Paras tehosekoitin – Testasimme Top 5

paras-tehosekoitin

Meidän valitsemat parhaat blenderit:

 1. Wilfa Power fuel BPF-1200s
 2. Vitamix ascent A23001
 3. Smeg tehosekoitin
 4. Witt Premium-tehosekoitin
 5. Magimix Power blender

 

Miksi ostaa tehosekoitin?

Tehosekoitin on helppo ja kätevä apuväline pirtelöiden, smoothien ja sosekeittojen valmistukseen, varsinkin keittiössä ja miksei muuallakin. Marjojen ja jäiden murskaaminen käsin on työlästä ja haastavaa, mutta blenderillä se onnistuu helposti ja nopeasti. Tehokkain tehosekoitin murskaa myös helposti jäätä ja tekee kylmän juoman valmistuksesta helppoa sekä mukavaa. Tehosekoitinten hinnoissa ja ominaisuuksissa on suuria eroja, joten itselle sopivin laite kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi halvemmat ja heikommalla moottorilla varustetut tehosekoittimet eivät välttämättä kykene murskaamaan jäätä yhtä hyvin, kuin laadukkaammat.

Suunnilleen kaikki blenderit pystyvät murskaamaan marjoja, joten pelkkien smoothieiden tekoon voi valita edullisemman blenderin. Edullisia blendereitä löytyy paljon. Tehosekoitin on loistava väline jos haluat lisätä ruokavalioosi vitamiineja.

Näitä koneita onkin saatavilla joka lähtöön: on yksinkertaisia malleja kevyeen käyttöön ja järeämpitehoisia laitteita kovaan käyttöön ammattilaisille. Suositeltavaa on panostaa tehosekoittimen laatuun, koska se helpottaa huomattavasti sen käyttöä ja elinikää. Tehosekoitin onkin pitkäaikainen kettiönlaite. Laadukkaiden tehosekoittimien käyttö on myös mukavempaa ja tehokkaampaa.

Mitä ottaa huomioon tehosekoittimen valinnassa?

Ainakin kannattaa miettiä mihin käyttötarkoitukseen laite ostetaan, onko se tarpeeksi kestävä (yleensä edullisin paras tehosekoitin ei ole se kestävin ja tehokkain), onko sitä helppo käyttää, onko se tarpeeksi tehokas ja miellyttääkö ulkonäkö silmääsi. Ulkonäöllä on paljon merkitystä ottaen huomioon keittiön ja kodin sisustuksen. Miellyttävän näköinen tehosekoitin on mukavampi pitää esillä, esimerkiksi keittiön työtasolla. Miellyttävän näköinen tehosekoitin myös houkuttelee sen käyttämistä enemmän ja sinut loihtimaan herkullisia smoothieita joka päivä.

Mikä on paras tehosekoitin?

Jos etsit hyvää blenderiä kotkäyttöön, joka ei kuitenkaan maksa kaikkia säästöjäsi, niin tämän hetken paras tehosekoitin on Wilfa BPF-1200S. Noin. 150 euron hinnalla saat loistavan tehosekoittimen, joka sekoittaa ja soseuttaa tehokkaasti. Sitä voi käyttää matalilla kierroksilla pidempiä aikoja.

1. Wilfa Power fuel BPF-1200s

 • Teho

  Sisältää tehokkaan moottorin, joka antaa tehoa huimat 2,2 hevosvoimaa

 • Kannun tilavuus

  Mukana tulevan kannun tilavuus on 2 litraa. Eritilavuuksia kannuja voi ostaa lisävarusteena

 • Mitat

  28 x 20 x 43 cm

 

Wilfa Power Fuel on erittäin tehokas blenderi, jonka huippunopeus on 22 000 kierrosta minuutissa. Sen teho on 1 200 wattia, ja Tritan-kannu kestää jopa 100 astetta, joten blenderi voi sekoittaa puolestasi lähes mitä tahansa. Murskaatpa jäitä, teet smoothien, keittoja, kastikkeita, lastenruokaa, pähkinävoita tai muuta – tämä blenderi on paras ystäväsi keittiössä.

Blenderissä on kolme esiasennettua ohjelmaa (keitto, smoothie, vihannesjuomat), jotka tekevät sen käytöstä helppoa.

– Paras blenderi

– Nopeutta ja kestävyyttä

– Kolme esiasetettua ohjelmaa

– Viisi terää, ruostumatonta terästä

– Power Fuel: 10 vuoden moottoritakuu

– Vaikuttavat 2,5 hevosvoimaa

 

2. Vitamix ascent A23001

 • Teho

  Sisältää tehokkaan moottorin, joka antaa tehoa huimat 2,5 hevosvoimaa

 • Terä

  Viisi terää, ruostumatonta terästä

 • Mitat

  40 x 19,7 x 21,8 cm

Vitamixin Ascent A2300i -blenderilla saat raaka-aineesi täydellisesti hallintaan 2,2 hevosvoiman huimalla moottoriteholla. Säädeltävän nopeuden ansiosta saat jokaiselle raaka-aineelle täydellisesti sopivan asetuksen, halusitpa sitten valmistaa pehmeitä soseita, salsakastikkeita tai mitä tahansa muuta. Sykäystoiminto tuo lisäapua ja helpottaa erilaisten ainesosien käsittelyä. Blenderissä on lisäksi kiinteä ajastustoiminto, joten voit helposti hallita sekoitusaikoja. Ascent A2300i -blenderiin on saatavana useita eri kokoisia kannuja, joten löydät varmasti omiin tarpeisiisi sopivat. Mukana tulevan kannun tilavuus on 2 litraa, muunkokoiset kannut ostetaan erikseen lisätarvikkeena. Vitamix Ascent A2300i -tehosekoitin käyttää Self-Detect-tekniikkaa, mikä tarkoitta sitä, että se tunnistaa tarkasti, mikä kannu tai astia laitteessa on ja säätää asetukset sen mukaan.

Vitamix Ascent A2300i -tehosekoitin on niin turvallinen käytössä, että perheen pienemmätkin voivat huoletta olla mukana valmistamassa herkullisia smoothieita. Tehosekoitin käynnistyy vasta sitten, kun kannu ja kansi ovat kunnolla paikoillaan. Laite myös pysähtyy itsestään heti, kun kansi otetaan pois. Vitaxmixin blenderillä on 10 vuoden takuu, joten voit olla varma, että se kestää käytössä pitkään. Tehosekoitin on helppo puhdistaa. Huuhtele kannu ja täytä sitten lämpimällä vedellä. Lisää joukkoon myös tippa käsitiskiainetta ja sekoita täydellä teholla 20–40 sekuntia. Huuhtele kannu vielä lopuksi vedellä ja anna kuivua. Helppoa! Tutustu mahdollisuuksien maailmaan Vitamix-sovelluksella (iOS ja Android), josta löydät yli 500 reseptiä. Valittavana on neljä upeaa väriä, joten löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon.

3. Smeg tehosekoitin

 • Kolme ohjelmaa

  Smoothie, jään murskaus ja pulssitoiminto, sekä 4 nopeutta.

 • Kannu

  Sisältää kannun, jonka tilavuus on 1,5 litraa

 • Design

  Retrotyylinen

Sekoita jääkylmä smoothie tai kermaisia keittoja tällä tehokkaalla tehosekoittimella, joka tuo parhaat smoothiet kotiisi. Smeg tehosekoitin voi olla paras hankintasi keittiöösi. Tehosekoittimen kapasiteetti on 1,5 litraa ja sen kannu on BPA-vapaata tritaania, joka kestää jopa 70°C:n lämpötilaa. Tehosekoittimessa on kolme ohjelmaa: smoothie, jään murskaus ja pulssitoiminto, sekä 4 nopeutta. Koe myös Smegin smooth start-teknologiaa, joka käynnistää sekoittimen rauhallisesti, ilman äkillisiä nykäyksiä. Hieno suunnittelu on klassista Smegiä, joka on asettanut keittiövälineidemme standardin jo yli 65 vuoden ajan.

– Kestää kuumia nesteitä 70 °C:een saakka

– 3 ohjelmaa ja 4 nopeutta

– Retrohenkinen

– Helppo puhdistaa

4. Witt Premium-tehosekoitin

 • Teho

  Tehokas 1500-wattinen moottori

 • Kannu

  Kannu vankkaa titaanimuovia

 • Lämmitys

  Lämmittää keiton jopa 80 °C:een

Nauti todellisesta voimasta keittiössä Witt Premiumin tehokkaan tehosekoittimen avulla. Tehosekoittimessa on vahva moottori, joka pyörii jopa 30 000 kierrosta minuutissa. Tämä tehosekoitin on varma valinta, jos haluat pitkäikäisen tehosekoittimen! Muutamassa minuutissa nopeus luo tarpeeksi kitkalämpöä keiton lämmittämiseen jopa 80 °C:een ilman kattilaa ja astioita. Blenderikannu on valmistettu tritaanimuovista, jota pidetään lähes rikkoutumattomana, joten se sopii hyvin kotiin, joissa sille on runsaasti käyttöä keittiössä.

Voit valita yhteensä viidestä vaihtoehdosta: keitto, smoothie, vihreä smoothie vahvoista vihanneksista, jään murskaaminen ja puhdistus. Tehosekoittimessa tulee myös mukana blenderisauva, jolla voit painaa ainekset alas tasaisen keiton tai smoothien varmistamiseksi.

5. Magimix Power blender

 • Teho

  Tehokas 1300-wattinen moottori

 • Takuu

  Kolmen vuoden takuu

 • Keittokirja

  Sisältää keittokirjan

Sekoita tehokkaasti smoothiet, keitot, jäämurska, jäätelöjälkiruoat ja kaikki muu haluamasi. Magimix Power -tehosekoitin on kuin keittiön Lamborghini, sillä sen teho on 1 300 wattia ja pyörimisnopeus on jopa 22 000 kierrosta minuutissa. Sekoitin ei siis pysähdy, ennen kuin tulos on täydellinen.

Tehosekoittimessa on neljä automaattista power-ohjelmaa, jotka käynnistyvät napin painalluksella ja laittavat liikkeelle terävät terät, jotka muuttavat ainekset kermaisiksi keitoiksi ja suloisiksi smoothieiksi. Kannun paksu materiaali on erittäin kestävää ja vahvaa lämpölasia, joka kestää sekä kuumia että kylmiä lämpötiloja. Tehosekoittimen terät pyörivät nopeasti, minkä luulisi luovan niin runsaasti kitkaa, että ainekset alkaisivat lämmetä. Näin ei kuitenkaan ole. Magimix-teknologia takaa minimaalisen lämpötilanmuutoksen kannussa myös suurinta nopeutta käytettäessä. Se suojaa koostumusta ja säilyttää ravintoaineet elintarvikkeissa.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, sekoitin on varustettu myös sykäystoiminnolla ja puhdistusohjelmalla, joten voit puhdistaa Power blenderin näppärästi käytön jälkeen. Tehosekoittimeen kuuluu lasta aineksia varten ja keittokirja, jossa on herkullisia ja terveellisiä reseptejä, kuten smoothieita ja keittoja.

Miten ostaa tehosekoitin ja mitä huomioida

Kun haluat valita sinulle parhaan tehosekoittimen, aloita miettimällä mihin ja minkälaisen tehosekoittimen sinä tarvitset.

Tehosekoittimissa on muovi- tai lasiastian sisällä oleva terä, joka pyörii, kun se liitetään moottoriin. Isommissa lasiastioissa voidaan sekoittaa enemmän ja pienemmissä vähemmä. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos olet aikomassa tehdä smoothieita isompia määriä kerralla.

Blendereissä, jotka ovat usein synonyymi tehosekoittimelle, on kannun sijaan pieni muovimuki. Täytä kuppi aineillasi ja kiinnitä sitten terä, käännä kuppi ylösalaisin ja kiinnitä pohjaan. Kun ainekset on sekoitettu mielesi mukaan, irrota pohjasta, ruuvaa terä irti ja ruuvaa pakkaukseen mukana tuleva kansi. Saat siis pienen määrän smoothieta mukaasi helposti blenderillä.

Lopuksi kannattaa harkita myös sauvasekoittimia. Ne on suunniteltu työnnettäväksi kattilaan tai muovikuppiin, jossa on ainesosia, jotka haluat soseuttaa. Näitä kompakteja laitteita tulee pyörittää nesteessä terän pyöriessä, jotta se sekoittuu tasaisesti. Terä voidaan irrottaa sauvasta, joka helpottaa sen puhdistamista.

Harkitse myös tehosekoittimen nopeus- ja tehoasetusten määrää. Jos aiot murskata jäätä ja jauhaa kahvipapuja, kannattaa harkita tehosekoitinta, joka on tehokas ja luotettava. Esimerkiksi heikot tehosekoittimet eivät pysty murskaamaan jäätä, jolloin se jää smoothieen.

Harkitse lopuksi tehosekoittimen mukana toimitettuja lisävarusteita, kuten lisäsäiliöitä tai sekoitussauva, jolla ruoka työnnetään alas sekoittamisen aikana, ja harjaa terien alta puhdistamiseen. Myös kannattaa ottaa huomioon voiko tehosekoittimen pestä tiskikoneessa vai pitääkö se tiskata käsin.

Turvallisuus tehosekoittimissa

Tehosekoitinta on puhdistettava ja säilytettävä turvallisesti. Koska monet ihmiset jättävät tehosekoittimen työtasolle, on hyvä, jos tehosekoittimessa on kannella varustettu säilytystila, joka estää johtoa kastumasta.

Jotkut mallit on myös merkitty konepesun kestäviksi. Se tarkoittaa sitä, että voit huoletta laittaa tehosekoittimen astianpesukoneeseen muiden astioiden kanssa. Nämä blenderit voidaan yleensä avata ylhäältä ja alhaalta puhdistuksen helpottamiseksi. Lasiset kannut kestävät lähes aina tiskikonepesua.

Monissa tehosekoittimissa on myös turvalukot, jotka estävät koneen käynnistämisen ilman kantta. Tämä on loistava ominaisuus varsinkin lapsi perheiden kannalta. Suosittelemmekin hankkimaan tälläisen tehosekoittimen, jos perheessä on nuoria lapsia.

Työtason tehosekoitin on yleisin tunnettu kettiölaite. Niissä on pohja ja astia, johon materiaalit sekoitetaan. Koska useimmat ihmiset jättävät nämä tehosekoittimet työtasolle enemmin, kuin säilyttävät ne kaapissa, tällaiset tehosekoittimet ovat erivärisiä ja erimuotoisia. Hinta vaihtelee 10 eurosta 400 euroon.

Sauvasekoitin on sitä vastoin tikun muotoinen kämmenlaite, jonka pohjassa on pyörivä terä. Nämä kuluttavat vähemmän virtaa, noin 200 wattia; se rajoittuu muutamaan tehtävään ja joidenkin ainesosien sekoittamiseen. Näitä käytetään yleensä soseuttamiseen, keittojen valmistamiseen ja vihannesten pilkkomiseen. Näihin tehosekoittimiin on nyt yhdistetty myös vispilät, vatkaimet ja lisälaitteet tuttipullojen puhdistamiseen. Tällainen tehosekoitin sopii vähäiseen käyttöön.

Koska näitä tehosekoittimia ei yleensä jätetä kodin keittiön työtasolle, niissä on vähemmän vaihtoehtoja väri- ja muotoilulle. Sauvasekoittimien hinta vaihtelee 10 eurosta 100 euroon.

Nyt kun tiedät, mitä sinun on otettava huomioon ennen blenderin ostamista, tarkista myös takuu kuluttajan oikeuksien suojaamiseksi. Jos mahdollista, voit myös kokeilla tehosekoitinta ensin, koska jotkut tehosekoittimet, jotka väittävät murskaavansa jään eivät tee sitä tai nesteyttävät jään sen sijaan. Jos et voinut kokeilla tehosekoitinta ensin, varmista, että voit palauttaa sen, jos se ei toimi luvatulla tavalla! Blenderin hankintaan kannattaa käyttää oma aikansa, jotta saat parhaan itsellesi ja sinun tarpeisiin.

Kestääkö tehosekoitin kuumaa?

Kuuma keitto (tai muut kuumat nesteet) höyrystyy ja laajenee tehosekoittimessa, mikä voi työntää kannen irti ja aiheuttaa sotkua ja palovammoja.

Kun soseutat kuumaa keittoa, tee se erissä. Täytä tehosekoitin 1/3 – 1/2 täyteen, irrota tai löysää tehosekoittimen kannen keskikorkki. Peitä kansi taitetulla tiskiliinalla ja pidä sitä alhaalla sekoittaessasi. Toista loput erät.

Kirjoittaja

Olen intohimoinen kodinlaite friikki. Kiinnostukseeni kuuluu erityisesti keittiön laitteet ja muu elektroniikka. Kirjoitan tätä blogia intohimolla ja käytän apunani freelancer-kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet elektroniikkalaitteisiin.

Scroll to Top