelimellasi.

Meidän valintamme

Asiantuntijamme tarkastelevat myös, kuinka järkeviä säätimet ovat sekä kuinka vaikeaa niitä on ohjelmoida. Lisäksi olemme selvittäneet kuinka äänekkäitä jokainen imuri on ja miten helppoa on muun muassa irrottaa ja tyhjentää pölysäiliö.

Nämä ovat 3 parasta robotti-imuria, jotka voit ostaa vuonna 2022:

Top 3 parasta robotti-imuria —arvostelu

iRobot Roomba 694 robotti-imuri

(Paras kaiken kaikkiaan)

paras-robotti-imuri

Tekniset tiedot

• Mitat: 34 x 34 x 9 cm

• Tilat: Imurointi

• Kokonaispaino: 3 Kg

• Sisäänrakennetun roskakorin tilavuus: 0,35 litraa

• Wi-Fi-yhteys: Kyllä

iRobot Roomba 694 on paras valintamme vuoden 2022 parhaaseen robotti-imuri arvosteluun. Jos harkitset robotti-imurien ostamista, ensimmäinen premium-brändi, joka tulee mieleen, on iRobot.

Roomba 694 voi kiinnostaa sinua, jos etsit edullista, helppoa ja tehokasta robotti-imuria. Se on enemmän, kuin Roomba 675, mutta siinä on päivitetty etulevy nykyaikaisempaan tyyliin.

Ensimmäisestä julkaisustaan vuonna 2020 lähtien iRobot Roomba 694 on edelleen saatavilla Amazonissa. Se on toimiva vempain, mutta se ei kartoita talosi pohjaratkaisua tai seuraa asetettua reittiä.

iRobot Home -sovelluksella puolestaan voit antaa sille ohjeita ja seurata sen edistymistä.

Lisäksi 694-malli on tyylikäs pölynimuri. Vanhemman 675:n karkean harmaat muoviosat ovat korvanneet kypsemmmän suunnittelun, aivan kuten työhaastatteluun valmistautuva opiskelija. Jopa harmaa kantokahva 675:stä on poissa.

Kaiken kaikkiaan tämä robotti-imuri toimii parhaiten kovilla pinnoilla, kuten betonilla ja laatoilla, mutta ei niin hyvin matolla. Siitä puuttuu älykäs polkuominaisuus, mutta se tarjoaa muita olennaisia automaatioominaisuuksia, kuten korkeuden ja tehon automaattisen säädön puhdistusolosuhteiden mukaan.

Kuten monet robotti-imurit, tämäkin on vaikea ylläpitää ja hieman kalliimpi kuin muut iRobotin versiot. Sillä on vaikeuksia imeä lemmikkieläinten karvoja ja suuria materiaaleja.

Plussat

• Vaivaton puhdistusteho.

• Erittäin pitkä akunkesto

• Automaattinen korkeudensäätö tehdään.

• Puhdistusasetukset ajastimilla sovelluksessa.

• Siivousvalinnat sijainnin mukaan.

• Wi-Fi-yhteys

• 3-vaiheinen puhdistusjärjestelmä

Haittoja

• Kartoitusta ei ole.

iRobot Roomba 675 -robotti-imuri

(Paras edullinen robotti-imuri)

paras-robotti-imuri

Tekniset tiedot

• Mitat: 34 x 34 x 9 cm

• Tilat: Imurointi

• Kokonaispaino: 3 Kg

• Sisäänrakennetun roskakorin tilavuus: 0,6 litraa

• Wi-Fi-yhteys: Kyllä

iRobot Roomba 675 on edullinen ja edullinen robottipölynimuri, jossa on vain perusautomaatio ominaisuudet. Se toimii hyvin paljailla lattioilla ja kerää suurimman osan liasta, mutta sillä on vaikeuksia poistaa lemmikkien karvoja, esimerkiksi matoista. Se pystyy navigoimaan matoilla, mutta toimii huonosti tällä pintatyypillä.

Onneksi akun kesto on erinomainen ja tarjoaa jopa kaksi tuntia jatkuvaa käyttöä ja latauksen suunnilleen samassa ajassa. Tämän robotti-imurin laatu on hyvä, mutta siinä on paljon toistuvia latauksia. Paljailla lattioilla iRobot Roomba 675 on turvallinen käyttää. Se poistaa tehokkaasti suurimman osan roskista paljailta lattioilta, mutta kamppailee hiusten kanssa. Sillä ei ole erityistä puhdistuskuviota, mutta se siivoaa koko huoneen vaivattomasti.

Roomba 675 sisältää erilaisia elementtejä, jotka on huollettava säännöllisesti, mikä on välillä vaivaannuttavaa. Roomba 675 on hyvin tehty. Se koostuu kestävästä muovista, jossa on kiiltävä yläosa ja mattapuskuri. Lisäksi se sisältää hyvä likasäiliön, jossa on integroitu poistoputki, päällä on sumuinen muovikansi, joka on läpinäkyvä ja näyttää siltä, että se voi rikkoutua, jos se putoaa.

Kuten muutkin robotti-imurit, itse pölynimuri ei vaadi asennusta, mutta sinun on koottava latausasema tälle robotti-imurille.

Kolme tärkeintä painiketta ohjaavat robotissa puhdistusta, pistepuhdistusta ja paluuta telakkaan, kun akun merkkivalot palavat painikkeiden yläpuolella.

Tässä imurissa on myös kantokahva ja sisäänrakennetut kaiuttimet, jotka varoittavat imurin tilasta, esimerkiksi kun se aloittaa tai lopettaa siivouksen.

Plussat

• Erittäin kestävä

• Halpa

• Edullinen.

• Tunnistaa erittäin likaiset alueet ja keskittyy niihin

• Siinä on Wi-Fi-yhteys.

Haittoja

• Meluisa.

• akkua pitää ladata välillä usein, mutta se hoitaa sen itsestään

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro

(Robotti-imuri mopilla)

paras-robotti-imuri

Tekniset tiedot

• Mitat: 47 x 41,5 x 15,5 cm

• Toiminnot: Lakaisu ja moppaus

• Kokonaispaino: 3,6 Kg

• Wi-Fi-yhteys: Kyllä

Xiaomi tunnetaan yleisesti uskomattomista hinnoista tinkimättä ominaisuuksista (tai laadusta). Olemme valinneet Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pron kolmanneksi ja viimeiseksi arvostelussamme.

Siinä on paljon kehittyneitä ominaisuuksia, jotka tekevät elämästäsi yksinkertaisempaa, mutta sinun on myös kohdattava tiettyjä rajoituksia, jotka voivat olla vähäisiä riippuen siitä, miten aiot käyttää robottia.

Tämä tietty malli on kallis. Se on hyvin tehty, siinä on pitkä akunkesto ja liikkuu mukavasti. Se toimii myös tehokkaasti paljailla lattioilla ja poistaa lian matalapintaisista matoista.

Se ei pysty puhdistamaan korkeapintaisia mattoja ja siinä on monia liikkuvia osia, jotka vaativat säännöllistä huoltoa. Tämä robotti on rakennettu kuitenkin kestämään, joten huoltamisen tarve on harvinaista.

Muovinen runko ja kumiset pyörät muistuttavat Roborock-imureita, kuten Roborock S4 Max. Sivuharja kuluu ja roskakori saattaa särkyä, jos se putoaa, joten ole varovainen.

Imurin harjatelaan pääsee käsiksi poistamalla imurin muovikannen. Harjarulla voidaan sitten vapauttaa, ja voit käyttää mukana toimitettua puhdistustyökalua poistaaksesi sotkeutuneet hiukset tai lian sen harjaksista.

Älä unohda puhdistaa laakereita kerääntyneestä pölystä tai liasta. Kerran viikossa sinun tulee puhdistaa itse harjarulla, jotta se pysyy hyvässä toimintakunnossa.

Varovasti koputtaminen roskasäiliön päälle riittää tyhjentämään sen. Koska se on niin pieni, sinun on avattava se usein.

Plussat

• Sen mukana tulee huippuluokan harjaton moottori.

• LDS-lasernavigointijärjestelmä.

• Erinomainen paljaan lattian tehokkuus.

• Laadukas rakenne.

• Erittäin pitkä akunkesto

– Sisältää moppaustoiminnon

Haittoja

• Suhteellisen kallis

Mitä ottaa huomioon kun ostat robotti-imurin?

Nykypäivänä on vaikea valita oikea robotti-imuri omaan kotiin, koska valinnan määrää on todella paljon. Imurit omaavat paljon eri toimintoja ja lisäosia, joista kaikista ei edes ikinä ole kuullutkaan. Tämän takia olemme koonneet alla olevan osto-oppaan.

Koko

Mieti, minkä tyyppistä lattiaa sinulla on kotonasi. Kuinka paksu mattosi on, jos sellainen on? Muista, että robotti-imuri saattaa joutua keräämään kissanhiekkoja tai raskasta turkista, joten harkitse tätä ennen kuin ostat sellaisen. Kun etsit robotti-imuria, pidä kaikki nämä asiat mielessä.

Budjetti

Kuten aiemmin todettiin, edistyneimmät robottiimurit voivat maksaa yli 1 000 euroa. Alle 200 eurolla voit hankkia laitteen, jossa on joitain huippuluokan ominaisuuksia. Mutta Wi-Fi tai itsetyhjentyvä roskakori voi puuttua tällä alueella usein.

Sovelluspohjainen ohjaus Wi-Fi-yhteydellä

Tietyissä tapauksissa robottiimurit voidaan linkittää tiettyihin sovelluksiin Wi-Fi:n avulla. Sovellukset voivat valvoa ja ajoittaa siivousistuntoja robotti-imurillesi. Lisäksi voit käyttää niitä talosi pohjapiirroksen tekemiseen ja kieltoalueiden merkitsemiseen.

Robotti-imurit käyttävät erilaisia navigointijärjestelmiä. Jos valitset huonolaatuisen robottipölynimurin, se liikkuu todennäköisesti epäsäännöllisesti ja pomppii seinistä ja esteistä.

Lasereita ja optisia antureita sitä vastoin käytetään tietyissä keskisuurissa ja huippuluokan versioissa.

Tyypit ja kartoitus

Suorituskyvyn suhteen jokainen robotti-imuri on ainutlaatuinen. Jotkut saattavat esimerkiksi sopia paremmin kovalle lattialle kuin matolle, koska ne siivoavat pölyn ja roskat paremmin kuin lemmikkieläinten karvat.

Robottipölynimurien kartoituskyky on kriittinen. Jos sinulla ei ole aikaa noutaa lattiamattoasi, mutta haluat silti siivota olohuoneen, halvempiin siivoojiin voi tulla magneettiliuskoja tai paristokäyttöisiä torneja, joilla voit pitää robotti-imuurin loitolla, esimerkiksi portaista.

Yhteenveto

Viimeinkin vuoden 2022 parhaaseen robottipölynimurin testimme päättyy. Jos olet edelleen epävarma siitä, mikä imuri on sinulle paras, suosittelemme iRobot Roomba 694:ää. Tämä on luettelomme laadukkain robotti-imuri. Roomba 675 Robot Vacuum sen sijaan on edullisempi vaihtoehto ja sopivampi, joillekkin kotitalouksille.