Top 5 parasta yleiskonetta 2023

paras-yleiskone

Poista leipomisen kova työ KitchenAidin, Cuisinartin, Smegin ja Wolf Gourmetin parhailla yleiskoneilla, jotka olemme testanneet tiimimme kanssa. Olemme paistaneet kakkuja, keksejä ja tuoretta leipää selvittääksemme, mitkä yleiskoneet tekevät parhaat helpoiten, joten parhaasta yleiskoneetoppaastamme löydät mallit, jotka Fixut -tiimi on testannut ja vertaillut.

Yleiskoneet on jokaisen kotileipurin pakollinen laite keittiöön. Siitä on loputtomasti hyötyä, kun yhdistät voita ja jauhoja valmistaaksesi kuppikakkuja, ja jos teet monimutkaisia leivonnaisia, kuten pavlovaa tai hapantaikinaleipiä, voit yksinkertaisesti kytkeä yleiskoneesi päälle ja lisätä tarvittavat ainekset tarpeen mukaan. Monet parhaat leipurit suosittelevat yleiskonetta kaikille leipureille ja kotikokeille, sen käytännöllisyyden vuoksi.

Monet yhdistävät parhaat yleiskoneet KitchenAidiin, kun ikoninen Artisan on varannut ylpeästi paikkansa missä tahansa designkeittiössä. Niiden tilavuus on 5 litraa, joka sopii täydellisesti monikerroksisiin kakkuihin, mutta ne myös näyttävät kauniilta kaikilla keittiön tiskilleillä, ja niitä on saatavana laajassa valikoimassa värejä. Värivalikoiman ansiosta ne sopivat jokaisen keittiön värimaailmaan. Kun olet valinnut yleiskoneesi, voit myös yhdistää sen yhteen parhaista tehosekoittimista koordinoidaksesi laitteesi merkin ja värin mukaan. 

Alta löydät meidän valitsemat parhaat yleiskoneet ja arviot niistä:

paras-yleiskone

1. Kitchenaid Artisan yleiskone

Meidän kokeilema ja rakastama KitchenAid Artisan on paras yleikone, jota suosittelemme yleisesti kaikille. Yleiskone ei esittelyjä kaipaa. Tämä on paras yleiskone testiemme mukaan!

paras-yleiskone

2. Bosch Keittiökone MUM5

Tyylikäs ja tehokas Bosch yleiskone monipuolisilla varusteilla. Erittäin helppo ja turvallinen käyttää. Laite vaivaa jopa jopa 2,7 kg kakkutaikinan tai 1,9 kg hiivataikinan.

paras-yleiskone

3. Kenwood Chef XL KVL4100S

Kenwood Chef teräksisellä rattaistolla varustettu 1200W moottori vaivaa raskaat taikinat ongelmitta ja Kenwood kestää kovassakin käytössä vuodesta toiseen. Tämä on tehokas yleiskone!

paras-yleiskone

4. Champion yleiskone

Champion CHKA200 on tyylikäs yleiskone, joka sopii täydellisesti kaikkiin koteihin. Tämä on edullinen yleiskone, mutta se kestää kuitenkin kovaa käyttöä!

Mikä on paras yleiskone?

Vertailumme testivoittajaksi paljastui KitchenAid Artisan yleiskone. Tämän yleiskoneen teho ja monipuolisuus antoi sille ykkössijan vertailussamme. Artisan sopii kaikille kotikokeille, mutta myös ammattilaisille sen tehokkuuden vuoksi. Lisäksi se on saatavilla monissa eri väreissä.

 Suosituin budjettivalinnamme on Champion yleiskone, joka on tällä hetkellä paras alle 100 euron yleiskone. Se on myös ihana katseltavaa, sillä siinä on värivalikoima ja vaatimaton koko kaikenkokoiseen keittiöön.

1. Kitchenaid Artisan yleiskone

Plussat:

+ Saatavana loputtomassa valikoimassa värejä
+ Toimii moniin keittiön tilanteisiin
+Voi ostaa lisää eri lisäosia laajentaaksesi sen ominaisuuksia
Miinukset:
– Ei suurin kapasiteetti

Meidän kokeilema ja rakastama KitchenAid Artisan on paras yleikone, jota suosittelemme yleisesti kaikille. Yleiskone ei esittelyjä kaipaa. Siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kulho, mutta voit ostaa lisävarusteita mukauttaaksesi sekoittimesi henkilökohtaiseen tyyliisi.

Miksi pidämme Artisanista:

Tämä klassinen yleiskone ei ole vain näyttävä osa jokaisessa keittiössä, vaan se on myös todellinen työhevonen. Nopeusasetuksia on kuusi, ja kallistuspään avulla voit helposti lisätä ainesosia ja kytkeä lisälaitteet pois tai päälle.

Tämän yleiskoneen mukana tulee kaikki lisälaitteet, joita tarvitset kaikkiin leivontatarpeisiisi. Se sisältää metallivispilän kananmunien vatkaamiseen, litteän vispilän kakkutaikinan pyörittämiseen ja taikinakoukun leipätaikinan työstämiseen.

Olimme erityisen vaikuttuneita KitchenAid Artisanin mukana toimitetusta litteästä vispilästä. Se sekoitti sokerin ja voin yhteen pienellä väliintulolla ennen kuin lisäsimme munat ja jauhot tehdäksemme helppoja kakkuja. Taikinakoukku tarvitsi hieman enemmän valvontaa isommissa leivisssä, mutta sopii briossille tai hapantaikinalle täydellisesti.

Hyvä tietää:

Artisan on valmistettu Yhdysvalloissa, ja se on todella laadukas kone hintaan nähden. Saatat huomata, että 5 litran kapasiteetti ei riitä suurimpien kakkujen valmistukseen, mutta useimmille kotikokeille se on paras valinta, joten suosittelemme sitä yleisesti kaikille.

 

2. Bosch Keittiökone MUM5

Tyylikäs ja tehokas Bosch yleiskone monipuolisilla varusteilla. Erittäin helppo ja turvallinen käyttää. Laite vaivaa jopa jopa 2,7 kg kakkutaikinan tai 1,9 kg hiivataikinan sekä valmistaa kuohkeat kakkutaikinat. Mukana vihannesleikkuri, jossa käännettävät raastin- ja viipalointiterät sekä raasteterä sekä tehosekoitin keittojen ja smoothieiden valmistusta varten. Käytännöllisessä tarvikepussissa varusteet säilyvät tilaa säästäen esim. kulhossa.

Mukana tulevat varusteet:

 • Taikinakoukku, pallovispilä ja tehovispilä
 • Vihannesleikkuri, jossa 3 terävaihtoehtoa: käännettävät raastin- ja viipalointiterä sekä raasteterä
 • Muovinen tehosekoitin, tilavuus 1.25 l
 • Interaktiivinen resepti DVD, jossa myös ohjeet lisävarusteiden käyttöön
 • Moottoriteho: 1000 W
 • 3D PlanetaryMixing: Nopeaa ja perusteellista sekoittamista kolmisuuntaisen liikkeen ansiosta
 • 7 nopeussäätöä ja käynnistyskytkin
 • EasyArmLift: Sekoitusvarren saa siirrettyä kolmeen eri asentoon helposti nappia painamalla
 • Suuri kulho harjattua terästä (3,9 l), jopa 2,7 kg kakkutaikinalle tai 1,9 kg hiivataikinalle
 • Laajennettavissa useilla eri lisävarusteilla

3. Kenwood Chef XL KVL4100S -yleiskone

Kenwood Chef XL -yleiskoneen teräksisellä rattaistolla varustettu 1200W moottori jaksaa vaivata raskaatkin taikinat ongelmitta ja Kenwood kestää kovassakin käytössä vuodesta toiseen.

Kulhotyökaluja pakkauksessa on mukana kolme: K-vatkain, taikinakoukku ja pallovispilä.

Markkinoiden laajin lisälaitevalikoima tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia. Lisälaitteita varten koneessa on kolme voimansiirron ulostuloa ja lisälaitteita on saatavilla moneen makuun aina teholeikkurista viljamyllyyn tai lihamyllystä sitruspusertimeen.

Tekniset tiedot:

 • Kenwood Chef XL KVL4100S
 • 6,7L tilava teräskulho
 • Teho 1200W
 • Planetaarinen sekoitusliike
 • 3 vatkainta: Taikinakoukku, K-vatkain ja pallovispilä
 • Yksiosainen roiskesuoja
 • Kolme voimansiirron ulostuloa
 • Elektroninen nopeudensäädin
 • Portaaton nopeudensäätö ja pulssitoiminto
 • Avattava ja lukittava yläosa
 • Koko (k x l x s): 34.5 x 38.5 x 28.0cm
 • Paino: 7,6kg
 • Takuu 2 vuotta

4. Champion yleiskone (edullinen)

Champion CHKA200 on moderni ja tyylikäs yleiskone, joka sopii täydellisesti kaikkiin koteihin. Yleiskone on kätevä apulainen niin leipomisessa kuin kerman vatkaamisessakin. Vakaa rakenne ja liukumattomat jalat varmistavat että laite seisoo vakaasti alustallaan nopeudesta ja sekoitettavasta määrästä riippumatta.

CHKA200-yleiskoneen teho on 700 W. Planetaarinen sekoitusliike sekoittaa hyvin ja tasaisesti joka kerta. Laitteessa on 10 nopeutta ja syke-toiminto. 

Ruostumattomasta teräksestä valmistettuun viiden litran kulhoon mahtuu isokin taikina.

CHKA200-yleiskoneen mukana saat suuren valikoiman alumiinisia tarvikkeita. Vatkain kananmunien, kerman, taikinan, jne. vatkaamiseen, taikinakoukun painavammalle pulla- ja leipätaikinalle, sekä sekoitustarvikkeen/kaapimen esimerkiksi perunamuusille, kevyelle taikinalle tai täytteille. Mukana tuleva roiskesuoja estää aineiden roiskumisen säiliöstä. Voit myös lisätä aineksia koneen ollessa käynnissä ilman sotkua ja roiskeita.

Ominaisuudet:
– Teho: 700 W
– Planetaarinen sekoitus
– 10 nopeutta
– Syketoiminto
– 5 litran ruostumaton teräskulho
– Johdon pituus: 1 m
– Mukana toimitettavat tarvikkeet: roiskesuoja, vatkain, taikinakoukku ja kaavin

5. Russel Hobbs yleiskone

Tehokas yleiskone Russel Hobbsilta. Tämä yleiskone sopii kaikille leipureille, jotka eivät ehkä leivo kovinkaan suurelle perheelle. Kone on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä takaa pitkäikäisyyden.

Paljonko yleiskoneesta kannattaa maksaa?

Ei voida kiistää, että huipputason yleiskoneet voivat olla kalliita. Oppaamme kallein voi maksaa jopa 400 euroa, mutta on mahdollista saada tehokas yleiskone 100 eurolla, jos olet valmis tinkimään ulkonäöstä tai kulhon tilavuudesta ja käytännöllisyydestä.

Useimmat yleiskoneet maksavat noin 300 euroa, ja jos sydämesi on KitchenAid-sekoittimessa,

Jos sinulla on budjettia ja haluat päivittää puulusikkasi, tutustu parhaaseen sauvasekoittimeen, joka maksaa paljon vähemmän, mutta voit silti tehdä kuorrutuksen ja kakkusekoituksen helposti.

Huomio nämä yleiskonetta ostaessa

Klassikko syystä oppaamme paras yleiskone on Kitchenaid Artisan yleiskone. Sitä on saatavana yli 42 värissä, ja siinä on valtava valikoima kulhoja, joiden avulla voit muuttaa suunnitteluasi ja saavuttaa haluamasi ulkoasun, mutta se pystyy myös erittäin hyvin nostamaan keittiössä myrskyn.

Suosituin budjettivalinnamme on Frigidaire ESTM020 Stand Mixer, joka on tällä hetkellä paras myytävänä alle 100 dollarilla seisova mikseri. Se on myös ihana katseltavaa, sillä siinä on värivalikoima ja vaatimaton koko kaikenkokoiseen keittiöön.

Jotta voit valita sinulle parhaan keittiön yleiskoneen, sinun tulee harkita joitain tärkeimpiä tarpeitasi ja mieltymyksiäsi ennen haun aloittamista. Alla on viisi tekijää, jotka sinun tulee ottaa huomioon ennen parhaan yleiskoneen ostamista.

1. Ruoanlaitto tarpeesi

Mieti, mihin todennäköisesti käytät tätä sekoitinta, sekä valmistamiesi reseptien tarpeiden, että tavallisesti tarvitsemiesi ruokien määrän suhteen. Jos teet kaikille ystävillesi lahjaksi paljon leipää joka pyhäpäivä tai haluat tehdä isoja keksejä juhliin, kannattaa valita mikseri, jolla voi valmistaa monta taikinaa kerralla. Esimerkiksi suosittelemamme Kitchenaid Artisan sopii tähän loistavasti.

2. Hintaluokka

Jos pidät sauvasekoittimista, voit löytää paljon vaihtoehtoja alle 100 eurolla (jotkut lähempänä 30 euroa). Jos olet valmis investoimaan yleiskoneeseen, useimmat mallit maksavat sinulle 200–500 euroa. Jotkut kaupalliset mallit Useimmille kotikokeille 200–300 euron malli on sopiva ja loistava valinta, mutta huippuluokan sekoittimet voivat olla hyvä valinta niille, jotka laittavat ruokaa tai leipovat harvemmin.

3. Paino

Yleiskoneessa haluat pyrkiä painavempaan koneeseen. Mitä painavampi yleiskone on, sitä tukevampi se on sekoittaessaan ja tehdessään eri taikinoita. Haluat sen olevan hyvä ja tukeva, jotta se ei heilu pöydälläsi. On myös tärkeää, että pystyt käsittelemään sitä eli siirtämään sitä paikasta toiseen.

Jos pidät konetta pöydällä, paino voi olla pieni huolenaihe. Jos aiot ottaa sen ulos kaapista joka kerta, kun käytät sitä, valitse malli, jota ei ole liian vaikea nostaa. Jos sen laittaminen kaappiin on suuri vaiva joka kerta, saatat huomata, että et itse tule käyttämään konetta tarpeeksi maksamaasi nähden.

Tyypillisesti vähintään 20 kilon sekoittimet pysyvät vakaan sekoittaessaan paksua taikinaa tai muuta. Kevyemmillä malleilla saattaa olla liikettä pöydäm ympärillä, jolloin sinun on seurattava sitä tarkemmin sen ollessa päällä.

4. Nopeusasetukset

Erityyppiset ruoat vaativat eri sekoitusnopeuksia. Useimmat sekä käsi- että yleiskone mallit tarjoavat useita nopeuksia, yleensä jossain 3-12 eri vaihtoehtoa.

Kaikissa sekoittimissa tulee olla ”hidas käynnistys” -asetus, jonka avulla ainesosien, kuten jauhojen, lisääminen seokseen on helppoa ilman suurta sotkua. Useimmissa malleissa tulisi myös olla riittävän nopea asetus marengin valmistamiseen. Monet leipurit pärjäävät niin kauan, kun heillä on vähintään kolme nopeusvaihtoehtoa, mutta jos olet erityisen vaativa ja haluat leipoa ehdottoman tarkasti, enemmän nopeusasetuksia sisältävän mallin valitseminen voi olla kannattavaa.

5. Koko

Sinulla on kaksi tärkeintä seikkaa koon suhteen:

Kuinka paljon tilaa sinulla on keittiössäsi?

Kuinka paljon ruokaa yleensä toivot tekeväsi sekoittimellasi yhdellä kertaa?

Löydät markkinoilta laajan valikoiman kokoja, ja kuten arvata saattaa, hinnat nousevat yleensä kokojen kasvaessa. Jos leivot ja kokkaat usein monelle ihmiselle ja sinulla on tilaa, suurempaan yleiskoneeseen sijoittaminen helpottaa todennäköisesti elämääsi, ainakin sen verran, että kustannukset ovat sen arvoisia. Jos teet enimmäkseen ruokaa omalle pienelle perheellesi, voit todennäköisesti tyytyä pienestä keskikokoiseen malliin, jotka ovat usein myös halvempia.

Usein kysytyt kysymykset yleiskoneista

Tämän hetken parhaana ja hyvänä yleiskoneena voidaan pitää Kitchenaid artisan yleiskonetta sen tehokkuuden vuoksi.

Myös hyvä edullinen vaihtoehto yleiskoneelle on Champion yleiskone. Siinä on hyvä hinta-laatusuhde.

Mieti ensimmäisenä mihin tulet käyttämään yleiskonettasi. Tämän jälkeen kannattaa alkaa vertailemaan eri malleja ja lisävarusteita, jotka tulevat mukana. Kiinnnitä huomiota kuitenkin näihin asioihin: teho, hinta, kokemukset, avostelut, ja lisävarusteet.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top